POLİTİKA - 22 Haziran 2021 Salı 15:12

MHP Aydın İl Başkanı Alıcık: "Zorluklar elbirliği ile yenilecek"

A
A
A
MHP Aydın İl Başkanı Alıcık: "Zorluklar elbirliği ile yenilecek"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’ne MHP’li meclis üyelerinin verdiği ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen esnaflara maddi destek önergesi hakkında konuşarak, "Aydın’ı ilgilendiren her konuda gayretle çalışıyoruz, inşallah zorluklar el birliği ile yenilecek" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’ne MHP’li meclis üyelerinin verdiği ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen esnaflara maddi destek önergesi hakkında konuşarak, "Aydın’ı ilgilendiren her konuda gayretle çalışıyoruz, inşallah zorluklar el birliği ile yenilecek" dedi.



MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, parti binasında Aydın gündemine ilişkin değerlendirme toplantısı düzenledi. Geniş katılımla düzenlenen toplantıda gündeme ilişkin açıklamalar yapan Alıcık’ın ana gündem konusu MHP’li Aydın Büyükşehir Belediye meclis üyelerinin pandemi döneminde zor günler geçiren esnafa yönelik bin TL’lik destekleme önergesi oldu. Başkan Alıcık, "Bugünü kurtarmak uğruna yarınları kundaklayanlara inat, bana ne demiyoruz, aman sen de yılgınlığıyla başımızı kuma gömmüyoruz, duyarsızlık göstermiyoruz. Teklifimizin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda olumlu sonuçlanmasını ve esnaflarımıza çam sakızı, efe armağanı olmasını diliyoruz" dedi.



Çerçioğlu’nu önergeye destek vermeye davet etti


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu önergeye destek vermeye davet ederek belediyelerin esnaflara ve vatandaşlara yönelik desteklerini hatırlatan MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, "Salgının ekonomik olarak en çok etkilediği, ilimiz sınırları içerisinde yer alan ve Covid-19 salgını nedeniyle faaliyetleri durdurulan işyeri ve işletmelere, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’na dayanılarak, faal olarak çalışan işletmelere tek sefere mahsus olmak üzere ve bin TL’den az olmamak koşuluyla nakdi yardımda bulunulması teklifimizin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda olumlu sonuçlanmasını ve esnaflarımıza çam sakızı, efe armağanı olmasını diliyorum. Ancak önergemize bağlı olarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu merkezi yönetimi adres gösterdi. Salgınla mücadelede herkesin imkanları nispetinde bir şeyler yaptığı bu dönemde bu yaklaşımı anlamak mümkün değildir. Tüm belediyeler gibi, CHP’li bir çok belediyenin bu zor süreçte yaptığı çalışmaları bilmemesi mümkün değildir. Çerçioğlu’na hemşerilik temelli bir yaklaşımı tavsiye ediyorum" diye konuştu.



"Aydın’ın yararına katkı sunacak her çalışmaya destek vermeye hazırız"


Aydın’ın gelişmesine, vatandaşların yararına olan her çalışmada destek olacaklarını kaydeden Alıcık, "Zor günler elbet bitecek. Elbette zorluklar elbirliği ile yenilecek. Aklıselim, kalbi selim ve zevkiselim ile huzur gelecek. Güzelhisar Aydın Kentimiz ve Efe yürekli hemşerilerimin huzuru için varız, huzuru sağlamak için mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Varsın birileri kavga etsin, biz kucaklaşacağız. Varsın birileri çıkar hesabı yapsın, biz hemşerimizle gönül köprüleri kuracağız. Varsın birileri dedikoduya, fitneye, fesada payanda olsun, biz cennet Aydın kentimizin sesi, mazlumların nefesi, gariplerin yol arkadaşı, şehit analarının dert ortağı, kahraman efelerimizin tercümanı olacağız. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in emanetini emin kılan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Liderimiz Devlet Bahçeli beyefendi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin inşa ettiği Cumhur İttifakı ile güçlü Türkiye, mutlu Türk milleti için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.



"Biz Aydın sevdalıyız"


Aydınlıların amaç ve arzuları yönünde çalışmalarını şekillendirdiklerini belirten Alıcık, "Güzelhisar Aydın kentimizin aklın ve bilimin rehberliğinde gelişmesi için müdahil olmamız gereken yerlerde geri durmuyoruz. Hemşerilerimizin amaç ve arzusu ne ise ona kafa yoruyoruz. Çünkü biz Güzelhisar Aydın Kenti sevdalısıyız. Hiç kimse hatırdan çıkarmasın, iradenin sahibi aynı zamanda karar sahibidir. Karar sahibi aynı zamanda sözün sahibidir. İrade, karar ve söz sahibi olan efe yürekli hemşerilerimdir. Çağı, çağın imkânlarını, hadiselerin seyrini, küresel ve bölgesel gelişmelerin çetrefilleşen yapısını analiz edip Türkçe yorumlayan bir fikri enginliğe, bir zihni derinliğe sahip olmak zorundayız. Tarihsel ve kültürel kökümüzle bütünleşmiş aydınlanmış bir çalışma ve çalışkanlık ülküsü ile çok çalışmalıyız, geleceğin huzurlu ve yaşam kalitesi yüksek Aydın için doğru yaklaşımları yakalamak zorundayız. Ne yaptık da bu hal neyin nesi? yerine; neyi yapmadık da bu hal neyin nesi? sorusuna cevap arayarak çalışıyoruz. Güzelhisar Aydın Kentimizi doğrudan ilgilendiren, yerel siyaseti meşgul eden, kentimizi ve hemşerilerimizi direkt etkileyen her konu başlığı, her gündem maddesi üzerinde sabırla ve akılla düşünüyoruz. Bugünü kurtarmak uğruna yarınları kundaklayanlara inat; bana ne demiyoruz, aman sen de yılgınlığıyla başımızı kuma gömmüyoruz, duyarsızlık göstermiyoruz" diye konuşarak Cumhur İttifakı disiplininde Aydın sevdası içerisinde inanç ve azim yollarına devam ettiklerini belirtti.



