KÜLTÜR SANAT - 20 Mayıs 2019 Pazartesi 16:44

Vali Yazıcı, Kitap fuarını ziyaret etti

A
A
A
Vali Yazıcı, Kitap fuarını ziyaret etti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir’de açılan 1.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir’de açılan 1. Avlu Kitap Fuarı’nı ziyaret etti. Vali Yazıcı, fuarı gezmeye gelen öğrencilerle yakından ilgilenerek onlarla kitaplar üzerine sohbet etti.


Vali Yazıcı, Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi tarafından düzenlenen kitap fuarını ziyaret ederek yayınevlerinin stantlarını gezdi, okur ve yazarlarla bir araya geldi. Vali Yazıcı, fuarda öğrencilerin olmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Stantları tek tek gezen ve bilgi alan Vali Yazıcı, özellikle fuarı gezmeye gelen öğrencilerle yakından ilgilenerek onlarla kitaplar üzerine sohbet etti. Kitap fuarının, aynı zamanda kitap okuma alışkanlığının gelişmesi için de büyük bir fırsat sunduğunu belirten Vali Yazıcı, fuarın ilimizde gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.


Vali Yazıcı, "Kitap fuarları önemli bir kültürel etkinlik"


Vali Ersin Yazıcı, kitap fuarlarının yetişkinlerin olduğu kadar çocukların da okuma alışkanlığı kazanmasında çok önemli rol oynadığını dile getirerek; birçok yayınevinin katıldığı fuarda tüm kitapseverlerin mutlaka zevkine hitap eden kitaplar bulacağını, imza ve söyleşi günü gibi çeşitli etkinliklerin de düzenlendiği Kitap Fuarı’nın Balıkesir’in önemli kültürel etkinliklerinden biri olduğunu vurguladı.


Kitap okuma alışkanlığının kazanılmasının gerek toplumsal gerekse bireysel anlamda çok önemli olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Biz bu vesile ile bu örnek hareket ile Balıkesir genelinde kitap okuma alışkanlığının 7’den 77’ye bütün herkese yayılmasını amaçlıyoruz. Kitaplar, bizim en yakın ve en iyi dostumuzdur. O yüzden tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi okullarımızda Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi ile kitap okumaya teşvik ediyoruz. Vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığının kazandırılması konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz" dedi.


Vali Yazıcı askıda kitap kampanyasına kitap bağışladı


Vali Ersin Yazıcı, Avlu Kongre ve Kültür Merkezinin öğrenciler için başlatmış olduğu ’Askıda Kitap Kampanyası’na kitap yardımında bulundu. Kampanyaya diğer kurum ve kuruluşların da destek olacaklarına inandığını kaydetti. Okuyan neslin yetişmesinin ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu, projeye destek beklediklerini ifade eden Vali Yazıcı, "Askıda kitap kampanyası, sosyal sorumluluk projelerinden biri. Amacımız, kitap okuyan sayısını arttırmak ve devamlılık sağlamak" dedi


27 Mayıs 2019 Pazartesi gününe kadar devam edecek olan Kitap Fuarı 10.00-24.00 saatleri arasında kitapseverlere açık olacak.


