EKONOMİ - 30 Temmuz 2020 Perşembe 16:22

Etlerin daha lezzetli olması için tonlarca baharat hazırlandı

A
A
A
Etlerin daha lezzetli olması için tonlarca baharat hazırlandı

Et tüketiminin en yoğun olduğu Kurban Bayramı’na yönelik tüm hazırlıklar tamamladı.

Et tüketiminin en yoğun olduğu Kurban Bayramı’na yönelik tüm hazırlıklar tamamladı. Kurban Bayramı saatler kala gündemi en fazla meşgul eden konulardan biri de etin en sağlıklı ve en lezzetli şekilde nasıl tüketileceği oldu. Uzmanlar sağlıklı ve lezzetli et tüketmek isteyenlerin eti mutlaka terbiye ederek tüketmesini önerirken, merkezi Aydın’da bulunan Tuğba Kuruyemiş, Kurban Bayramı’na özel tonlarca baharat hazırladı.


Ramazan Bayramı’nda Türk kahvesinin Kurban Bayramı’nda ise bayrama özel hazırladıkları baharatların yoğun ilgi gördüğünü belirten Gıda Mühendisi Yusuf Bobiç, et tüketiminin ayrı bir kültür olduğunu ve etin en sağlıklı şekilde tüketilmesi için uyulması gereken bazı kuralların olduğunu söyledi.


Tuğba Kuruyemiş olarak her yıl Kurban Bayramı’na öze baharat hazırladıklarını kaydeden firmanın baharatlardan sorumlu Gıda Mühendisi Yusuf Boriç, “Bu yıl da Kurban Bayramı’na özel baharat paketi hazırladık. Kimyon, kekik, kırmızıbiber ve karabiberden oluşan etin ve ızgaranın ayrılmaz dörtlüsünü tek pakette topladık. Ülke genelindeki tüm mağazalarımızda Kurban Bayramı haftasında en çok ilgi gören ürün bayrama özel hazırladığımız bu paket oldu” diyerek ete lezzetli kılan unsurun pişirme tarzı kadar baharatlar olduğunu söyledi.


Baharatta önemli olan aroma ve tazelik olduğunu belirten Tuğba Kurueymiş Mağaza Müdürülerinden Gökhan Özkan, “Bir çok baharat türü bekledikçe özelliğini yitirir. Aroması koruması için tüm ürünler özel ambalajında ve uygun şartlarda saklanarak tüketiciye ulaştırılıyor” diyerek vatandaşların Kurban Bayramı’na özel hazırlanan baharat paketlerine yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da site yöneticisini öldüren sanık: “Uzun zamandır tutukluyum, tahliyemi talep ediyorum” Isparta’da bir sitenin otoparkında site yöneticisini kemerle boğarak öldüren sanık üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede sanık, "Uzun zamandır tutukluyum, tahliyemi talep ediyorum" dedi. Olay, 28 Ocak 2023 tarihinde Fatih Mahallesi’nde bulunan konutlardan birinin kapalı otopark kısmında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, site yöneticisi emekli öğretmen Hüseyin Cahit Erdoğan’ın (71) otoparkta hareketsiz bir şekilde yattığını gören site sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarla birlikte bölgeye polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Erdoğan’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Hüseyin Cahit Erdoğan’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Isparta Şehir Hastanesine kaldırıldı. Savcılık, olayın cinayet olma şüphesi üzerine inceleme başlattı. Süleyman Çelik, hakkında hazırlanan iddianamede ‘tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Süleyman Çelik’in yargılanmasında üçüncü duruşma Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Süleyman Çelik, taraf avukatları ve aileleri katıldı. Duruşmada Hüseyin Cahit Erdoğan tarafından işten çıkarılan eski site çalışanı Yasemin U. sosyal medya hesaplarından Erdoğan’ın ölümüne ilişkin kinayeli paylaşımlar yaptığı iddiası ile tanık olarak dinlendi. Yasemin U. sanığı tanımadığını ve kendisiyle hiç görüşmediğini, Hüseyin Cahit Erdoğan’ın ölümünden sonra sosyal medya hesaplarından kinayeli paylaşımları yapmadığını söyledi. Sanık Süleyman Çelik ise tanığı tanımadığını ve daha önce kendisiyle hiç bir görüşmesinin olmadığını söyleyerek Yasemin U’nun eski eşinin güvenlik kursundan arkadaşı olduğunu belirtti. Sanık Süleyman Çelik, "Uzun zamandır tutukluyum, tahliyemi talep ediyorum" dedi. Mahkeme heyete sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.