EKONOMİ - 17 Temmuz 2019 Çarşamba 13:48

Miço’ların yaz eğitimleri başladı

A
A
A
Miço’ların yaz eğitimleri başladı

Balıkesir’in Gönen ilçesinde bulunan Tahirova Çiftliği’nde Miço’ların yaz eğitimleri başladı.

Balıkesir’in Gönen ilçesinde bulunan Tahirova Çiftliği’nde Miço’ların yaz eğitimleri başladı.


Gönen Tahirova çiftliğinde misafir olan mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik yaz eğitimleri, Balıkesir Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başladı. Bu yıl eğitimlerin ilk haftasında, 4-14 yaş aralığındaki 95 çocuğa, İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle genel sağlık ve aşı taraması da yapıldı.


Tahirova Çiftliği, MİÇO (Misafir İşçi Çocukları) Projesi ile mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına kesintisiz eğitim veren ilk tarım şirketi olmaya devam ediyor. MİÇO Projesi için Gönen Tahirova çiftliğinde okul kuran firma, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 6 öğretmen ile 95 çocuğa; müzik, resim, Türkçe, beden eğitimi, halk oyunları, tiyatro ve el sanatları gibi alanlarda eğitim verecek. Çocukların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen bu eğitimler, Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek.


Eğitimlerin ilk haftasında ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile çocuklara genel sağlık taraması yapıldı, eksik aşısı olan çocuklar tespit edildi ve ailelere çocuk bakımı ve aşılarla ilgili eğitimler de düzenlendi. Sağlık kontrollerinin ardından diş fırçası ve diş macunu hediye edilen MİÇO’lara Türkiye’nin önde gelen tekstil markaları işbirliği ile kıyafet desteği de sağlandı.


Bu yıl Balıkesir ve Çanakkale’de 221 çocuğa ulaşmayı hedefliyor


2015 yılında başlayan MİÇO Projesi ile Gönen Tahirova ve Çanakkale Kumkale’de kurulan okullarda bugüne kadar 655 çocuğa eğitim verilerek, kişisel gelişimlerine destek sağladı. Bu yıl da yaz boyunca düzenlenecek eğitimlerle, Balıkesir’de 95, Çanakkale’de 126 olmak üzere toplam 221 çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi Belediyesi’nden ihtiyaç sahiplerine her gün sıcak yemek Sultangazi Belediyesi, her gün 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan ve tek başına yaşayan vatandaşlara yemek dağıtımı gerçekleştiriyor. Hijyen kurallarına uyarak özenle hazırlanan yemekler, her gün ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. İhtiyaç sahibi ailelerden desteğini esirgemeyen Sultangazi Belediyesi, yemek yapmakta zorlanan, kronik rahatsızlığı bulunan tek yaşayan, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlar için aşevinde her gün yemek pişiriyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Çözüm Merkezi’ne gelen başvuruların detaylı bir şekilde incelenip değerlendirilmesi neticesinde yemek yardımından faydalanacak vatandaşlar belirleniyor. Tansiyon, kalp ya da kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar da göz önünde bulundurularak sağlıklı bir menü hazırlanıyor. Aşevinde tüm hijyen kurallarına uyarak titizlikle hazırlanan yemekler resmi tatil günleri dahil her gün ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Sıcacık yemekler, belediye ekipleri tarafından güvenli bir şekilde muhafaza edilerek Sultangazi’nin 15 mahallesinde ikamet eden vatandaşlara teslim ediliyor. “Hayatı kolaylaştırmak için çalışıyoruz” İlçe genelinde çalınmadık kapı, uzatılmamış el kalmasın diye hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “ Yaş almış büyüklerimizi yalnız bırakmıyor, onlara destek oluyoruz. 65 yaş üzeri kronik rahatsızlığı bulunan ve tek başına yaşayan kısacası yemek yapacak durumda olmayan vatandaşlarımıza her gün sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Aşevimizde titizlikle hazırladığımız yemekler, belediye ekiplerimizce her gün ihtiyaç sahibi ailemizin kapısına teslim ediliyor. Resmi tatil demeden her gün yemek dağıtımımız gerçekleştiriliyor. Vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak için gece-gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.