GENEL - 25 Mayıs 2022 Çarşamba 11:56

Balıkesir büyükşehir belediyesi, Edremit’in tarihine sahip çıkıyor

A
A
A
Balıkesir büyükşehir belediyesi, Edremit’in tarihine sahip çıkıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit ilçesi genelinde bulunan ve tarihi değerlere sahip çıkarak restorasyon çalışmaları gerçekleştiriyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit ilçesi genelinde bulunan ve tarihi değerlere sahip çıkarak restorasyon çalışmaları gerçekleştiriyor. Tarihi yapıların onarılarak hizmete açılması ile birlikte ilçe genelinde tarih turizmi ve yeni cazibe merkezleri, ilçe ekonomisini güçlendirecek.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapılara sahip çıkan projeleri dahilinde sıklıkla ilçeye gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Akif Şencan ve teknik heyet, sahada etüt çalışmaları yapıyor ve kısa sürede uygulamalarını tamamlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatlarını yerine getirerek, Edremit’e verdikleri değeri sahada uygulamaya koyan Mehmet Akif Şencan, ilçenin her noktasında Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalar kaydettiğini ifade etti. AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu’nun ev sahiplinde geçtiğimiz aylarda yapılan etüt çalışmaları meyvelerini verdi ve birçok tarihi yapı aslına uygun olarak restore edildi.


İlçedeki tarihi Gaziilyas Sokak’ta bulunan ardışık tarihi binaların restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük ölçüde tamamlanırken, aynı yerdeki Gazi İlyas Bey’in kabri de düzenlenerek ziyarete açıldı. İlçedeki tarihi değeri olan çeşmeler Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmeye başlandı ve birçoğu yeniden halkın hizmetine kazandırıldı. Edremit’in önemli tarihi değerlerinden olan Kurşunlu Cami’nin bahçe duvarları ve çevre düzenlemesi işlemleri birkaç ay içinde cami dokusuna uygun olarak yeniden yapıldı. Edremit Kaymakamlığı’nın hazırladığı, ‘Tarihi Edremit Evleri Gün Yüzüne Çıkıyor’ isimli Gazi İlyas Caddesi ‘Sokak Sağlıklaştırılması Projesi’ ise, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanma aşamasına geldi.


Ayrıca, ilçede bulunan Yeni Edremit Mezarlığı’nda da Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme, bakım ve modernizasyon çalışmaları yapıldı. Bu arada, Turhanbey Cami, Çıkrıkçı Davut Dede kabri ve Çanlı Baba kabirleri için de restorasyon çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, Edremit’in tüm tarihi değerlerini korumakta kararlı olduğunu gösteriyor. Kuvay-i Milliye şehri Edremit’in tarihi dokusunu canlandırmaya başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibine teşekkür eden başkan Ekrem Umutlu, Edremit için yoğun mesai harcayan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Akif Şencan’ı da ayrıca tebrik etti. Umutlu, Seçim vaatlerini dahi yerine getiremeyen Edremit Belediyesi’nin de Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını görerek örnek almasını istedi.


Umutlu, “İlçemizin tarihi dokusu, çok eski zamanlara dayanıyor. İlçemizin pek çok noktasında tarihi camiler, kabirler, çeşmeler ve daha birçok yapı gün yüzüne çıkartılmayı bekliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz, tarihimize sahip çıkarak, on yıllardır yapılmayanları yapmaya başladı. Büyükşehir Belediyemizin üstlendiği bu çalışma tamamlandığında, ilçemizde yeni bir cazibe alanı oluşmuş olacak ve bunun faydasını esnafımız ile vatandaşlarımız görecektir. Edremit halkı, hizmetin en iyisine layıktır. İlçemiz adına elini taşın altına koyarak yaptığı hizmetlerle gönüllere taht kuran Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz başta olmak üzere, Genel Sekreter Yardımcımız Mehmet Akif Şencan’a ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Seçimi kazanmasına rağmen mazbatayı alamayan muhtar adayı isyan etti Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı Menteşeler Mahallesi’ndeki muhtarlık seçimlerini kazanan ve sabıkası olduğu gerekçesiyle mazbatasını alamayan Ramazan Aydın, duruma tepki göstererek seçimin tekrarlanmasını istedi. Yanlıştan dönülmesi gerektiğini vurgulayan Aydın; "Madem sabıkam vardı neden adaylığım kabul edildi?" dedi. 31 Mart Yerel Seçimleri’nin tamamlanmasının ardından kazanan adaylar mazbatalarını alarak görevlerine başlarken, Köşk ilçesinde bulunan kırsal Menteşeler Mahallesi’ndeki muhtarlık seçimlerini kazanan Ramazan Aydın mazbatasını almayı beklerken, hayatının şokuyla karşılaştı. 164 seçmenin oy kullandığı mahallede 85 oy alarak muhtar seçilen Aydın, 69 oy alan rakibi ve aynı zamanda amca oğlu olan Fatih Aydın tarafından, İlçe Seçim Kurulu’na sabıkası olduğu gerekçesiyle şikayet edildi. Yapılan şikayet başvurusunun ardından inceleme başlatan İlçe Seçim Kurulu, Ramazan Aydın’ın 2016 yılında “hakaret” suçundan 1 yıl 6 ay 10 gün hapis cezası aldığını tespit etti. Bunun üzerine alınan karar doğrultusunda Ramazan Aydın’ın seçilme yeterliliği taşımadığına karar veren İlçe Seçim Kurulu, muhtarlık mazbatasını 85 oy alan Ramazan Aydın’a değil 69 oy alan Fatih Aydın’a teslim etti. “Bu yanlıştan dönülsün” Uygulamanın demokrasiye aykırılık teşkil ettiğini belirterek köy halkının iradesinin hiçe sayıldığını ileri süren Ramazan Aydın, ilgili kurumların hatasının demokrasiye ket vurduğunu belirterek, "Her muhtar adayı gibi biz de evraklarımızı teslim ederek aday olduk. İlgili kurumlar bunu inceledi. Madem böyle bir engel vardı niçin başta aday olmam engellenmedi. Seçimi kazanınca mı bu durum ortaya çıktı. Bu durumu sadece bana değil aynı zamanda halkın oyuna da saygısızlık olarak görüyorum" diyerek aday olamasa bile köyde demokrasinin tam tecelli etmesi için seçimin yenilenmesi gerektiğini söyledi. Yaşanan duruma tepki gösteren Ramazan Aydın, yetkililere seslenerek, “Muhtarlık seçimleri için mevcut muhtar Fatih Aydın ve ben adaydık. Seçim sonrasında 85 oy alarak birinci çıktım ve seçimi kazandım. Ancak ben mazbatamı almayı beklerken bu durumla karşılaştım. Geçtiğimiz günlerde beni aradılar ve İlçe Seçim Kurulu’na çağırdılar. Durumu orada öğrendim. Ben mazbatamı almaya gideceğim sanarken, sabıkam olduğu gerekçesiyle mazbatayı daha az oy alan adaya verdiler. Sözü edilen bu sabıka da 2016 yılında mevcut Muhtar Fatih Aydın ile Fatih Aydın ile karıştığımız bir olaydan kaynaklı olduğunu sanıyorum. Yetkililerden isteğim seçimin tekrarlanması.Ben seçime giremesem bile halkın iradesinin tam tecelli etmesi bakımından köyümüzdeki seçimin tekrarlanmasını istiyoruz" dedi.