EĞİTİM - 16 Nisan 2019 Salı 09:31

(Özel) Fabrika gibi okul

A
A
A
(Özel) Fabrika gibi okul

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Edincik Recep Gencer Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, R&G markası ile nisan ayında 40 tonluk temizlik maddesi üretimi gerçekleştirdi.

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Edincik Recep Gencer Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, R&G markası ile nisan ayında 40 tonluk temizlik maddesi üretimi gerçekleştirdi.


2017 yılı Eylül ayından beri okulun döner sermaye işletmesi bünyesinde, kimya teknolojileri alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından yürütülen temizlik malzemesi üretimindeki artış ve elde edilen başarı takdir topluyor. 2017 yılında kurdukları döner sermaye işletmesinde, kimya teknolojileri alanında geliştirilen temizlik ve kozmetik ürünlerinin üretimini, Edincik Recep Gencer MTAL. DÖSE işletmesi adına tescillenen R&G markası ile gerçekleştirdiklerini hatırlatan Okul Müdürü Levent Barbaros, öncelikle okullar ve kamu kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere başladıkları çamaşır suyu, yüzey temizleyici, kireç çözücü, helâ, banyo temizleyici üretiminin, bu yıl köpük sabun, sıvı sabun, cam yüzey temizleyici vb. ürünlerin ilave edilmesiyle, 5-10-20-30 kiloluk ambalajlarda dokuz ayrı çeşitle üretimin devam ettiğini belirtti.


Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından sağlanan mali destek ile kurulan analiz laboratuvar ile üretim çalışmalarında ihtiyaç duyulan analizlerin, üretimin her aşamasında okul bünyesinde yapılabilir olmasının üretim kalitesini arttırdığını ve R&G marka değerine önemli katkılar sağladığını söyledi.


Bandırma’nın dışında Balıkesir merkez ve Gönen ilçesinde bulunan birçok kamu kuruluşunun ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Levent Barbaros, 20 gün önce yapılan anlaşma ile alınan 38 tonluk siparişin üretiminin kısa sürede tamamlandığını ve geçtiğimiz hafta 26 tonluk sevkiyatın Balıkesir merkez ilçeleri, Bigadiç, Dursunbey, Burhaniye ilçelerine yapıldığını, bu hafta Bandırma, Gönen ve Manyas ilçelerine yapılacak olan 12 tonluk nakliye işlemi ile satışın tamamlanacağını ve nisan ayında okulda yapılan üretiminin 40 tonun üzerinde gerçekleştiğini ifade etti.


Okul Müdürü Levent Barbaros, üretim çalışmalarında kar odaklı düşünmediklerini, ürün kalitesinin korunarak R&G markasının değerinin arttırılmasının, öğretmen ve öğrencilerimizin üretim ortamında uygulama becerilerinin gelişmesinin birinci öncelikleri olduğunu sözlerine ekledi. Üretim çalışmalarında görev alan öğrencilerin, çalışmalarının karşılığında üretim karından pay aldıklarını da hatırlatan Barbaros, kendilerine bu zorlu süreçte destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.


Üretim ve sevkiyat çalışmalarını yerinde inceleyen İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ercan Güler okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin fedakâr çalışmaları ile hem eğitime katkı sağlandığını, hem de yapılan üretimin fabrika boyutuna ulaştığını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü Altıeylül Belediyesi bünyesine kazandırmış olduğu 2 adet sıfır atık, 2 adet de katı atık toplama aracıyla filosunu güçlendirdi. Altıeylül’ün daha temiz ve çevreci bir ilçe olması için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Bünyemize kazandırmış olduğumuz 4 adet yeni araçla sıfır atık çalışmalarımızı daha da hız kazandıracağız” dedi. Çevre ve doğa dostu bir belediyecilik anlayışıyla hareket eden, geri dönüşüm ve ‘Sıfır Atık’ projeleriyle Altıeylül Belediyesi, 2023 yılında da çevreci belediyeler arasında öncü rolünü korudu. Yıl boyunca yürütülen Sıfır Atık çalışmaları sayesinde 60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar da bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Başkan Hasan Avcı: “Filomuzu güçlendirdik” Başkan Hasan Avcı; konuyla ilgili şunları ifade etti: “Altıeylülümüzü sıfır atık ve geri dönüşüm bilinci yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde geniş bir tabana yayıldı. En büyük hedefimiz temiz doğa, mutlu bir gelecek. Bu hedefimize, çevre sağlığına hassasiyet ve duyarlılık gösteren tüm hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Altıeylül Belediyesi daha temiz ve atıkların kaynağından ayrıştırılması hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarda kullanılmak üzere 2 adet Evsel Katı Atık Toplama Aracı ve 2 adet geri dönüştürülebilir atıkları toplama aracı ile filosunu güçlendirdi” dedi. “ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz” Başkanı Hasan Avcı Müdürlüğümüz ve Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz bünyesine kattığımız araçlarımızla filomuzu daha da güçlendirerek ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz. Sıfır atık için 2 adet, katı atık toplama için de 2 adet olmak üzere toplam 4 adet yeni aracımızı filomuza kazandırmış olduk. Altıeylülümüz için şehrimiz için durmadan, yorulmadan ekibimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi. -Başkan Avcı: “Her alanda hizmetlerimizi artıracağız” Geçtiğimiz yıl içerisinde merkez ve kırsal mahallelerimize 16 bin 500 adet çöp konteyneri dağıtıldığını ifade eden Başkan Avcı, “60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Ayrıca 115 adet tek biriktirme kumbarası ile 100 ton tekstil atığı, 12 farklı noktada bitkisel atık yağma makineleri ile 2 bin 500 litre bitkisel atık ve bin kilogram atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırılmıştır. Altıeylül ilçemizin daha sağlıklı ve daha yaşanabilir yer olması amacıyla çevreye sosyal projelere ve her alanda hizmetlerini arttırarak sürdüreceğiz”