MAGAZİN - 08 Kasım 2019 Cuma 14:39

10 Burda AVM’de ‘Interstellar Uzay Sergisi’

A
A
A
10 Burda AVM’de ‘Interstellar Uzay Sergisi’

Esas Gayrimenkul tarafından açıldığı günden bu yana Balıkesir’in alışveriş, eğlence, yaşam ve buluşma merkezi haline gelen 10 Burda AVM,bilimve teknolojinin hangi boyutlara ulaşabileceğini deneyimleye bileceğiniz ‘Interstellar Uzay Sergisi’ni meraklılarıyla buluşturuyor.

Esas Gayrimenkul tarafından açıldığı günden bu yana Balıkesir’in alışveriş, eğlence, yaşam ve buluşma merkezi haline gelen 10 Burda AVM,bilimve teknolojinin hangi boyutlara ulaşabileceğini deneyimleye bileceğiniz ‘Interstellar Uzay Sergisi’ni meraklılarıyla buluşturuyor.


15 Ekim 2019 - 15 Ocak 2020 tarihleri arasında kapılarını bilim tutkunlarına açan, uzayın gizemini yaşanabilir kılan ‘Interstellar Uzay Sergisi’, video mapping, 3D etkileşim simülasyonları, sanal gerçeklik teknolojilerini 360 derece sonsuzluk algısıyla sunuyor. Big Bang’den kara deliklere, Mars yüzeyinden Ay yüzeyine, Güneş Sistemi’nden yıldızlara uzanan bu sonsuz uzay yolculuğu 15 Ocak 2020 tarihine kadar 10 Burda AVM ziyaretçilerine açık olacak. Yıldızların büyülü dünyasına girmek isteyenler, 10 Burda Sergi Gişesinden ve Biletix üzerinden alacakları biletlerle bu eşsiz dünyayı deneyimleme fırsatı yakalayacak. 10 Burda AVM’de gerçekleşecek sergiyi hafta içi 10:00 - 20:00, hafta sonu ise 11:00 - 22:00 saatleri arasında gezmek mümkün olacak. Detaylı bilgiye 10 Burda AVM danışma noktasından ya da http://www.10burda.com/ internet sitesinden ulaşabilecekler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.