GENEL - 10 Eylül 2019 Salı 13:42

“Hacı Murat” tutkunları modifiye festivalinde buluştu

A
A
A
“Hacı Murat” tutkunları modifiye festivalinde buluştu

Didim Tuning Otomobil Festivali kapsamında, bir dönemin efsanesi “Hacı Murat” olarak ta anılan “Murat 124” tutkunları, Didim’in Akbük Mahallesinde bir araya geldi.

Didim Tuning Otomobil Festivali kapsamında, bir dönemin efsanesi “Hacı Murat” olarak ta anılan “Murat 124” tutkunları, Didim’in Akbük Mahallesinde bir araya geldi.


Didim Tuning otomobil Fuarı etkinliği çerçevesinde Aydın, Muğla, İzmir ve çevre illerden yola çıkan “Murat 124” tutkunları, Akbük mahallesinde toplandı. 20’ye yakın klasik araçlar beğeniye sunulurken, halende kullanılan “Murat 124” model araçların renkli hali büyük ilgiyle karşılandı. Murat 124’lerde çalınan müzikler ve korna sesleri de nostalji yaşattı. Etkinlikle ilgili değerlendirme yapan Aydın Classic Cars Grubu Başkanı Burak Sak Gruplarının amacının dostluk ve arkadaşlığı pekiştirmek olduğunu belirten Sak, “Grup olarak Efeler, Nazilli, Söke, Kuşadası ve Çine bölgesinden arkadaşlarımızla konvoy halinde yaklaşık 20 araç ile Akbük’e geldik” dedi.


Etkinliğin dostlukları da pekiştirdiğini kaydeden Sak, “Sadece Murat 124 olarak değil, tüm klasik araçları Aydın ’da tek çatı altında toplamak için Aydın Classic Cars Grubu olarak güzel etkinlikler peşinde koşturuyoruz. Araçlarımız eski model olduğu için insanların da ilgisini çekiyor. Bizde eski klasik araçları gün yüzüne çıkararak insanların ilgisini çekmeye çalışıyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın Lisesi karma resim sergisi açıldı Aydın Lisesi öğrencilerin yıl boyunca yapmış oldukları resim çalışmaları Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi sergi alanında halkın beğenisine sunuldu. Eğitim ve öğretim sezonunun sonuna doğru gelinirken okullar öğrencilerinin 1 yıl boyunca yaptıkları eserleri sergilemeye başladı. Aydın Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu ’Karma Resim Sergisi’ açıldı. Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde içerisinde sergilenen birbirinden güzel resimler büyük beğeni topladı. Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Amaç sadece sanat yapan kişiler yetiştirmek değil, sanatı seven ve kültürü algılayan fertler de yetiştirmektir. Bu nedenle eğitim sistemimiz içerisinde sanat eğitimine de önem vermeliyiz” dedi. Yapılan konuşmanın ardından açılışı yapılan sergide kara kalem, sulu boya, yağlı boya gibi geleneksel tekniklerden; atık malzeme tasarımları, seramik, bisküvi üzerine çini boyama gibi yenilikçi yaklaşımlara kadar geniş bir yelpazede birçok ürün yer aldı. Atık malzemelerle yapılan çalışmalar da serginin dikkat çekici parçaları oldu. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Aydın Lisesi Müdürü Serkan Akyol, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra veliler katılırken, program yapılan ikramların ardından sona erdi.
Aksaray Evi soyulan kadının “Hırsız da böyle mi yapar” sitemi Aksaray’da bir evden 300 bin liralık ziynet eşyası, 200 bin liralık da elektronik malzeme çalan ve sonra da eşyaları kırıp parçalayan hırsızlar polisin operasyonuyla yakalandı. Evi soyulan kadın cep telefonuyla evini görüntülerken paramparça gördüğü eşyaları karşısında “Hırsız da böyle mi yapar?” diye sitem etti. Hırsızlık olayı, Aratol Mahallesi’nde bulunan 3 katlı bir apartmanın 1. katındaki dairede yaşandı. Edinilen bilgiye göre, akrabalarına bayram ziyaretine giden Mehmet Özay ve ailesi bir süre sonra geldikleri evlerinde hayatının şokunu yaşadı. Kapıyı açıp evlerine giren aile adeta savaş alanına dönmüş evdeki manzara karşısında şok oldu. Evi soyulan kadın evin durumunu cep telefonu ile kayıt altına almaya başladı. Ev sahibi kadın, paramparça gördüğü eşyaları karşısında “Hırsız da böyle mi yapar?” diye sitem etti. Aile ziyaretteyken eve giren 4 hırsız evin adeta altını üstüne getirerek 300 bin liralık ziynet eşyası ile televizyon, telefon, tost makinesi, çaydanlık, bisiklet, elektrikli süpürge gibi 200 bin liralık elektronik malzemeyi çaldı. Ardından eve zarar veren hırsızlar bulaşık makinesi, ankastre ev aletleri, dolaplar ve kalorifer peteği gibi birçok eşyayı kırdı. Aile, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatarak şüphelilerin peşine düştü. Yapılan çalışmalar ve güvenlik kameraları incelemesinde kısa sürede kamyonetle kaçan şahısları ve kimliklerini tespit eden polis ekipleri bir ikamete düzenlediği operasyonda 4 şüpheliyi de kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler M.Ç. (44), C.Ç. (42), O.B. (36) ve M.S. (25) sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şüpheliler, ifadelerinin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.