EĞİTİM - 12 Haziran 2019 Çarşamba 17:01

Kitapları okudular, altını kaptılar

A
A
A
Kitapları okudular, altını kaptılar

Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şubesinin başlattığı “Bir Bilenle Bile Nesil Projesi” kapsamında öğrenciler önce okudular, sonra yazdılar.

Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şubesinin başlattığı “Bir Bilenle Bile Nesil Projesi” kapsamında öğrenciler önce okudular, sonra yazdılar. Öğrenciler törenle ödüllerini aldılar.


Ortaöğretim kurumlarında yaklaşık 550 öğrencinin katıldığı, her ay bir kitabın okunması ve ardından yazılan kompozisyonların değerlendirilmesi sonucu dereceye girmiş öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreni Şube Başkanı Mehmet Çabuk’un açılış konuşması ile başladı. Mehmet Çabuk konuşmasında şunları söyledi ; “ 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı başından beri devam eden proje,il genelinde 554 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz projenin ile bu yıl 2.sini düzenledik. Önümüzdeki yıllarda bu sayının kartopu gibi büyüyerek artacağını ümit ediyorum. Amacımız medeniyet değerlerine bağlı inançlı, ülkesini, bayrağını, milletini seven nesiller yetiştirme yolunda katkı sunmaktır. Toplumumuzda son günlerde yaşadığımız çocuk katliamları, iyi ve vicdanlı insan yetiştirmenin önemini bir kez daha gösterdi. Bu katliamı yapan vicdansızlar da bir zamanlar masum bir çocuk iken, ne oldu da bu masum çocuk büyüyünce bir canavara dönüştü? Bunu iyi irdelememiz lazım. Bir an önce tedbirini almamız lazım.” dedi. Mehmet Çabuk konuşmasının sonunda katılımcılara, emeği geçen İlçe Başkanlarına, koordinatör öğretmenlere, değerlendirme yapan jüri üyelerine ve dereceye giren öğrencilerin annelerine ve babalarına böyle evlatlar yetiştirdikleri için teşekkür etti”


Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, kürsüye gelerek duygu ve düşüncelerini ifade etti. Yakup Yıldız; değerlerine bağlı, ülkesine yararlı nesiller yetiştirmenin önemine vurgu yaparak, bu etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik etti. Böyle etkinliklerin artarak devam etmesini ümit ettiğini ifade etti.


Dereceye giren öğrenciler için hediye olarak; birincilere Yarım Altın, ikincilere Çeyrek Altın, üçüncülere de Gram Altın verildi.


Dereceye giren öğrenciler ise şu isimlerden oluştu::


Ali Fuat Başgil’in Gençlerle Başbaşa kitabını okuyan ve yazan, Gönen Anadolu İmam-Hatip Lisesi den Zeynep Dal 1.nci, Kepsut Anadolu Lisesinden. Elif Sude Keskin 2.nci ve Edremit Anadolu Lisesinden Elif Culum 3. Oldu.


Thomas More-Ütopya’sını okuyan Altıeylül Cumhuriyet Anadolu Lisesinden Hatice Tomuşoğlu 1.nci, Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesinden Hayrunnisa Demir 2.nci ve Edremit Fernur Sözen Anadolu Lisesinden Havva Cemre Albayrak 3.cü oldu.


Ferhat Özbadem’in Malcolm X- adlı kitabını okuyan ve yazan Susurluk Anadolu İmam-Hatip Lisesin den Hilal Karabulut 1.nci, İvrindi Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Faize Açan 2.nci ve Balya Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Havva Orman 3.ncü oldu.


Ödül töreni, geçtiğimiz 11 Haziran 2019 Salı günü, Balıkesir Öğretmenevinde geniş bir katılımla gerçekleşti. Ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, Şube Müdürü Mahmur Ali Şahin, Eğitim-Bir-Sen Balıkesir1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, sendika İlçe Temsilcileri ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Projede emeği geçen koordinatör öğretmenler, proje değerlendirme jüri üyeleri, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla CHP Muğla Büyükşehir adayı Aras: "Yoksulun üzerinden siyaset yaptırmayacağım" CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Yatağan Belediye binası önünde düzenlenen mitingde Yatağanlılarla buluştu. Coşkulu kalabalığa hitap eden Aras, dar gelirli vatandaşı destekleyecek projeler üreteceklerini söyledi. “Sosyal belediyeciliğe en çok ihtiyaç duyulan zaman” Yatağan Belediyesi önünde konuşan Aras, Yatağan’da kreş, sosyal tesis, kent lokantası olmadığını söyledi. İlk 100 günde kreş temeli atacağının sözünü veren Aras, “Altyapı, yol, su bunlar zaten belediyenin asli görevi. Ama asıl içerisinde olduğumuz bu ekonomik krizde düşen alım gücünde sosyal belediyeciliğe en çok ihtiyaç duyulan zaman. Bunu da en iyi Cumhuriyet Halk Partisi yapar. Yatağan’ın bir kreşi var mı? Sosyal tesisi, kent lokantası var mı? Size söz göreve geldiğimiz ilk 100 gün içerisinde hemen bir kreşin temelini inşallah hep birlikte Mesut başkanımla beraber atacağız. Yoğun nüfuslu mahallelerden başlayarak bunların sayısını arttıracağız. Kreş neden önemli, çünkü şu anda özel bir kreş en az bir asgari ücret. Ama biz sosyal belediye olarak bunun 3’te birinden az rakamlarla hizmeti veriyoruz. Çocuklarımızı okullarına güvenli bir şekilde gidiyor. Aile bütçesine katkı sağlanıyor. Kadın özgürleşiyor sosyal hayata, iş hayatına katılıyor” dedi. “Yoksulun üzerinden siyaset yapamayacaklar” İktidarın Cumhuriyet değerlerini unutturmaya çalıştığını belirten Aras, “Emekliye dilenci muamelesi yapıyorlar, sadaka veriyorlar. Sen emekliye sadaka vermezsin. Ben Muğla Kart projesini hayat geçireceğim. Bu kartlarla dar gelirli Muğlalı marketten alışveriş de yapabilecek otobüse de binebilecek. Yardım kolilerine kimseyi muhtaç bıraktırmayacağım. Yoksulun üzerinden siyaset yapamayacaklar burada. Öğrencelerimize burs, etüt merkezi ve yurt sağlayacağız. Yalnız başına yaşayan yaş almış ama dar gelirli olan hemşerilerim için huzurevleri yapmak zorundayız. Ülkemizde aydınlık yolundan asla geri duramaz. 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin yavaş yavaş maalesef temel kurucu değerlerinden uzaklaştığını görüyoruz. Artık Atatürk’ü unutturmaya çalışıyorlar. Cumhuriyeti unutturmaya çalışıyorlar. Bayramları kutlamıyorlar biliyorsunuz. Bayramda ya raporlu ya izinli. Bir memleketin, milletin tarihi, milli bayramları çok önemlidir. Bunlara sahip çıkmazsan gelecekte neler olur Allah bilir. Kusura bakmayın. Bu millet size geçit vermez. Bizler vatan, millet, bayrak sevdalısı insanlarız ve vatanımızın bir karış toprağını hiç kimselere yedirtmedik, yedirtmeyiz” diye konuştu.