- 09 Haziran 2021 Çarşamba 19:16

Başkan Hasan Avcı muhtarlar ile buluştu

A
A
A
Başkan Hasan Avcı muhtarlar ile buluştu

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Sultan Alparslan Kültür Evi’nde düzenlenen toplantıda mahalle muhtarları ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Sultan Alparslan Kültür Evi’nde düzenlenen toplantıda mahalle muhtarları ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Başkan Avcı’ya Altıeylül Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Munis, Başkan Yardımcıları Feyyaz Çiftçi, Fikrettin Kocaman, Kadir Uzun ve ilgili birim müdürleri de eşlik etti.


Muhtarlar toplantıdan memnun ayrıldı


Milli iradenin temel taşları olan muhtarlar, sorunlarının çözümü ve vatandaşların devlet hizmetlerine ulaşımında büyük rol oynuyor. Muhtarların yerel yönetimlerle olan ilişkileri de hizmetin vatandaşlara ulaşımında hatırı sayılır bir yere sahip olmayı sürdürüyor. Bu denli önemli bir görevi yürüten muhtarlar ile yapılan istişarelerin her zaman verimli geçtiğini söyleyen Başkan Avcı, Altıeylül Belediyesi’nin Sultan Alparslan Kültür Evi’nde düzenlediği toplantıya başkanlık etti. Düzenlenen toplantıların ilk 3 grubu kırsal mahalleler olmak üzere toplamda 4 grup halinde gerçekleşecek. Yapılan istişareden memnun kalan muhtarlar, Altıeylül Belediyesi’nden talep ettiklerini dile getirerek Başkan Avcı’yla verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söylediler.


Başkan Avcı “Devlet-millet işbirliği ile hareket etmemiz lazım”