Kitap fuarının açılışına Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Eski elektrik santrali Antalya’ya kazandırılıyor Antalya’nın Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Antalya Şubesi’ni ziyaretinde, eski elektrik santralini de restore ederek Antalya’ya kazandıracaklarını aktardı. TEMAD Antalya Şube Başkanı Sinan Hendek ve dernek üyelerinin yer aldığı ziyarette Başkan Uysal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları sayesinde Türkiye’nin kendi bölgesinde demokratik kültürü korumaya çalışan tek ülke olduğunu belirtti. Muratpaşa’da istikrar, tutarlılık ve hizmet standardı üzerine kurulu bir belediyeciliği 10 yıldır sürdürdüklerini belirten Başkan Uysal, “Hoşa gidecek basit dalgalar, basit yükselişler üretmekten ziyade, şehirde bir standart, bir kamu hizmeti seviyesi oluşturup o seviyenin bütçe olarak, personel olarak korunabilmesi ve geliştirilmesi üzerine kurulu bir yaklaşımımız var. Kamu yönetimi bir seviye işidir. Manipüle etme işi değil” diye konuştu. İktisadi açıdan zor süreçlerden geçildiğini dile getiren Başkan Uysal, “Bu demek değildir ki gelişim projeleri yapmayacağız. Gelişim projeleri elbette yapacağız. Ama onları doğru seçeceğiz” dedi. Yeni dönemde belediyecilik anlayışında çağı yakalayacaklarını, yapay zekadan her alanda yararlanmaya çalışacaklarını ifade eden Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi’nin mevcut alanına yeni bir akıllı belediye hizmet binası yapmayı planladıklarını söyledi. Akıllı otopark zinciri, güvenli gıda zinciri gibi yeni dönem projelerini paylaşan Başkan Uysal, eski elektrik santralini de restore ederek Antalya’ya kazandıracaklarını aktardı. Başkan Uysal TEMAD ziyaretinin yanı sıra, Türkiye Polis Emeklileri Derneği Antalya Şubesi, Antalya Telefoncular Birliği ve Cam Piramit’te Akdeniz Konyalılar Federasyonu’nun düzenlediği iftar yemeğine konuk oldu. Başkan Uysal, Kırcami’de de vatandaşlarla bir araya geldi.
Antalya Başkan Böcek’ten tarımda istihdamı arttıracak projeler Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek, yeni dönemde de var olan çalışmaları yeni projelerle destekleyeceklerini söyledi. Başkan Böcek, “Tarıma yönelik kuracağımız tesisler ile hem istihdama katkı sağlayacak hem de tarım ürünlerinin değer kazanmasını sağlayacağız” dedi. Başkan Böcek yeni dönemde de tarımda üretimi ve çiftçinin refahını artıracak projeler ile geliyor. Başkan Böcek, 5 yıl boyunca tohum, fide, fidan, gübre, makine ve teçhizat destekleriyle yanında olduğu tarım üreticilerini yeni dönemde de yalnız bırakmayacak. “Soğuk hava depoları” “Ziyan etmek yok, değer katmak var” diyerek kurulacak tesislerle elde kalan veya üretim fazlası olan ürünlere katma değer sağlanacak. Üretimin yoğun olduğu bölgelerde soğuk hava depoları kurularak üreticilerin ürünlerini uygun şartlarda depolaması sağlanacak, raf ömrünü uzatarak ürünlerin değer kaybı önlenecek. “Hallerde paketleme ve paketleme tesisleri” Hallerde kurulacak yaş sebze-meyve paketleme tesisleri ile üreticinin kendi ürününü paketleyerek aracısız ilk elden tüketiciye değerinde satışına imkan sunulacak. Yine hallerde kurulacak kurutma tesisleriyle ürünlerin raf ömrü uzayacak. Bu ürünler ekonomik değeri yüksek olacak şekilde mamulleştirilecek. “Yaş sebze-meyve kasası üretim tesisi” Başkan Böcek, ürün depolama ve nakliyesinde önemli bir gider olan kasa maliyetlerini Plastik Kasa Üretim Tesisleriyle düşürecek. Sera plastik atıkları kasalara dönüştürülecek. Üreticinin hem kasa maliyetleri düşürülecek, hem de geri dönüşümle bölgedeki plastik atıklar azaltılacak. “Süt işleme entegre tesisleri” 5 yıl boyunca önleyici veterinerlik hizmetleri ve süt tankı desteği gibi yardımlarla hayvan üreticilerini yalnız bırakmayan Başkan Böcek yeni dönemde de bu desteklerini sürdürecek. Süt sığırcılığının yaygın yapıldığı ilçelerde süt işleme ve entegre tesisleri kurularak üreticinin ürününü değerinde satmasına imkan sağlanacak. “Bal paketleme tesisi” Başkan Böcek, kovan, arıcılık kıyafeti ve arı otu gibi desteklerle yanında olduğu arı üreticilerini de desteklemeye devam edecek. Seyyar bal paketleme üniteleri Bal Paketleme Tesisi’nde üreticilerin kullanımına sunularak paketleme sorununu çözülecek ve bal üreticilerinin pazar arayışın destek olunacak. “Ari süt sığırcılığı işletmesi” Uygun teknik ve hijyenik şartlara sahip Ari Süt Sığırcılığı İşletmesi kurularak çoğaltılacak besi hayvanları küçük aile işletmelerinin geliştirilmesi için hibe edilecek. Alabalık tesisleri kurulacak, teorik ve uygulamalı eğitimler vererek alabalık yetiştiriciliği yaygınlaştıracak. Bu sayede yeni iş imkanları oluşturularak istihdama katkı sağlanacak.