SPOR - 17 Ekim 2019 Perşembe 14:56

Bartın Üniversitesi’nde Fitness Salonu açıldı

A
A
A
Bartın Üniversitesi’nde Fitness Salonu açıldı

Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü’nde yer alan Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde Fitness Salonu açıldı.

Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü’nde yer alan Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde Fitness Salonu açıldı.


Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde açılan Fitness Salonunda zayıflama ile vücut geliştirmeye yönelik sağlıklı ve zinde kalmak adına birçok spor aleti yer alıyor. Üniversite öğrencilerinin ve personelin yararlanabileceği Fitness Salonunda aralarında öğretim elemanlarının da bulunduğu 12 profesyonel antrenör eşliğinde uygun kondisyon çalışmaları yapılabilecek.


Kardiyo ekipmanları ve çalışma istasyonlarının olduğu 36 spor aleti ile serbest ağırlıklarla gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında Fitness Salonu haftanın 6 günü belirlenen seanslar dâhilinde açık kalacak.


Hizmete giren Fitness Salonunun hayırlı olmasını dileyen Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Sporcularımızla birlikte Bartın Üniversitesi ailesinin tüm bileşenlerinin yararlanabileceği nezih bir ortamı daha üniversitemize kazandırdık. Fitness Salonumuzdan yararlanmak isteyen herkes öğretim elemanlarımızdan ve deneyimli öğrencilerimizden profesyonel destek alarak sporlarını yapabilecekler. En üst kalitede spor aletlerinin yer aldığı salonda, katılımcılar sağlıklı, dinç ve donanımlı bireyler olarak spor eğitimlerine katkı sunabileceklerdir. Bu noktada sağladıkları katkılardan dolayı Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Cengiz, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Murat Sarıkabak ile Dr. Öğr. Üyesi Ender Eyuboğlu’na ve emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.