GENEL - 24 Mayıs 2019 Cuma 16:16

Balıkesir’in "Şehir Strateji Belgesi" hazırlanıyor

A
A
A
Balıkesir’in "Şehir Strateji Belgesi" hazırlanıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçe belediye başkanı ile birlikte uygulanabilir ve tüm şehri kapsayan bir Şehir Strateji Belgesi hazırlamak için çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçe belediye başkanı ile birlikte uygulanabilir ve tüm şehri kapsayan bir Şehir Strateji Belgesi hazırlamak için çalışmalarına başladı. Başkan Yılmaz, "Birlikte düşünecek, birlikte hareket edecek, birlikte planlayacak ve bu şehri birlikte yöneteceğiz" dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz başkanlığında ilçe belediye başkanları ve daire başkanlarının katılımlarıyla "Strateji Planlama Üst Kurul” toplantısı" gerçekleştirildi. Şehrin 2019 - 2023 Stratejik Eylem Planı için hazırlıklarının yapıldığı toplantılar ilerleyen süreçte ilçe bazında da devam edecek. Büyükşehir ve 20 ilçe belediyesi tarafından alınacak ortak kararlar neticesinde "Şehir Strateji Belgesi" hazırlanacak. Şehirde stratejik yönetim kültürünün oluşturulmasını amacıyla hayata geçirilecek olan Şehir Strateji Belgesi ile uygulanabilir ve tüm şehri kapsayan bir plan ile Balıkesir geleceğe hazırlanacak. Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi ve 20 ilçe belediyesinin stratejik planlarını ’ortak akıl’ ile hazırlamak için gayret ettiklerini kaydetti. Balıkesir’in geleceğini ’siyaset üstü’ bir anlayışla planlayacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz, "Hemşehrilerimize hak ettiği değeri verecek, şehrimizdeki yaşam standartlarını iyileştirecek, 20 ilçemizi kapsayacak şekilde bir ekonomik kalkınma hamlesini başlatacak ve şehrimizin markalaşması için gereken adımları hep birlikte atacağız. Şehir yönetmek kimsenin tek başına yapabileceği bir iş değil. Bu süreçte birlikte düşünecek, birlikte hareket edecek, birlikte planlayacak ve bu şehri şiir gibi yöneteceğiz" açıklamasında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi Belediyesi’nden ihtiyaç sahiplerine her gün sıcak yemek Sultangazi Belediyesi, her gün 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan ve tek başına yaşayan vatandaşlara yemek dağıtımı gerçekleştiriyor. Hijyen kurallarına uyarak özenle hazırlanan yemekler, her gün ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. İhtiyaç sahibi ailelerden desteğini esirgemeyen Sultangazi Belediyesi, yemek yapmakta zorlanan, kronik rahatsızlığı bulunan tek yaşayan, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlar için aşevinde her gün yemek pişiriyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Çözüm Merkezi’ne gelen başvuruların detaylı bir şekilde incelenip değerlendirilmesi neticesinde yemek yardımından faydalanacak vatandaşlar belirleniyor. Tansiyon, kalp ya da kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar da göz önünde bulundurularak sağlıklı bir menü hazırlanıyor. Aşevinde tüm hijyen kurallarına uyarak titizlikle hazırlanan yemekler resmi tatil günleri dahil her gün ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Sıcacık yemekler, belediye ekipleri tarafından güvenli bir şekilde muhafaza edilerek Sultangazi’nin 15 mahallesinde ikamet eden vatandaşlara teslim ediliyor. “Hayatı kolaylaştırmak için çalışıyoruz” İlçe genelinde çalınmadık kapı, uzatılmamış el kalmasın diye hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “ Yaş almış büyüklerimizi yalnız bırakmıyor, onlara destek oluyoruz. 65 yaş üzeri kronik rahatsızlığı bulunan ve tek başına yaşayan kısacası yemek yapacak durumda olmayan vatandaşlarımıza her gün sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Aşevimizde titizlikle hazırladığımız yemekler, belediye ekiplerimizce her gün ihtiyaç sahibi ailemizin kapısına teslim ediliyor. Resmi tatil demeden her gün yemek dağıtımımız gerçekleştiriliyor. Vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak için gece-gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.