Kırsal merkez ayrımı yapmadan hizmetlerini sürdüren Altıeylül Belediyesi, özellikle kırsal mahalleler ile merkez mahalleler arasındaki farkı ortadan kaldırarak eşit imkânlar ve eşit hizmet anlayışını benimsiyor. Bu sebepten ötürü de kırsal mahallelere büyük önem veriyor. Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde Muhtarlar ile bir araya gelen Başkan Avcı, muhtarların ve muhtarlık işleriyle alakalı konuların daha hızlı, daha verimli ilerleyebilmesi adına Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nü kurduklarını dile getirdi. Daha rahat istişare yapabilmek ve pandemi döneminde kalabalık gruplar halinde riske girmemek adına 3 grup kırsal, 1 grup merkez mahalle olmak üzere toplantıları sürdüreceklerini söyleyen Başkan Avcı “930 km2’lik bir sorumluluk alanımız var. Bu yüzölçümü içerisinde de kırsal alanımız çok geniş. Dolayısıyla bu alan içerisinde elimizden geldiği kadar hizmet etmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımızı yaparken de adaletli bir çerçeve içerisinde yapmaya gayret ediyoruz. Şu anda kilit parke taşı ihalemizi yaptık. İnşallah 420 bin m2 kilit parke taş yapacağız. Bunun 250 Bin m2’sini bu sene, geri kalan kısmını da önümüzdeki sene yaparak kademe kademe gerçekleştireceğiz. Bu sene yaklaşık 8-10 tane kırsal mahallemizin bağlantı yolları ile ilgili ön çalışmayı yaptık. Önümüzdeki sene de yine 8-10 tane kırsal mahallemizin ile ilgili çalışmaları yürüterek kademe kademe sorunları çözeceğiz. Muhtarlarımızdan bir şey rica ediyorum. Sorunların çözümünde imece usulüyle, Devlet-Millet işbirliği ile hareket etmemiz lazım. Bir işin bir tarafından biz bir tarafından da sizler tutarsanız işlerin çok hızlı yürüyeceği kanaatindeyim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Zeynep Sönmez Antalya’da çeyrek finalde 26-31 Mart tarihleri arasında Megasaray Tenis Akademi kortlarında gerçekleşecek WTA 125 kategorisindeki Megasaray Hotels Open’da milli tenisçi Zeynep Sönmez çeyrek finale yükseldi. Antalya Belek’te bulunan Megasaray Tenis Akademi’nin kortlarında gerçekleşen Antalya’nın ilk WTA turnuvası Megasaray Hotels Open’da Zeynep Sönmez ilk turda dünya eski 39 numarası, turnuvanın 8 numaralı seri başı Fransız tenisçi Fiona Ferro’yu yenerek ikinci tura yükselmişti. Zeynep ikinci turda 152 numarayla kariyerindeki en iyi sıralamasında bulunan Alman raket Ella Seidel ile karşılaştı. Seidel’e 2023 yılında Andorra’da WTA 125 turnuvasında 6-1, 6-0 yenilen Sönmez bu kez korttan galibiyet ile ayrılmasını bildi. 2 saat 4 dakika süren karşılaşmada iyi bir geri dönüşe imza atarak Seidel’i 4-6, 6-1, 6-2 ile mağlup eden Sönmez adını son sekiz raket arasına yazdırdı. Zeynep çeyrek finalde dünya 151 numarası Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak. Zeynep Sönmez-Moyuka Uchijima çeyrek final karşılaşması yarın merkez kortta 11.00’de başlayacak. "Bugün kazanabildiğim için çok mutluyum" Dünkü maçı uzun sürdüğü için maça biraz daha yorgun başladığını söyleyen Zeynep Sönmez, “Maç ilerledikçe açıldım. Geçen senenin sonunda yenildiğim bir oyuncuydu. O yüzden bu sefer biraz daha farklı bir taktikle çıktık takımımla konuşup. İyi de işlediğini düşünüyorum. Çok da yetenekli ve genç bir oyuncu. Geleceğinin çok parlak olduğundan çok eminim. Bugün kazanabildiğim için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.
Çorum Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı Çorum Belediyesi, bayram öncesi çocukların yüzünü güldürdü. Bin 571 çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi. Çorum Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarıyla örnek olmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelere desteğini sürdüren Çorum Belediyesi, Ramazan bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayramlık kıyafet hediye etti. Ayakkabı, pantolon ve üst kıyafetten oluşan bayramlıklar tek tek denenerek teslim edilirken, palyaçolar da sıra bekleyen çocukları eğlendirdi. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da Velipaşa Konağı’nda gerçekleşen bayramlık kıyafet dağıtımına katılarak çocuklarla yakından ilgilendi. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Bayramlar ayrı bir güzelliktir ve bayramları en iyi çocuklar yaşar. Arzu ettik ki hiçbir çocuk bayramlık olmadan bayrama girmesin. Bu anlamda da geleneksel olarak yaptığımız gibi şu anda da 1571 çocuğumuza bayramlıklarını teslim ediyoruz. Tabii bu 1571 rakamı 571’den geliyor. Kendisi de bir öksüz ve yetim olarak büyümüş olan Peygamber Efendimize atfen böyle bir rakamı belirledik. Özellikle ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin çocukları da bayramlıklardan mahrum kalmasınlar, onlar da bayram öncesinde bu bayramın heyecanını en üst düzeyde yaşasınlar diye bu programı yaptık. Şu anda bir yandan palyaçolarımız çocukları eğlendirirken, bir taraftan çocuklarımız kıyafetlerini denerken, aileleriyle beraber en güzel bayramlığı almanın telaşını yaşıyorlar. Bizler de hemşerilerimiz adına bu kardeşlerimize yardımcı olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Rabbim bütün çocuklar için bayram olan günlere bütün dünyayı ulaştırsın. Nasıl ki ülkemizde coşku ve heyecanla bayrama çocuklarımızı hazırlıyorsak, yeryüzündeki tüm çocuklar da inşallah bayramlara huzur içerisinde, sağlık içerisinde, mutluluk içerisinde girerler. Bu duygularla kardeşlerimizin bayramlıkları hayırlı olsun, bayramımız inşallah bayram gibi olsun ve mübarek olsun, herkese hayırlı bayramlar diliyorum.”