SPOR - 17 Aralık 2023 Pazar 16:44

Balıkesir’de Gençlik Spor İl Müdürlüğü gençlerin yarınlarına yön veriyor

A
A
A
Balıkesir’de Gençlik Spor İl Müdürlüğü gençlerin yarınlarına yön veriyor

Balıkesir Gençlik spor İl Müdürlüğü gençlerin geleceğine ışık tutmak, sosyal iletişimlerini desteklemek ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak adına birçok çeşitli proje ve çalışma Gençlik Hizmetleri yürütülmeye devam ediyor.


Gençler ve öğrenciler; Gençlik Merkezleri Akademisi, Gençlik Merkezleri Kulüpleri, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Proje ve Faaliyetleri çatısı altında yapılan birçok çalışmaya aktif olarak katılım gösteriyor.


Gençlik Merkezlerinde bulunan atölyelerde robotik kodlama, gitar, keman, piyano kursları, tiyatro çalışmaları, POMEM - BESYO hazırlık çalışmaları, işaret dili, iletişim, diksiyon, temel dini bilgiler, basketbol, voleybol ve geleneksel okçuluk gibi çeşitli eğitimler ile faaliyet göstermeye devam ediyor.


Başlıca Gençlik Merkezleri faaliyetleri arasında ise son yılların gözde etkinliği olan teknoloji devlerinin buluştuğu Teknofest, E-spor, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa proje kapsamında bulunan, öğrencileri çevreye duyarlı bireyler haline getirmeyi hedefleyen Gençkod, Sosyal Medyadan Meydana, Gençler Sabah Namazında Buluşuyor ve 10 adımda doğayı tanımaya ve korumaya yönelik Yeşil Beceriler Projesi gibi projeler bulunmaktadır.


Gençler arasında farkındalık oluşturarak sağlıklı bir iletişim ortamı kurmak, gençlerin gönüllü olarak sorumluluk duygularını geliştirmek, üniversite öğrencilerine aidiyet duygusu kazandırmak gibi amaçlar taşıyan Merkezim Her Yerde Projesi ile gönüllü gençler, dezavantajlı grupların Gençlik Merkezleri faaliyetlerine ulaşma imkanı sağlayarak çeşitli etkinlik ve çalışmalar yapmaktadırlar. Zamanlarını verimli bir şekilde kullanmak adına gönüllü gençler ile yapılan projeye her geçen gün katılım artarak devam etmekte.


Milli teknoloji hamlesinin itici gücünü oluşturmak, teknoloji üretme yetkinliğini kullanan genç bireyler yetiştirmek amacıyla 2021 yılında başlatılan Dene Yap Atölyeleri Gençlik Merkezlerinde çalışmalarına devam ediyor. Geleceğin mucidi öğrencileri 3 yıl boyunca ücretsiz olarak tasarım ve üretim, elektronik programlama ve nesnelerin interneti, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri, yapay zeka, nanoteknoloji ve malzeme bilimi, ileri robotik, robotik ve kodlama, mobil uygulama gibi 11 farklı başlıkta eğitim verilen öğrencilere aynı zamanda eleştirel düşünme, takım çalışması gibi becerilerin de kazandırılması hedefleniyor.


Yıl boyunca uygulanabilen ve gençlerin yoğun talep gösterdiği Gençlik Kamplarında ise medeniyet, tarih, kültür, ulusal ve çadır kampları olmak üzere çeşitli kamp etkinliği düzenlenmekte ve gençlerin gezip görme, tanıma fırsatı bulamadıkları il ve bölgeleri ziyaret etme imkanı bulabilmektedirler.


Gençlik Merkezlerinde uygulanan Kitap Okuma Halkaları Projesi ile gençlerin kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasına destek verilmesi amaçlanan proje dahilinde özellikle ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencileri başta olmak üzere tüm öğrencilere yönelik yapılmaktadır. En az 5 en fazla 10 gençten oluşan kitap okuma halkaları, belirlenen kitabın kritiğini yaparak faaliyetlerini sürdürmektedirler. Gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra analitik düşünen, kendini ifade edebilen, olayları ve olguları yorumlayabilen, milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirilmesine katkı sağlanması da başlıca amaçlar arasında yer alıyor.



