GENEL - 09 Aralık 2018 Pazar 16:19

Ayvalık’ta engelliler için önemli proje

A
A
A
Ayvalık’ta engelliler için önemli proje

Balıkesir’in Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan öncülüğünde ilçede yaşayan engellilere çığır açacak bir proje hazırlanması için düğmeye basıldı.

Balıkesir’in Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan öncülüğünde ilçede yaşayan engellilere çığır açacak bir proje hazırlanması için düğmeye basıldı.


Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, hazırladığı ciddi projeleri tek tek hayata geçirmeye hazırlanıyor. Sarımsaklı’da Şeyfan Sofrası sapağındaki göçmen kuşların konakladığı lagünün yanı sıra Altınova’da Osmanlı’dan kalan cami için hazırladığı projeleri GMKA’ya sunan Kaymakam Görgülüarslan, ilçede yaşayan engellilerin istihdam ve sosyal anlamda önünü açacak yepyeni bir projenin daha hazırlanması için düğmeye bastı. Bu kapsamda Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Ortopedik Engelliler Federasyonunda çeşitli görevlerde bulunan ve iki dönem Ayvalık Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanlığı yapan, engelli gazeteci Suat Salgın ile görme engelli muhabir Namık Tuncel’i ziyaret eden Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, ilçede engellilere yönelik hizmet veren sivil toplum kuruluşlarını da içine katacağı proje için görüş alışverişinde bulundu. Ayvalık’ta engellilerin hayatını kolaylaştıracak kalıcı bir proje hazırlamak istediğini ifade eden Görgülüarslan, engelli personel çalıştırmakla yükümlü firmaların bu yükümlülüklerini yerine getirmedikleri durumlarda ödedikleri para cezalarının İŞKUR’un gözetimindeki bir fonda toplandığını hatırlatarak, Ayvalık’ta engellilere yönelik hazırlanacak ciddi bir projenin bu fondan temin edilecek kaynaklarla hayata geçirilebileceğini söyledi. Amacının ilçedeki engellilerin başta istihdam olmak üzere sosyo-ekonomik ve güncel hayatlarında Türkiye’de örnek olabilecek bir standarda kavuşturulması olduğunu kaydeden Kaymakam Görgülüarslan, bu konuda bir an önce somut adımlar atmak istediğini belirtti. Önümüzdeki haftadan itibaren Ayvalık Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan AR-GE masasının engellilere yönelik çalışmalara start vereceğini vurgulayan Kaymakam Görgülüarslan, Suat Salgın ile Namık Tuncel’den hazırlanacak projeye fikirleriyle destek vermelerini istedi.



Engelli gazetecilerden tam destek


Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın göreve geldiği ilk günden bu yana ilçe halkının sorunlarının çözümlenmesine yönelik samimi bir duruş sergilemesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden engelli gazeteci Suat Salgın ile görme engelli haber muhabiri Namık Tuncel, projeye tam destek vereceklerini dile getirdiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir