EĞİTİM - 23 Haziran 2021 Çarşamba 17:33

Burhaniye MYO’da öğrenci-sektör buluşması

A
A
A
Burhaniye MYO’da öğrenci-sektör buluşması

Burhaniye ilçesinde, uzaktan eğitimin devam ettiği pandemi sürecinde Meslek Yüksekokulu Mezun İstihdam Ofisi, öğrencilerinin motivasyon ve verimini arttırmaya yönelik çevrimiçi konferans düzenledi.

Burhaniye ilçesinde, uzaktan eğitimin devam ettiği pandemi sürecinde Meslek Yüksekokulu Mezun İstihdam Ofisi, öğrencilerinin motivasyon ve verimini arttırmaya yönelik çevrimiçi konferans düzenledi.


Konferans, Öğr. Gör. Hakan Alakuş moderatörlüğünde, 4B Mühendislik firmasının kurucusu olan genç girişimci Eray Erten ve çok sayıda öğrencinin katılımı ile online olarak gerçekleştirildi. Yakın zamanda Balıkesir Üniversitesi tarafından hayata geçirilen ve yükseköğretim kurumları arasında öncü olma niteliği taşıyan ‘’Mezun İstihdam Ofisi’’ projesinin de önemine vurgu yapılarak, konuk katılımcının ilgili sektördeki tecrübeleri öğrencilere aktarıldı. Kurum müdürü Doç. Dr. Muammer Bezirgan konu ile ilgili olarak; ”Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. İlter Kuş’un ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda gerçekleştirdikleri bu çalışmada, öğrencilerimizin kişisel gelişimleri, sektör temsilcileri ile oryante olabilmesi ve gelecek kariyer planlamalarını şimdiden yapabilmesi adına öğrencilerimiz ile iş dünyasını buluşturmak için çaba gösteriyoruz. Mezun olduklarında özel sektör ile kurmuş oldukları bu diyalogların kendilerine fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Burhaniye MYO öğrencileri mezun olana kadar değil, mezun olduktan sonrada bizim öğrencilerimizdir” dedi.


Yoğun bir ilginin olduğu etkinlikte öğrencilerin kendisine yöneltmiş olduğu sorulardan duyduğu memnuniyeti vurgulayan konuk katılımcı Eray Erten, Burhaniye MYO öğrencilerinin istihdamına öncelik vereceklerini belirterek, yüz yüze eğitim döneminin başlamasıyla birlikte Burhaniye MYO ailesi ile tekrar bir araya gelmek istediğini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Vali Eldivan: "Şanla, şerefle dolu kahraman bir milletin çocukları olarak sizler, ülkemizin geleceği, istikbali ve yarınlarısınız" Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Tüm çocukların bayramını kutlayan Vali Eldivan, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Milli iradenin tecelligahı, İstiklal Harbimizin karargâhı, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104’üncü yılına erişmenin haklı gururunu yaşıyoruz. 23 Nisan 1920 günü; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimize ve geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle, o günde dualarla açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, istiklal ve istikbal mücadelemizin öncüsü olmuş, Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda özgürlük meşalesi burada yakılmıştır. Bu birlik ve beraberlik aziz milletimizi zafere ulaştırmış, işgal altındaki topraklarımız yeniden hürriyetine ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. Sevgili çocuklar, şanla-şerefle dolu kahraman bir milletin çocukları olarak sizler, ülkemizin geleceği, istikbali ve yarınlarısınız. Bunun için bizler bütün hayallerimizi sizlerin üzerinden kuruyoruz. İnanıyoruz ki, gelecekte Türkiye’miz sizlerle daha gelişmiş ve kalkınmış olacaktır. Çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve yüreklerinde taşıdıkları umutları ve hayalleri ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir. Çocuklarımızın umutlarının yeşertilmesi, milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, şahsiyet ve vizyon sahibi nesiller olarak yetişmesi hepimize ait olan bir sorumluluktur. Bu mesuliyet aynı zamanda yurdumuzu canları pahasına bize miras bırakan Şehitlerimiz ve Gazilerimize olan borcumuzu da ifade etmektedir. Bu vesileyle; sevginin, masumiyetin, umudun ve dünyaya en anlamlı gözlerle bakan, geleceğe dair umutlar veren tüm çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere çocuklarımıza miras bu kutsal toprakların bölünmez bütünlüğü için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."
Bayburt 23 Nisanda günün başkanı Küfeoğlu oldu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bayburt’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Şube Müdürü Dursun Yeşil, Bayburt Ortaokulu Müdürü Mahir Pamukcu, Türkçe Öğretmeni Erhan Kahraman ve Bayburt Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Yağmur Küfeoğlu Belediye Başkanı Mete Memiş’e ziyarette bulundular. Bayram dolayısıyla makamını Yağmur Küfeoğlu’na devreden Başkan Memiş bayramını kutlayarak kalem ve altın hediye etti. Küfeoğlu ise Belediye Başkanı Mete Memiş’e teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Küfeoğlu daha sonra kaldırım işgali, Saray Bahçesi’nin daha kullanışlı hale getirilmesi, Çoruh Nehri kıyısında daha fazla dinlenme alanlarının oluşturulması, işyeri tabelaları ile ilgili çalışma yapılması, okulların önüne dolmuş durağı konulmaması ve okullara kitap desteğinin artırılarak devam etmesi gibi taleplerde bulundu. Başkan Memiş ise Küfeoğlu’nun taleplerini not aldırarak bu konularda çalışma yapılacağının sözünü verdi. Konuşmasında kitap okumanın önemine vurgu yaparak birçok mesafenin okuyarak kat edileceğini belirten Başkan Memiş, “Önce bilgi sahibi olacağız sonra fikir sahibi olacağız. Bilgi sahibi olmamız içinde çok okumamız lazım. Bayburt Belediyesi olarak inşallah çocuklarımıza, öğrencilerimize daha çok kitap desteği vereceğiz. Hem akademik olarak çalışmalarını devam ettirmeleri adına hem de kültürel ve sosyal açıdan bilgili ve donanımlı olarak bu cemiyete katkı sunsunlar diye kitap desteğinde bulunacağız.” ifadelerini kullandı.