EĞİTİM - 13 Ocak 2022 Perşembe 13:57

Burhaniye’de MYO öğrencileri müze ziyareti yaptı

A
A
A
Burhaniye’de MYO öğrencileri müze ziyareti yaptı

Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Meslek Yüksekokulu tarafından Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencilerine yönelik olarak Burhaniye Kuva-yi Milliye Müzesi’ne gezi düzenlendi.

Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Meslek Yüksekokulu tarafından Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencilerine yönelik olarak Burhaniye Kuva-yi Milliye Müzesi’ne gezi düzenlendi. Tur operatörlüğü ve seyahat acenteciliği dersinin sorumlu öğretim elemanı olarak Öğr. Gör. Meziyet Narin tarafından organize edilen gezide müze müdürü Esma Esin Çimen, öğrencilere, Türkiye’deki müzeler ve Kuva-yi Milliye Müzesi ilgili bilgiler aktardı.


Müze ziyareti sırasında, bölge de faaliyet gösteren Zefira Tur Seyahat Acentası sahibi Hüseyin Zorlu tarafından da öğrencilere acentecilik mesleği hakkında bilgilendirme yapıldı. Ziyaretin turizm öğrencilerine müzeler hakkında bilgi sahibi olmada faydalı bir etkinlik olduğunu ifade eden Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Muammer Bezirgan, “Eğitim öğretim dönemi içerisinde farklı bölümlerde öğrenim görmekte olan yüksekokul öğrencilerine yönelik mesleki ve sektörel etkinlikler düzenliyoruz. Bu sayede; öğrencilerin derslerdeki teorik bilgilerini, sektördeki uygulamalı saha çalışmalarıyla pekiştirme olanağı buluyoruz. Bu gün de müze gezisi düzenledik. Bize yardımcı olan müze müdürü Esma Esin Çimen’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları karşı karşıya geldi. İki grup arasında zaman zaman kavgalar da yaşanırken, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bölgeye geldi. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi İzmit Belediyesi meclis üyesi İbrahim Efe’yi ittirdi. Yere düşen İbrahim Efe’ye İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yanında bulunanlar, "Kendini yere atıyorsun, numara yapma" diye tepki gösterdi. Bu sırada Fatma Kaplan Hürriyet’in yanında bulunan bir kişi de yere düştü. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "İzmit Belediyesi’nin değil şehir hastanesi sorumluluğunda olan alana, şehir hastanesi yönetiminin daveti ile vatandaşların ulaşım kolaylığını sağlayacak kapı düzenlemesini yapmak üzere gitmiş olan çalışma arkadaşlarımız, İzmit Belediyesi ekiplerinin engellemesi ile karşılaşmış ve çıkan arbedede çalışma arkadaşlarımız darp edilmiştir. Takdir halkımızındır" denildi.