Balıkesir’de Gençlik Spor İl Müdürlüğü gençlerin yarınlarına yön veriyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara CHP Milletvekili Sarı: "Kemal beyin gelmesi ile ilgili bir planlama yapılmadı henüz" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24. Dönem İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, "Kemal beyin gelmesi ile ilgili bir planlama yapılmadı henüz. Öncelikle şuradaki akut durumun çözülmesi lazım" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24. Dönem İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, sabah saatlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın parti destekçileri ve milletvekilleriyle CHP Genel Merkezi önüne yürüdü. Burada açıklamalarda bulunan Sarı, "Geceden beri müzakere süreci yürütüyoruz. Genel merkeze gelmek istediğimizi söylüyoruz. Orta yol bulabilir miyiz? Oturalım konuşalım, diyalog zemini oluşturmaya çalışıyoruz. Ama arkadaşlarımız ısrarcı bir biçimde buna yanaşmadılar dün geceden beri. Sabah da biz inisiyatif geliştirerek geldik buraya. Yine milletvekili arkadaşlarımız burada, parti meclisi üyesi arkadaşlarımız burada. Bunu duyan partili arkadaşlarımız gelmişler. Biz arkadaşlarımızı süreçten uzak tutuyoruz. Sadece milletvekili arkadaşlarımızla içeri girmek istediğimizi, sohbet etmek istediğimizi, konuşmak istediğimizi ve diyalog kapısını açık tutmak istediğimizi söyledik. Yaklaşık bir saate yakın bekledik orada ama maalesef gerçekleşmedi. İçerideki partili arkadaşlarımız bizim içeriye girmemizi uygun bulmadılar kendilerine göre. Sadece partinin milletvekilleri içeri girecekti ama ona da izin vermediler. Dolayısıyla biz kolaylaştırıcı olma görevini üstlendik ama bunu gerçekleştiremedik maalesef. Şu an itibarıyla burada bekliyoruz. Dolayısıyla bizim milletvekilleri olarak, parti meclis üyeleri olarak, yüksek disiplin kurulu üyeleri olarak bu aşamadan sonra yapacak bir şeyimiz yok" ifadelerini kullandı. "Kemal beyin gelmesi ile ilgili bir planlama yapılmadı henüz" Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Merkezi’ne gelip gelemeyeceğinin sorulması üzerine cevap veren Sarı, "Kemal beyin gelmesi ile ilgili bir planlama yapılmadı henüz. Öncelikle şuradaki akut durumun çözülmesi lazım. Biz hala şu saat itibarıyla diyaloğa ve konuşmaya açığız. Ama arkadaşlarımız telefonlarına cevap vermiyor. Daha kötüsü içeriden provoke eden açıklamalar geliyor. Bunlara hiç gerek yok. İşte burada silahlı adamlar varmış falan. Hepimiz partiliyiz işte. Milletvekili abilerimiz burada. Hepimiz parti üyesiyiz, partinin üst düzey kademelerinde görev yapan arkadaşlarız. Böyle bir durum yok. Biz içeriye girmek istiyoruz sadece. Sohbet etmek istiyoruz. Burası bizim partimiz" diye konuştu. Beklemeye devam edeceklerini söyleyen Sarı, diyalog yolunu açık tutacaklarını söyledi.
Kayseri Talas Kurban Bayramı’na hazır Talas Belediyesi; Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala ilçede bayramın rahat ve huzur içinde geçmesi için çalışmalarını tamamladı. Bayram öncesi çalışmalarını hızlandıran Talas Belediyesi, başta camiler ve mezarlıklar olmak üzere ilçe genelindeki genel temizlik ve çevre düzenlemesi hazırlıklarını yaptı. Bayram öncesi ilk olarak camilerde geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildi. Çalışmalarla camiler genel temizliğin yanında, virüslere karşı ilaçlandı, halılar yıkandı, kitaplıklardan mihraplara kadar her alan detaylı şekilde temizlendi. Bayram namazına hazırlanan camilere ayrıca güzel kokular sıkıldı. Öte yandan ilçe genelindeki mezarlıklarda kuruyan otlar kesilip yerlerdeki dallar toplanırken, mezarlık içlerinde genel bakım çalışmaları tamamlanarak bayram ziyaretine hazırlandı. İlçe genelinde süpürme ve yıkama araçlarının yanı sıra çok sayıda ekipman ve personelle yürütülen çalışmalarda ise, birçok noktada detaylı temizlik yapılarak ilçe bayrama hazır hale getirildi. Çalışmalar kapsamında cadde ve sokaklar özel temizlik malzemeleri kullanılarak yıkanırken kaldırımlar başta olmak üzere yabani otların yoğun olduğu yerler ilaçlanarak otlardan arındırıldı. Ayrıca fırtına ve rüzgârdan kalan kurumuş otlar, kuru ağaç dalları ve hafriyatlar da taşınarak görüntü kirliliği ortadan kaldırıldı. Bunların yanı sıra, basınçlı yıkama ve mini yol süpürme aracıyla dar ve küçük yerlerin yanında yol üzerindeki girintili bölgeler de temizlenerek özenli bir temizlik işlemi gerçekleştirildi. Ayrıca zabıta ekipleri de vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için vardiya halinde çalışma programladı. Talaslı vatandaşlar ihtiyaç halinde 0352 437 00 55 numaralı telefonla istek ve şikâyetlerini bildirebilir. Öte yandan her birinde veteriner hekimin bulunduğu kurban kesim alanları belli oldu. Buna göre Mevlana Mahallesi Salı Pazarı, Yenidoğan Mahallesi Perşembe Pazarı, Cemil Baba Mezarlığı arkası Sosyete Pazarı ile Reşadiye Kurban Kesim Yerinde vatandaşlar kurbanlarını kesebilecek. Bunların dışındaki yerlerde kurban kesimine izin verilmeyecek.
