EĞİTİM - 20 Kasım 2019 Çarşamba 16:04

İTÜ akademisyenlerinden MEB bünyesindeki müzik öğretmenlerine müzik dersi

A
A
A
İTÜ akademisyenlerinden MEB bünyesindeki müzik öğretmenlerine müzik dersi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (İTÜ TMDK) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MTEGM) tarafından geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında hizmet içi eğitim ve çalgı bakım, onarım atölyesi çalışmaları başladı.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (İTÜ TMDK) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MTEGM) tarafından geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında hizmet içi eğitim ve çalgı bakım, onarım atölyesi çalışmaları başladı.


Milli Eğitim Bakanlığı’na ait Cunda Uygulama Oteli’nde başlayan bir hafta sürecek olan seminerde; İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlileri tarafından, Türkiye genelindeki 82 güzel sanatlar liselerinin 300 civarındaki müzik öğretmeni eğitim görüyor.


Müzik alanında eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla "Türk Müziği, Batı Müziği teori ve çalgı eğitimi" alanında program geliştirme süreçlerini desteklendiği eğitimler kapsamında, materyal geliştirme ve ders kitabı yazımı konusunda da MTEGM’e katkı sağlanılıyor.


Verilen eğitimlerle ilgili açıklamalarda bulunan, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Prof. Dr. ve Gitar Öğretim Görevlisi Tolgahan Çoğulu, geçtiğimiz yıl İTÜ ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında eğitimde işbirliği amacıyla bir protokol imzalandığını kaydederek, “Bu protokole göre; İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı olarak bizler, Türkiye’deki bütün Güzel Sanatlar Liselerinin Türk Müziği Koro ve Çalgı Toplulukları Türk Müziği branşlarında hizmet içi eğitimler ve beraber müfredat oluşturmak gibi çalışmalara başladık. Bugün de Ayvalık’ta bu hizmet içi eğitimler veriyoruz.” dedi.


Ud, gitar, bağlama, kanun, ney, kemane gibi çalgılar ve bunun dışında da koro, çalgı toplulukları ve Türk Müziği teorisi üzerine eğitimler verdiklerini belirten Tolgahan Çoğulu, “Aslında en büyük amacımız ülkemiz genelindeki müzik öğretmenleriyle birbirimizi tanımak, birbirimize deneyimlerimiz ve bilgi birikimlerimizi aktarmak, var olan birçok soruna çözüm getirmeye çalışmak, ama bunların dışında mesela bizim branşımızda gitar hocalarıyla, gitarlarına perde ekleyip öğrencilerine Türk Müziği’nin rast, hüseyini, uşak gibi makamları gitar ile çalabilmeyi öğretebilmelerini sağlayabilmektir. Bu anlamda bugün burada eğitim veren her eğitimcimiz kendi branşlarında ve alanlarında ön hazırlıklar yaptılar. Hem bunu aktarıyorlar, hem de kursiyer öğretmenlerimizle ortak paydada buluşarak farklı metotlar üzerinde de yoğunlaşabiliyorlar” dedi.


İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Klasik Gitar Bölümü Öğretim Görevlisi Tufan Kurtoğlu da, düzenlenen eğitim programında beklediklerinin çok üzerinde bir sayıya ulaştıklarını vurgulayarak, “Doğrusu biz kursiyer öğretmen arkadaşlarımızla bu derecede yoğun bir katılımla bir araya gelebileceğimizi hiç tahmin etmiyorduk. Ama çok kısa sürede çok iyi organize olundu. Bugün henüz eğitimin ilk günü ama kursiyer öğretmenlerimizin derslere katılımı ve katkı sunumları çok iyi ölçüde. Biz umduğumuzun üzerinde bir birliktelik yakaladık.” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine toplantısının yapıldığı salonda kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların kendisiyle fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Erdoğan, programın sonunda çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi. Programa katılan çocuklara ise saat hediye edildi. “23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104’üncü yıl dönümünü ve gözümüzün nuru evlatlarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın her gününün bayram neşesi içinde geçmesini temenni ediyorum. Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkesi saygıyla anıyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin her birine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 104’üncü açılış yıl dönümü idrak ettiklerini vurgulayarak, "Bundan tam 104 sene önce Ankara’da dualarla, tekbirlerle salavatlarla açılan Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin sembolü oldu. Bağımsızlığımıza giden yolda, ilk meclisimiz öncülük ve liderlik etti. 23 Nisan 1920’de meclisin açılmasıyla başlayan milli mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile birlikte zafere ulaştı. Tarihimizdeki böylesine önemli bir günün, istikbalimizin teminatı olan siz çocuklara hediye edilmesi elbette tesadüf değildir. Bu devletimizin sadece çocuklara değil aynı zamanda kendi geleceğine verdiği önemin de bir göstergesidir. Biliyorsunuz, biz de ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzu sizlere emanet ettik. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, her birinizin bu emaneti en güzel şekilde taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlere her alanda güçlü, müreffeh ve itibarlı bir ülke bırakmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Siz evlatlarımızın da çalışkanlığınızla, başarılarınızla, heyecanınızla, ufkunuz ve umutlarınızla Türkiye’yi çok daha ileriye götüreceğinizden asla şüphe duymuyorum" şeklinde konuştu.