GÜNDEM - 17 Ekim 2025 Cuma 11:08

Dostluk Turnuvası’nda şampiyon Çine Müftülüğü oldu

A
A
A
Dostluk Turnuvası’nda şampiyon Çine Müftülüğü oldu

Aydın İl Müftülüğü koordinesinde, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında ilçe müftülükleri arasında düzenlenen futbol turnuvasında şampiyon Çine Müftülüğü takımı oldu.



Aydın İl Müftülüğü koordinesinde, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında ilçe müftülükleri arasında düzenlenen futbol turnuvası tamamlandı. Yaklaşık bir ay süren turnuvada final karşılaşması Adnan Menderes Stadyumu’nda oynandı. Grup aşamalarını başarıyla geçen Nazilli ve Çine finalde karşı karşıya geldi. şampiyonluk kupasını Çine Müftülüğü takımı kazandı. Turnuva kupa töreni ile sona erdi.



Dostluk Turnuvası’nda şampiyon Çine Müftülüğü oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce’de 43 bin 563 fidan toprakla buluştu DÜZCE(İHA) – Düzce’de11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde Yeşil Vatan’ın yeni fertleri toprakla buluştu. Gümüşova ilçesi Yeşilyayla mevkiinde yanan ormanlık alanda fidanlar toprağa ekildi. 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ve bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği, Düzce’de yoğun katılımla gerçekleşti. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği etkinlik, il genelinde birçok lokasyonda yapıldı. Gümüşova ilçesi Yeşilyayla köyünde gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğine Vali Selçuk Aslan, AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, ilgili kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Protokol üyeleri, öğrenciler, vatandaşlar 26 Temmuz 2025 tarihinde orman yangını yaşanan Yeşilyayla Köyü’ndeki alanda gerçekleştirildi. Sedir, servi, defne ve karayemiş fidanları toprakla buluşturulan etkinlikte; kestane, kocayemiş, kuşburnu ve biberiye fidanları da vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. "Bugün dikilen her fidan, yarının gölgesidir" diyen Milletvekili Öztürk, "11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü’nde fidanlarımızı toprakla buluşturduk, geleceğe nefes, toprağa umut aşıladık. Yangınlarda zarar gören ormanlarımızı yeniden yeşertmek için bir yılda Türkiye genelinde 550 milyon fidan ve tohumu toprakla buluşturmuş olacağız. Yeşil Vatan Seferberliği kapsamında Düzce’mizde 43 bin 563 fidan sahiplenildi ve bugün toprakla buluştu. Gelecek nesillere daha yeşil, daha yaşanabilir bir Türkiye bırakmak için çalışan herkese şükranlarımı sunuyorum" ifadelerinde bulundu. Rektör Sözbir "Gümüşova İlçesi Yeşilyayla Köyü Mevkii’nde gerçekleştirilen etkinlikte, geleceğe nefes, toprağa umut olacak fidanlarımızı diktik" şeklinde konuştu. İl başkanı Şengüloğlu ise "Şahidimiz toprak, imzamız fidan. Bugün, geleceğe nefes olmak için Düzce’mizin bereketli topraklarında fidanlarımızı toprakla buluşturduk. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü vesilesiyle, Yeşil Vatan Seferberliği kapsamında Düzce genelinde 43.563 fidan, geleceğe umut oldu. Yangınlarda zarar gören ormanlarımızı yeniden yeşertmek için Türkiye genelinde 550 milyon fidan ve tohum toprakla buluşacak. Her bir fidan, çocuklarımızın nefesi, ülkemizin umudu olacak. Doğaya sahip çıkan, Yeşil Vatan için emek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Çocuklarda gelecekleri için fidan dikerek unutulmaz bir gün yaşadılar.
Antalya Denizden cesedi bulunan kız çocuğunun kimliği belirlendi aile gözyaşlarına boğuldu Antalya açıklarında sabah saatlerinde denizde cansız bedeni bulunan çocuğun kimliği tespit edildi. Denize nasıl düştüğü henüz belirlenemeyen ve isminin Asmin A.K. olduğu belirlenen kız çocuğunun yakınları, morg önünde gözyaşı döktü. Olay, saat 10.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesi Bababurnu açıklarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde deniz yüzeyinde hareketsiz bir kişiyi gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı bot sevk edildi. Ekipler tarafından sudan çıkarılan kişinin cansız bedeni Antalya Yat Limanı’na getirildi. Burada hazır bekleyen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde, 15-18 yaşlarında olduğu değerlendirilen bir kıza ait olduğu tespit edildi. Daha sonra cesedin 15 yaşındaki Asmin A.K.’ya ait olduğu belirlendi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Muratpaşa Suç Araştırma ve Soruşturma Büro Amirliği ile Olay Yeri İnceleme ekipleri, kimliği bulunmayan çocuğun üzerinde detaylı inceleme yaptı. Ekipler, parmak izi örnekleri alarak kimlik tespitine yöneldi. Yapılan incelemelerin ardından kızın cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. "Ben babasına ne diyeceğim" Kimlik tespiti için kuruma gelen yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Tespit için morga giren halasının "O, o!" diye bağırarak dışarı çıkmasının ardından annesi baygınlık geçirirken, ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Halası, "Allah’ım sen beni niye almıyorsun da bu genç kızı alıyorsun, ben babasına ne diyeceğim. Bu bir rüya, ben seni nasıl koruyamadım. Sen daha mimar olacaktın, sen ne yaptın. Sen beni canlı canlı koydun mezara" sözleriyle feryat etti. Asmin A.K.’nin cenazesi, savcılık incelemesi ve otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere ailesine teslim edildi.