GENEL - 07 Ağustos 2020 Cuma 12:00

Burhaniye’nin emniyeti Dikmetaş’a emanet

A
A
A
Burhaniye’nin emniyeti Dikmetaş’a emanet

Burhaniye ilçesinde.

Burhaniye ilçesinde. Mustafa Korkmaz’ın Havran’a atanmasıyla boşalan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Yasin Dikmetaş atandı. Balıkesir Emniyet Müdür Yardımcılığından gelen Dikmetaş görevine başlarken, Kuzey Ege’nin incisi Burhaniye’ye atanmaktan mutlu olduğunu söyledi.


Balıkesir’de Emniyet Müdürleri arasında yapılan değişiklik kapsamında Burhaniye Emniyet Müdürlüğüne atanan 45 yaşındaki 2 çocuk babası ikinci sınıf Emniyet Müdürü Yasin Dikkmetaş ilçedeki görevine başladı. Burhaniye de görev yapacak olmaktan mutlu olduğunu anlatan Dikmetaş, “Kuzey Ege’nin incisi Burhaniye de görev yapmaktan mutluyum. Bizi bu göreve layık gören sayın valimiz ve emniyet müdürümüze şükranlarımı arz ederim. Güzel Burhaniye’mizi daha da güzelleştirmek için başta şahsım olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarımla beraber 7/24 Burhaniyeli hemşerilerimizsin emrinde olacağız. Asayiş ve trafik olayları ile ilgili Burhaniyeli vatandaşlarımızın bizlere destek olmalarını bekliyoruz” dedi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da şoke eden tehlikeli yolculuklar kamerada: Çocukların canını hiçe sayıp taşıdılar Kağıthane’de scooter ile yolculuk yapan bir kişi, çocuğunu da kucağında taşıyarak yürekleri ağızlara getirdi. Bisikletle yolculuk yapan başka bir kişi ise, iki çocuğunu bisikletin yanlarına oturtarak yolculuğuna devam etti. Yine Kağıthane’de iki çocuk, seyir halinde ilerleyen kamyonetin arkasında dakikalarca tehlikeli yolculuk yaptı. O anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Kağıthane’de vatandaşların hem kendi hayatını hem de çocuklarının hayatını tehlikeye atarak trafikte yaptığı tehlikeli ve bilinçsiz yolculuklar adeta ‘pes’ dedirtti. Kağıthane’de scooter ile yolculuk yapan bir kişi, hiçbir güvenlik önlemi almadan akan trafikte çocuğunu kucağında taşıdı. Görenlerin yüreklerini ağzına getiren tehlikeli yolculuk, diğer vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Bir bisiklete üç kişi bindi Kağıthane Talatpaşa Mahallesi’nde bisikletle giden bir kişi, okuldan çıkan çocuklarını da alarak üç kişi yolculuk yaptı. Çocuklarını bisikletin kenarlarına ayakta duracak şekilde koyan şahıs, pedal çevirmeye devam etti. Şaşkınlığa yol açan olay vatandaşların cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Kamyonetin arkasına takıldılar Kağıthane Galata Deresi Caddesi’nde ise yaşları ufak iki çocuk, seyir halinde ilerleyen kamyonetin arkasında yolculuk yaptı. Sürücünün farkına varmadığı esnada kamyonetin arkasına tutunan çocuklar, dakikalarca tehlikeli yolculuğu sürdürdü. Çevredekileri hayrete düşüren olay başka bir sürücünün cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.
Adana Motosiklet hırsızından ilginç savunma: "Bir tanıdığımın avukat masraflarını karşılamak için çaldım" Adana’da 3 ayda 5 motosiklet çalan zanlı, "Motosikletleri bir tanıdığımın avukat masraflarını karşılamak için çalıp, sattım" diyerek kendini savundu. Mahkemeye çıkartılan zanlı tutuklandı. Edinilen bilgiye göre olay, 15 Nisan saat 19.30 sıralarında Seyhan ilçesi Kuruköprü Mahallesi’ndeki bir otelin önünde meydana geldi. Şüpheli Süleyman H. (21) ile ismi açıklanmayan suç ortağı, Ömer Ö.’nün park halindeki motosikletini çalmaya karar verdi. Süleyman H. motosikleti düz kontak yapmaya çalışırken, arkadaşı ise cep telefonuyla konuşma bahanesiyle gözcülük yaptı. Şüpheliler, alarmın çalmasına aldırış etmeden çalıştırdıkları motosiklete binip, bölgeden uzaklaştı. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Motosikletini bulamayan Ömer Ö.’nün ihbarıyla Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerinden kimliği belirlenen Süleyman H.’nin, 3 ay içerisinde 5 motosiklet daha çaldığını tespit etti. Adresi belirlenen şüpheli, Seyhan ilçesi Dağlıoğlu Mahallesi’nde caddede yürüdüğü sırada yakalandı. Emniyete götürülen Süleyman H. ifadesinde, “Motosikleti çaldıktan sonra bir şeyler yemek için lokantaya gittik. Masadan kalktıktan sonra motosikletin çalındığını gördük. Önceki motosikletleri de bir tanıdığımın avukat masraflarını karşılamak için çalıp, sattım” dedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Süleyman H., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çalıntı motosikletler bulunmazken, firari şüpheliyi ise yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Burdur Burdur’un içme suyu sorunu göl ortasından geçirilecek Senir Suyu Projesi ile çözülmeye çalışılacak Yaşanan iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle yaz aylarında içme suyu tehlikesiyle karşı karşıya kalabilecek olan Burdur’a Burdur Gölü’nün ortasından geçirilmesi planlanan Senir Suyu Projesiyle çözüm bulunmaya çalışılıyor. Yapılacak proje ise 2025 yılından sonra Burdur’a hizmet verebilecek. Dünyada yaşanan iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle birçok il susuzlukla karşı karşıya kalma tehlikesi yaşıyor. Bu illerden biri de Burdur. Yaşanan kuraklık nedeniyle Türkiye’nin yedinci büyük gölü olan Burdur Gölü bile dörtte birini kaybederken yağışsız geçen kış mevsimi nedeniyle yaz aylarında şehir içme suyu sorunuyla karşı karşıya kalmak üzere. Yaşanabilecek bu olumsuz duruma karşı yetkililer farklı projeler üreterek önlem almaya çalışıyor. Bu projelerden birisi de Burdur Gölü’nün karşı kıyısında bulunan Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Senir Kasabası’ndan Burdur’un 10-15 yıllık su sorununu çözecek su getirmek. Senir Kasabası’nda bulunan 3 adet sondaj kuyusundan çıkan suların yine Senir bölgesinde Burdur Gölü kenarında bulunan kuyularda toplanarak buradan da Burdur Gölü üzerine kurulacak boru hattı ile Burdur’a getirilmesi hedefleniyor. Göl çekilmeden önce gölün alt kısmından Burdur’a su desteği sağlayan bu proje gölün çekilmesiyle birlikte iptal edilmişti. Şimdi ise yapılacak yeni çalışmalarla Senir Suyu projesi tekrar canlandırılacak. Proje çerçevesinde Senir Kasabasında incelemelerde bulunan Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz’dan proje hakkında bilgi aldı. Vali Öksüz’ü bilgilendiren Milletvekili Korkmaz projenin ancak 2025 yılından itibaren katkı verebileceğini, 2024 yılı yaz ayına yetişemeyeceğini dile getirdi.