Alıcık son olarak 22 Haziran 1919’da imzalanan Amasya Genelgesi’nin 102’nci yıl dönümünü de kutlayarak, "22 Haziran 1919 tarihinde ’vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ kararlığının dünyaya duyurulduğu Amasya Genelgesi’nin 102’nci yıllını kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahramanlarımızı gururla yad ediyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre; İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında, kasten adam öldürme, kasten adam öldürmeye teşebbüs, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet, uyuşturucu imalatı ve ticareti, tehdit ve hakaret suçlarına karıştığı tespit edilen organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. EGM KOM Başkanlığı koordinesinde, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüklerimizce koordineli olarak yapılan çalışmalarda İstanbul genelinde; 08.04.2024-17.04.2024 tarihleri arasında; Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde gerçekleşen operasyonlarla yakalanan 32 şüphelinin; M.A. isimli iş insanına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs eylemini, Esenyurt ilçesinde iş insanı O.Z.’nin iş yerine yönelik 12.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleştirilen kurşunlama eylemlerini, Avcılar ilçesinde iş insanı O.Z.’nin ikametine yönelik 09.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleşen kurşunlama eylemlerini, Esenyurt ilçesinde 15.04.2024 tarihinde basına görüntüleri yansıyan kişiyi kaçırma eylemini, Kağıthane ilçesinde 13.04.2024 tarihinde D.E. isimli şahsın silahla öldürülme eylemini, Kağıthane ilçesinde 08.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde Mert Yedi Emin otoparkına el bombası atılması eylemlerini, Eyüpsultan ilçesinde 16.04.2024 tarihinde örgüt mensuplarına dağıtılmak üzere satışa hazır şekilde 30 adet silah temin ettikleri ve çok sayıda silah parçasını birleştirerek silah üretimi gerçekleştirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu 34 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız otomatik tabanca, bahse konu 3 farklı eylemde kullanılan araç ve araçlarda kullanılan 3 adet sahte plaka, muhtelif miktarda satışa hazır paketlenmiş uyuşturucu madde, 1 adet hassas terazi ve çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu.
Erzincan Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Erzincan’da “iyilik” farkındalığı sloganıyla Türkiye’nin ilk yerli ve milli kitap kahramanı Şakrak, çocuklarla buluştu. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu koordinasyonunda hazırlanan “Erzincan’a İyilik Yakışır” organizasyonunda Erzincanlı çocuklar ve ebeveynlere yönelik interaktif seminer programları, depremzede çocuklar için oyuncak hediye kampanyası ve “Mutlu Çocuklar İçin Özgür Filistin” temalı uçurtma farkındalığı düzenlenecek. Erzincan’ın semalarında ve deprem bölgesinde eş zamanlı olarak uçurulacak olan Filistin temalı uçurtmalarda vefat eden Filistinli çocukların isimleri yazacak. Yerli ve milli ürünlerin önemi, kültürlerarası diyalog, dezavantajlı yaşamda farkındalık ve oyunun iyileştirici etkisini anlatmak amacıyla hazırlanan Türkiye’nin yerli ve milli kitap kahramanı Şakrak, Erzincan Valiliğinin düzenlediği programa konuk oldu. Türkiye’den dünyaya açılan ilk ve tek yerli kitap karakteri, iyilik kahramanı, kültür elçisi Şakrak ve yapımcı, yazar Ayşe Gül Kara Zorlu’nun hazırlayıp sunduğu interaktif programda “kitap okumanın önemi, kitap okumanın iyi insan olmaya etkisi, yerli üretmenin farkındalığı, başarının altın anahtarları, değerler ve hayal kurmanın geleceğe etkisi anlatılarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda mutluluğun paylaşılarak artacağı eğitici oyunlarla aktarıldı.
Ankara Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi için Meclis Araştırması Komisyonu kuruldu. Komisyona Türkiye Büyük Millet Meclisinden üye seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yer alan TBMM Kararı ile Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende yaşanan toprak kaymasının bütün unsurlarının araştırılması ve benzer kazaların engellenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi maksadıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’na üye seçimini gerçekleştirildi. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Komisyon Başkanvekili AK Parti Bolu Milletvekili Yüksek Çoşkunyürek, Komisyon Sözcüsü MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Katip ise CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül oldu. Komisyonun diğer üyeleri ise şu isimlerden teşekkül etti: CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı, AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz