GENEL - 08 Mayıs 2021 Cumartesi 17:09

Edremit Körfezi’nde pazar yerleri sıkı denetimler altında açıldı

A
A
A
Edremit Körfezi’nde pazar yerleri sıkı denetimler altında açıldı

Balıkesir’in körfez ilçelerinde Pazar yerleri sıkı denetimler ile kuruldu.

Balıkesir’in körfez ilçelerinde Pazar yerleri sıkı denetimler ile kuruldu. Pazar yerlerinde sadece sebze, meyve ve fidan satışına izin verildi


Edremit, Burhaniye, Havran, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde pazarlar saat 10.00’da kontrollü bir şekilde açıldı. Pazar yerlerine belirli sayıta kişi HES kontrolü ve hijyen noktalarından geçerek alındı. Pazarlarda sadece sebze meyve ve fidan satışına izin verildi.


Havran Kaymakam Enver Özderin, yoğunlaştırılmış dinamik denetim modeliyle tam kapanma döneminde kurulan halk pazarını gezerek esnaflarla ve vatandaşlarla sohbet etti. Kaymakam Özerdin alınan tedbirlere uyma konusunda her türlü gayreti göstermeleri isteyerek, sosyal mesafe kurallarına, maske kullanımına ve hijyen kurallarına göre hareket edilmesi konularında hatırlatmalarda bulundu.


Havran Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Murat Hançer’de “Pazar yerimizin giriş ve çıkışlarına hijyen noktaları oluşturduk. Esnaflarımızın arasında 3 metre mesafe kuralını uyguladık. Pazarcı esnafımıza maske dağıtımı yaptık. Havran pazarında sadece sebze, meyve ve fidan satışına izin verildi. Havran Belediyesi Zabıta ekipleri, Polisimiz ve oda personelimiz uyum içinde alınan tedbirlerin uygulanması için yoğun bir mesai harcadı. Ayrıca Kaymakamımız Enver Özerdin ile Pazar yerinde denetimler gerçekleştirdik” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.