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: "Hemşehrilerimizin huzurlu bir bayram geçirmeleri için çalışıyoruz" Kocasinan Belediyesi tarafından Kurban Bayramı öncesi ilçe genelinde mezarlıklar temizlenerek daha güzel bir görünüme kavuşturuluyor. Kocasinan’da mezarlıkların bayrama hazır hâle geleceğini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayserililerin Kurban Bayramı’nı daha huzurlu ve daha temiz bir şekilde geçirebilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. "Vatandaşlarımızın ibadetlerini daha güzel bir şekilde yapabilmeleri için olağan gayretimizle çalışıyoruz" diyen Başkan Çolakbayrakdar, Kayserililere sorunsuz bir bayram yaşatmayı hedeflediklerini vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, mezarlıklarda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında şunları aktardı; "Şu ana kadar belirli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz rutin faaliyetlere, Kurban Bayramı dolayısıyla ek çalışmalar yaptık. Vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve daha ferah bir ortamda gerçekleştirmeleri için mezarlıklarda kuruyan otlar, dikenler, atılan çöp ve katı atıklar temizleniyor. Arife Günü ve Kurban Bayramı süresince vatandaşlarımızın vefat eden yakınlarının mezarlarını ziyaretlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm tedbirleri alıyoruz." Başkan Çolakbayrakdar, şimdiden Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını, şehrimize, ülkemize, tüm İslam âlemine ve insanlığa huzur ve sağlık getirmesini dileyerek sözlerini tamamladı. Öte yandan Kocasinan Belediyesi, teknolojik temizleme cihazları ve profesyonel ekiplerle camilerin dış temizliğinin yanında halı, kapı, cam, ahşap, kitaplık ve fayansları da hijyenik olarak temizleyip gül suyuyla yıkıyor. Toplam 4’er kişiden oluşan 3 ayrı cami temizleme ekibi, ilçe sınırları içerisinde bulunan tüm camileri ayda en az bir kez temizlerken, gül suyuyla ise camilerin mis gibi kokmasına katkı sağlıyor.
Aydın Bayram öncesi skandal: Tarihi geçmiş ürünlere yeni tarih bastılar Aydın’ın Söke ilçesinde son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin üzerindeki bilgileri silip yeniden tarih basarak piyasaya sürmeye hazırlandığı belirlenen işletmeye düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 4 milyon 500 bin TL olan ürün ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Edinilen bilgiye göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı ve yaz tatili nedeniyle yoğunlaşacak nüfusu hedef alarak son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin piyasaya sürüleceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu Söke ilçesi Gölbent Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir işletmeye operasyon düzenlendi. İşletmede yapılan aramalarda, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin üzerindeki bilgilerin kazınıp silinerek yeniden tarih basıldığı tespit edildi. Operasyonda 1 adet üretim kodlama makinesi ile 2 adet kodlama aparatı, 394 adet etiket, 5 adet aseton, 2 adet sprey boya, 2 adet zımparalı eldiven ve 5 adet zımpara ele geçirildi. Piyasa değeri 4 milyonun üzerinde Aramalarda ayrıca 3 bin 124 adet son kullanma tarihi geçmiş mısır ve fasulye konservesi, 294 adet üzerine yeni son kullanma tarihi basılmış konserve, 173 adet tarihi silinmiş konserve ile 40 adet 2 bin 620 gramlık tarihi geçmiş ve silinmiş konserve bulundu. Bunun yanı sıra 114 bin adet son kullanma tarihi geçmiş ketçap, 120 adet turşu, 461 adet krema, 239 adet krema ve 400 adet sos ele geçirildi. Piyasa değeri yaklaşık 4 milyon 500 bin TL olarak belirlenen ürünlere el konulurken, yakalanan 1 şüpheli hakkında adli işlemlerin sürdüğü öğrenildi.