ASAYİŞ - 29 Ekim 2020 Perşembe 12:54

Didim’de sahte altınlı dolandırıcılar polise takıldı

A
A
A
Didim’de sahte altınlı dolandırıcılar polise takıldı

Aydın’ın Didim ilçesinde sahte altınlı dolandırıcılar suçüstü yakalandı.

Aydın’ın Didim ilçesinde sahte altınlı dolandırıcılar suçüstü yakalandı. Olayla ilgili 5 şüpheli göz altına alınırken, olayda 574 adet sahte altın ve 23 bin 715 TL para ele geçirildi.



Didim’de sahte altınla vatandaşları dolandırmak isteyen şüpheliler kıskıvrak yakalandı. Edinilen bilgiye göre olay, Didim’de ikamet eden M.T adlı şahsın, emniyete dolandırıcılık iddiasıyla başvurması üzerine ortaya çıkartıldı. M.T ifadesinde daha önceden tanıdığı A. isimli şahsın kendisini arayarak, bir arkadaşının elinde Reşat altınlar olduğunu ve bunu uygun fiyata vereceğini bildirmesin üzere O. adlı şahsın Kırşehir’den Didim’e geldiğini anlattı. M.T. Didim’e gelen O.’dan Reşat altınları almak üzere bankadan 80 bin TL para çektiğini ve 59 Reşat altın karşılığında A. ve O. isimli şahıslara verdiğini ifade etti. 59 Reşat altını kuyumcuya bozdurmaya gittiğinde ise altınların sahte olduğu öğrenince büyük şok yaşadı. Dolandırıldığını anlayan M.T. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şüpheliler hakkında şikayetçi oldu.



M.T’nin ifadesinden yola çıkan Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgi yaptığı araştırmada Hisar Mahallesi’ndeki bir eve baskın yaptı. Yapılan baskında A.İ., M.D., A.R.B., Ö.B. ve B.A.K. adlı şüpheliler göz altına alındı. Şüphelilerin saklandıkları evde ve araçlarında yapılan baskında ise 574 adet sahte altın ve 23 bin 715 TL para ele geçirildi.



Olayla ilgili emniyet güçlerinin soruşturması geniş çaplı devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.