ASAYİŞ - 16 Ocak 2019 Çarşamba 00:27

Sahil Güvenlik ekipleri 11’i çocuk, 19’u kadın 64 düzensiz göçmeni kurtardı

A
A
A
Sahil Güvenlik ekipleri 11’i çocuk, 19’u kadın 64 düzensiz göçmeni kurtardı

Daha iyi bir yaşam için ölümü bile göze alan kaçak göçmenlerin umuda yolculuk mücadelesi bitmek bilmiyor.

Daha iyi bir yaşam için ölümü bile göze alan kaçak göçmenlerin umuda yolculuk mücadelesi bitmek bilmiyor. Kuşadası Körfezi’nde sabah saatlerinde lastik bir botun batması sonucu meydana gelen faciada 4 yaşındaki bir kız çocuğunun hayatını kaybetmesinin ardından bu kez fırtınaya yakalanan kaçak göçmenler arasındaki 2 aylık bebek Sahil Güvenlik ekipleri tarafından sağ olarak kurtarıldı.



Edinilen bilgiye göre, Ege Denizi’ndeki fırtına nedeniyle denetimlerini sıklaştıran Sahil Güvenlik ekipleri Kuşadası’na bağlı Davutlar açıklarında yasadışı yollardan Yunanistan’ın Sisam Adası’na doğru hareket halinde olan bir lastik bot tespit etti. Denizdeki şiddetli fırtına nedeniyle büyük tehlike atlatan lastik botu durduran Sahil Güvenlik ekipleri 11’i çocuk, 19’u kadın 64 düzensiz göçmeni kurtardı. Kurtarılan kaçak göçmenler arasında bulunan 2 aylık Rashid M. isimli Afganistan uyruklu bebeğin durumu yürekleri dağladı. Sahil Güvenlik ekipleri 2 aylık bebeği koruma altına aldı. Sahil Güvenlik botuna bindirilip Kuşadası’na getirilen ve sağlık kontrolünden geçirilen Rashid bebeğin tüm bakımını yapan ekipler, daha sonra bebeği kendi elleriyle besledi.



Bu arada, fırtınaya yakalanarak büyük tehlike atlatan ve ekipler tarafından yakalanan 31 Orta Afrika, 20 Afganistan, 12 Kongo ve 1 Eritre uyruklu toplamda 64 kaçak göçmen, ifadelerinin alınmasının ardından İl Göçmen Bürosuna teslim edildi.



Arama kurtarma çalışmaları durduruldu


Bu arada, sabah saatlerinde Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı açıklarında meydana gelen ve 4 yaşında bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan kaçak göçmen faciasıyla ilgili olarak Sahil Güvenlik ekiplerinin yürüttüğü arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, “Güzelçamlı açıklarında yarı batık lastik bot içerisinde yardıma ihtiyacı olan bir grup göçmenin bulunduğu bilgisi alınmıştır. İhbarın alınmasını müteakip arama kurtarma maksatlı olarak bölgeye 3 Sahil Güvenlik Botu ve 1 Sahil Güvenlik Helikopteri görevlendirilmiştir. Yarı batık halde tespit edilen göçmen botunda bulunan 42 Irak, 3 Filistin, 2 Suriye ve 1 Magritte uyruklu olmak üzere toplam 48 düzensiz göçmen (15 erkek, 13 kadın, 20 çocuk) sağ olarak kurtarılmış ve Irak uyruklu 1 düzensiz göçmenin (1 çocuk) cansız bedeni denizden alınmıştır. Kurtarılan göçmenlerden alınan ilk ifadelere göre kayıp olmadığı öğrenilmiştir. Arama kurtarma faaliyetlerine son verilmiştir “ denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yumaklı TZOB’da istişare toplantısına katıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde (TZOB) istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısına katıldı. Bakan Yumaklı, TZOB heyetiyle istişare toplantısında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarımsal üretimin daha ileriye taşınmasında meslek örgütleriyle iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Toplantıda TZOB heyetinin görüş ve önerilerini dinleyerek gerekli adımları atacaklarının altını çizen Yumaklı, her türlü öneriye açık olduklarını ifade etti. TZOB Genel Başkanı Bayraktar da verimli bir toplantı gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “Bakanımız ve 4 bakan yardımcımızla yaptığımız istişare toplantısı çiftçilerimiz adına umut vericidir. Bakanlığımızla birlikte Birliğimizin görüş alışverişinde bulunması, sorunların masaya yatırılıp çözüm bulunması adına yapılan bu toplantının çiftçilerimiz için bir kazanım olmasını diliyorum” dedi. Gıda sektöründe yaşanan sorunları takip ettiklerini söyleyen Bayraktar, “Gıdanın üretiminden sofraya ulaşmasına dek yaşanan pek çok sorun var. Ama bizler sektör paydaşları olarak bu sorunları en aza indirmek ve çiftçilerimizin hak ettikleri kazancı elde etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Gıda milliyetçiliğinin gündemden düşmediği bugünlerde üreticilerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından gıdada kalıntının önlenmesine ilişkin hazırlanan projenin de sunumu yapıldı. TZOB’daki toplantıda Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Ebubekir Gizligider, Dr. Ahmet Bağcı ve Abdulkadir Polat da hazır bulunurken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden ise Başkanvekili Ahmet Bahadır Sezgin, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hepokur, Hüseyin Darcan, Arslan Soydan, Eyyup Elmalı, Yunus Kılınç, Mehmet Baştuğ, Ahmet Eyyüpoğlu ve Genel Sekreter Hasan Hüseyin Coşkun yer aldı.