GENEL - 20 Mart 2019 Çarşamba 12:13

Balıkesir’in ilk Millet Kütüphanesi Sındırgı’da açıldı

A
A
A
Balıkesir’in ilk Millet Kütüphanesi Sındırgı’da açıldı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Sındırgı Belediyesi P.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Sındırgı Belediyesi P. Uzm. Çvş. Hasan Öztürk Millet Kütüphanesi kapılarını okuyuculara açtı.


Balıkesir’in ilk Millet Kütüphanesi olan Sındırgı Belediyesi P. Uzm. Çvş. Hasan Öztürk Millet Kütüphanesi farklı konsepti ile Türkiye’de de bir ilk olma özelliği taşıyor. 500 metrekarelik alan içerisinde oluşturulan Millet Kütüphanesinin zemin katında çocuk kütüphanesi, sesli oda, ödül odası, internet odası bulunurken ikinci katında ise yetişkin kütüphanesi ve kafeterya bulunuyor. Kütüphanenin dizaynında engelli vatandaşlar içinde bütün detaylar düşünülmüş.



Cumhurbaşkanlığı İkinci Yüz Günlük Eylem Planının bir projesi de Sındırgı’da hayat buldu


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci yüz günlük eylem planı içerisinde de yer alan Sındırgı Belediyesi P. Uzm. Çvş. Hasan Öztürk Millet Kütüphanesi Kültür ve Turizm Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sındırgı Belediyesi ve hayırsever vatandaş tarafından yapılan bağışla ilçeye kazandırıldı. Atıl durumdaki bina detaylı bir tadilat işlemi ile vatandaşların kullanımına sunulmuş oldu. Kütüphanenin A’dan Z’ye mobilya, boya ve tadilat işlemleri Sındırgı Belediyesi kademesinde ve belediye personeli tarafından yapılması ile bütçeye de önemli ölçü de katkı sağlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti.


Yavaş, "Türkiye’de herhalde bu konsepte başka bir kütüphane yok"


Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise “Sıcak su Jeotermal ve diğerleri bunlardan sonra şu memlekette, benim adıma önemli olan artık burada gençliğe çocuklara geleceği anlatabilecek köprüler kurmamız gerekiyor. Türkiye’de herhalde bu konsepte başka bir kütüphane yok. Kültür müdürüm biraz önce ifade etti bir hayalle başladı. Altında çocuk kütüphanesi, üstünde büyükler için bir kütüphane çok şükür güzel bir konsept oldu. Hocam burada Allah binlerce razı olsun, Hasan kardeşimiz mekanı cennet olsun. İzmir de elim bir kaza ile vefat etti uzman çavuştu kendisi ondan arta kalan maddi destek konusunda da yardımcı oldu. Mevlüt amcamız ve bizlerde dedik ki onun adı ancak buraya yakışır oda dedi ki kitapları severdi, kitaplarla haşir neşirdi okumayı severdi. Hatta dedim ki ben şu park mı olsun şu mu olsun. Başkanım kütüphane olsun veya kitap olsun oda bize cesaret verdi. Onun da burada adını yaşattık ilelebet yaşasın İnşallah. Bereketli okuyan çocukların olduğu eğitilmiş ahlaklı, edepli, Türk insanına yakışır birer evlat yetiştirmek temennisi ile diyorum. Bizler geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve çocuklarımız için, vatandaşlarımızın ufkunu genişletmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” sözlerine yer verdi.


İlçe Kaymakamı Zafer Oktay: "En sonuna kadar ince ince düşünülmüş uğraşılmış emek verilmiş bir çalışmanın sonucunu İnşallah bu gün vatandaşlarımız ve öğrencilerimizle buluşturmuş olacağız. Kütüphanenin canlı kalması için bizler de üzerimize düşeni yapacağız” dedi.


Eğitimin her aşamasına destek kıymetlidir ifadesi ile sözlerine başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu “Kültür Bakanlığımız büyük şehrimiz ve Sındırgı belediyemizin katkılarıyla hayırseverlerimizin katkılarıyla, kaymakam beyin önderliği ile gerçekten Sındırgı’mıza yakışır ve Cumhurbaşkanımızın projelerinden olan millet kütüphaneleri millet bahçeleri Balıkesir’de de açılmaya başladı. Millet kütüphanelerinin ilki de Sındırgı’da açılıyor. Bundan dolayı tabi Sındırgı belediye başkanımız Ekrem Yavaş’ı tebrik ediyorum. Millet Kütüphanemiz Sındırgı’mıza Balıkesir’imize hayırlı uğurlu olsun “ sözlerine yer verdi.


Açılış kurdelası da protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından dualar eşliğinde kesildi. Program sonunda başkan Yavaş katkı sağlayan P. Uzm. Çvş. Hasan Öztürk’ün babası Mevlüt Öztürk, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürüne günün anısına plaket takdim etti.


Düzenlenen açılış törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Sındırgı belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı belediye başkan adayı Ekrem Yavaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir KYK Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’i ziyaret etti Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumları ziyaret ederek önemli temaslar gerçekleştirdi. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’deki yurtların hizmetlerinden memnun olduklarını belirtti. Öğrencilerin görüşleri ve talepleri değerlendirilerek geleceğe yönelik planlamalarla, gençlerimizin yarınlara hazırlanması için bakanlığın tüm imkanlarıyla yanlarında olduklarını ifade etti. İl Müdürü Adem Özalp, Balıkesir genelinde yapılan çalışmalar hakkında Ali Özdemir’e bilgi verdi. Projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Özdemir, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde (BANÜ) okuyan öğrenciler için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilimize kazandırılan projelerden biri olan ve yapımı devam eden Bandırma Modüler Çelik Yurdu’ndaki süren çalışmaları yerinde inceledi ve görevli personelden süreç hakkında bilgi aldı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Balıkesir Gençlik Merkezi BAÜN Genç Ofis’te Yurt-Time öğrencileri ve öğrenci temsilcileri ile bir araya geldi. Buluşmada gençlerin sosyal ve maddi anlamda desteklenmesi, spora teşvik edilmesi, çalışma hayatına hazırlanmaları, genç istihdamına katkı sunulması ve yurtlara aidiyet duygusunun güçlendirilmesi gibi amaçlar taşıyan Yurt Time Projesine gençlerin talebinin her geçen yıl artarak devam ettiği ve gençlerin taleplerine göre çalışmaların sürdürüleceğini belirtti. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’deki Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde bir dizi toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantılarda Yurt Hizmetleri, Eğitim Araştırma Koordinasyon Birimi, Yurt Müdürleri, Yurt Eğitim Sorumluları, Manevi Rehberler, Psikologlar ve Gençlik Merkezi Koordinatörleri ile bir araya geldi. Yapılan toplantıda gençlerin Bakanlığımızın hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesi için planlamalar yapıldı. İl Müdürü Adem Özalp, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Ali Özdemir’in Balıkesir’e yaptığı ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gençlerin çağın gereklerine uygun, nezih ve temiz mekanlarda vakit geçirebilmeleri için gereken tüm çalışmaların yapıldığını belirterek gençlere en iyi şekilde hizmet verilmeye devam edileceğini ifade etti. Ayrıca, Özdemir’e ziyaretleri ve destekleri dolayısıyla teşekkür etti.