GENEL - 22 Şubat 2020 Cumartesi 17:17

Burhaniye’de otobüs kazalarının önlenmesi için alınacak tedbirler görüşüldü

A
A
A
Burhaniye’de otobüs kazalarının önlenmesi için alınacak tedbirler görüşüldü

Burhaniye’de ’Otobüs Kazalarının Önlenmesine Dair Değerlendirme ve Tespit Toplantısı’ Kaymakam Hüseyin Öner başkanlığında gerçekleştirildi.

Burhaniye’de ’Otobüs Kazalarının Önlenmesine Dair Değerlendirme ve Tespit Toplantısı’ Kaymakam Hüseyin Öner başkanlığında gerçekleştirildi.


Toplantıda, trafik güvenliğinin sağlanması, trafik kazaları ve sonucunda meydana gelen kayıpların önlenmesi amacıyla alınacak önlemler görüşüldü. .


Kaymakamlık Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Alim Burak Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni, İlçe Yazı İşleri Müdürü Abdurrahim Yardım, Karayolları 29. Ayvalık Şube Şefi Mehmet Savaş Özevin, Zabıta Müdürü Emre Şahin, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cezmi Kazar, Sahil Birlik Kooperatif Başkanı Şenol Kılcı ve ilçe de faaliyet gösteren otobüs firmaları temsilcileri katıldı. Toplantıya katılanlara teşekkür eden Kaymakam Öner, “İçişleri Bakanlığımızın üzerinde durmuş olduğu en önemli konulardan birisi de, trafikte, özellikle toplu taşımacılıkta vatandaşımızın ulaşımını sağlayan otobüs kazalarının önlenmesine dair tedbirlerdir. Bunu, paydaşlarla birlikte ele almak ve belirlemek üzere bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Otobüs kazalarını en aza indirgemek ve bu sayede otobüs kazaları sonucunda maddi ve manevi kayıplarımızın mümkün olduğunca mimimize edilmesini amaçlıyoruz. Kazaların azaltılması noktasında üzerimize düşenleri yapmak, bu konudaki alınabilecek önlemler ve yapılabilecek çalışmaları birlikte tespit etmek için bir araya geldik. Bu noktada hepimize çok önemli görevler düşüyor." dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.