GENEL - 12 Mart 2020 Perşembe 14:07

Bartın Üniversitesi, YÖKAK’ın düzenlediği “Değerlendirici Eğitimi” programına katıldı

A
A
A
Bartın Üniversitesi, YÖKAK’ın düzenlediği “Değerlendirici Eğitimi” programına katıldı

Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.

Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı ile birlikte Kalite Komisyonu Üyeleri, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanlığı tarafından düzenlenen “Değerlendirici Eğitimi” programına katıldı.


Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanlığı tarafından “2020 Yılı Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Programı” kapsamında “Değerlendirici Eğitimi” etkinliği gerçekleştirildi. Antalya’da düzenlenen ve 252 değerlendirici adayının katıldığı programda Bartın Üniversitesi’nin kalite süreçlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yazıcı ile birlikte Kalite Komisyonu Üyeleri Prof. Dr. Çetin Semerci, Prof. Dr. Sevim Çelik ve Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Fatma Ünal yer aldı.


Akademisyenlerin dışında farklı yükseköğretim kurumlarından idari personel, öğrenciler ve sektör temsilcilerinin de katıldığı program, Dr. Sertaç Doğanay’ın “Geleceğin İşleri, Güçleri ve Dinamikleri” adlı konferansıyla başladı.


Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Birlikte Nereye Koşuyoruz?” adlı sunumunda, iç ve dış kalite güvencesi sisteminde değerlendiricilerin rolleri, sorumlulukları ve değerlendiricilerden beklentiler konularında açıklamalarda bulundu.


Sürekli iyileşme ve liderlik konularına vurgu yapan Prof. Dr. Elmas ayrıca, YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon süreçlerinde 2019 yılının Nisan ayından günümüze kadar gerçekleştirilen güncellemeler, dereceli değerlendirme anahtarı (Rubrik) ve uluslararası ajanslarla gerçekleştirilen paylaşımlara ilişkin de bilgiler verdi.


YÖKAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım ise “2020 Yılı Değerlendirici Eğitimi Hakkında Bilgilendirme” başlıklı sunumunda önceki yıl gerçekleştirilen program kapsamında “Değerlendirici Eğitimi” ve “Değerlendiricilerin 360 derece değerlendirilmesi” ile ilgili bulguları aktararak, 2020 Yılı Değerlendirici Eğitimi programının hedefleri, güncellenen kapsamı, yöntemi ile ilgili bilgiler verdi.


Programın ikinci günü etkinlikleri, moderatörler eşliğinde sekiz farklı salonda, grup çalışmaları ile devam etti. Sabah oturumları, Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Kılavuzunu (Sürüm 2.0) özümsemeyi hedefleyen Jigsaw etkinlikleri ile başladı. Kurumsal değerlendirmede bu yıl ilk kez kullanılacak olan dereceli değerlendirme anahtarı (rubrik) kullanımının içselleştirilmesine yönelik örnek olay etkinlikleri ile sürdürülen programda öğleden sonra “Venüs Üniversitesi’nin Dış Değerlendirilmesi” başlıklı kurgusal simülasyon etkinliği gerçekleştirildi.


Programın son gününde, çalışma grupları tarafından hazırlanan Venüs Üniversitesi Kurumsal Akreditasyon Raporu (KAR), YÖKAK Kalite Güvencesi Yönetim Bilgi Sistemi (KGYBS)’ne girilerek raporlar moderatörler eşliğinde değerlendirildi.


Eğitim programının etkinliği ve etkililiğinin de değerlendirilmesinin ardından, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas bir kapanış konuşması gerçekleştirerek; katılımcılara, moderatörlere ve YÖKAK çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti KASIDER-Kadın Sigortacılar Derneği’nin Quick Sigorta desteğiyle düzenlediği Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti. Türk sigorta sektörünün duayen hasar yöneticilerinin katkılarıyla zenginleşen eğitim serisi, sektör profesyonellerine yangın sigortalarında etkin hasar yönetimi konusunda kapsamlı bir bilgi sundu. Quick Tower’ın ev sahipliğinde 17 Nisan’da gerçekleşen etkinlikte 20’den fazla eğitmen yer alırken katılımcıların eğitim sertifikalarının TSEV’de yapılacak sınav sonrası Sigorta Haftası’nda dağıtılacağı duyuruldu. Eğitimde Türk Ticaret Kanunu & Genel Şartlar ilgili bölümleri, yangın restorasyonlarında dikkat edilmesi gerekecek tüm hususlar, Türkiye’de bir ilk ve tek olan ve yangın hasarlarında hasar mahalline götürülerek önemli bir fark oluşturan ve büyük katma değer sağlayan gezici tır laboratuvarının Hendek’te ziyaret edilmesi ve burada canlı örnekler ile saha eğitimi alınması, bugüne kadar yapılan büyük restorasyon hasarlarının incelenmesi gibi birçok konu ele alındı. “Quick Sigorta gibi kuruluşların desteği önemli” KASIDER Başkan Sema Tüfekçiler, “Eğitime katılan tüm eğitmenlerimize bizlere aktardıkları tecrübe ve deneyimleri için çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sektörde eğitime verdiğimiz önem kıymetli sponsorlarımız ile hayata geçiriliyor. Bu eğitimde mekanı ve öğlen yemeği için bize destek veren, bizlerin her daim yanında olan ve KASIDER’in kıymetli bir partneri olan Maher Holding Sigorta Grubu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi. BİMTES CEO’su Cemil Islıkçı ise şunları aktardı: "KASIDER’in düzenlediği bu kıymetli eğitime sponsorluk yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Eğitimde yer alan tüm eğitmenlere ve katılımcılara teşekkür ederiz. Quick Sigorta gibi önemli kuruluşların desteğiyle, sektördeki eğitim ve bilgi paylaşımı daha da güçleniyor." “Daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor” Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti şöyle ifade etti: "Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’dan oluşan Maher Holding Sigorta Grubu olarak, eğitime ve KASIDER’e destek vermekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu tür inisiyatifler, sektördeki bilgi ve deneyimi artırarak daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor. Bu değerli eğitim serisinin, sektördeki genç yeteneklerin yetişmesine ve bilgi birikiminin artmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Quick Sigorta ve Corpus Sigorta ileriye dönük olarak da sektörün eğitim ve gelişimine olan desteğini her zaman sürdürmeye devam edecek.”