SAĞLIK - 20 Mayıs 2022 Cuma 12:25

Söke’de acil servis birimi güçlendirildi

A
A
A
Söke’de acil servis birimi güçlendirildi

Her gün yüzlerce vatandaşa hizmet veren Aydın Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Acil Servis biriminde yeni bir yeşil alan bölümü hizmete açıldı.

Her gün yüzlerce vatandaşa hizmet veren Aydın Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Acil Servis biriminde yeni bir yeşil alan bölümü hizmete açıldı.



Her geçen gün büyüyen sağlık imkanları ile sevk eden değil sevk alan bir il olma konuma yaklaşan Aydın’ın, sağlık altyapısı da iyileştirilmeye devam ediyor. Aydın’ın Söke ilçesinde hizmet veren Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’nin Acil Servis biriminde yapılan fiziki iyileştirme sayesinde acil durumdaki vatandaşlara daha iyi hizmet verilmesi amaçlanıyor.



Aydın’ın son 3 yılda sağlık imkanlarındaki başarısı ile yaklaşık yüzde 50 büyüme kaydedilirken, Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne yeni Yeşil Alan bölümü açıldı. Hizmete giren yeni birim sonrasında sarı ve kırmızı alanlarda bulunan acil hastalara da daha etkin bir şekilde müdahale edilebilecek.



Konu ile ilgili Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi’nden yapılan açıklamada “Acil Servis Yeşil Alan, Acil Servis’e başvuruda bulunan hayati tehlikesi bulunmayan, genel durumu iyi, vital parametreleri normal, acil müdahale gerektirmeyecek durumdaki tedavi önceliği bakımından en son grubu oluşturan hasta grubuna hizmet veren birimdir. Kurumumuzda yapılan fiziki düzenlemeler sonucunda kurumumuz Acil Servisi’nde ayrı bir hasta bekleme salonu sahip Yeşil Alan muayene birimi oluşturularak hizmete açılmıştır. Bu sayede Acil Servis yoğunluğu azaltılarak Sarı Alan ve Kırmızı Alan bölümlerinde özellikli müdahale gereksinimi olan hastalara daha kaliteli ve verimli hizmet verilmesi amacına ulaşılmıştır” ifadeleri yer aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türkiye’ye kaçak yolla getirilen yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi Kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ile Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyon çerçevesinde Türkiye’ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon çerçevesinde yakalanan 2 şahsa da 2 milyon lira ceza kesildi. İstanbul kaçakçılık suçlarıyla mücadele Şube Müdürlüğüne gelen bir ihbar doğrultusunda Savcılık talimatı ve alınan arama izniyle Arnavutköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlisi ekipleri Arnavutköy’de bulunan bir otele operasyon gerçekleştirildi. Operasyon çerçevesinde, 2 yabancı uyruklu şahsın bavulunda özel olarak hazırlanmış keseler bulundu. Keselerin içinde 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık olarak 100 bin adet civarındaki tıbbi sülük olduğu tespit edildi. Cites belgesine tabi olan ve kaçak yollarla İran’dan Türkiye’ye pazarlamak için getirildiği beyan edilen tıbbi sülüklerle ilgili herhangi bir evrak belge ibraz edilemediği öğrenildi. Ekipler, 1380 sayılı su ürünleri kanun kapsamında yasadışı yolla Türkiye’ye getirilen 28 kilogram civarındaki tıbbi sülüklere el koydu. Kaçak olarak tıbbi sülükleri Türkiye’ye getiren 2 yabancı uyruklu şahıs hakkında 2 milyon 624 bin 408 lira idari para cezası uygulandı.