GENEL - 02 Mayıs 2020 Cumartesi 17:16

Bartın Üniversitesi’nde hizmet içi eğitimler de online yapılıyor

A
A
A
Bartın Üniversitesi’nde hizmet içi eğitimler de online yapılıyor

Bartın Üniversitesi’nde verilen hizmet etkinliğinin, veriminin ve kalitenin yükseltilmesi amacıyla gerçekleştirilen hizmet içi eğitimler, video konferans aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

Bartın Üniversitesi’nde verilen hizmet etkinliğinin, veriminin ve kalitenin yükseltilmesi amacıyla gerçekleştirilen hizmet içi eğitimler, video konferans aracılığıyla gerçekleştiriliyor.


Sürdürülebilir bir gelişim hedefiyle çalışmaların ara verilmeden sürdürüldüğü Bartın Üniversitesi’nde, Personel Daire Başkanlığı tarafından hizmet içi eğitimler devam ettiriliyor. Koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle yüz yüze gerçekleştirilemeyen eğitimler, video konferans aracılığıyla sürdürülüyor.


Bu kapsamda ilk online hizmet içi eğitim, Tekniker Bayram Turidi tarafından "Kalite Yönetim Sistemi Dokümantasyon Eğitimi" konusunda verildi. İdari personelin yoğun ilgi gösterdiği online etkinlikte, uygulanan kalite dokümantasyon sistemi hakkında bilgiler veren Turidi, “Dokümanların Toplanması”, “Sınıflandırma”, “Kodlama” ve “Doküman Revizyon Bilgisi” konularını aktararak, “Kalite El Kitabı”nı tanıttı.


Bartın Üniversitesi Personel Daire Başkanı Turgay Delialioğlu, sürekli iyileşme bilinciyle çalışmaların büyük bir özveriyle sürdürüldüğünü kaydederek, “Bartın Üniversitesi 2019-2023 Stratejik Planı’nda yer alan ‘Katılımcı Yönetim ve Organizasyon Yapısı ile Kurum Kültürünü Geliştirmek’ amacı doğrultusunda çalışmalarımıza büyük bir titizlikle devam ediyoruz. COVID-19 küresel salgını sebebiyle, planladığımız eğitimlerimize uzaktan eğitim teknolojileri aracılığıyla yapıyoruz. Amacımız her geçen gün büyüyen ve gelişen üniversitemizde hizmetlerin başarıyla sürdürülmesi, meslekte ilerleme ve gelişim ihtiyaçlarını verilen eğitimlerle karşılanarak, hizmetteki verimin ve kalitenin yükseltilmesidir. Bu düşüncelerle, eğitimi veren tekniker Bayram Turidi’ye katkıları için teşekkür ediyorum. Ayrıca, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun hocamıza sürece olan katkıları ile bizleri hep daha iyisine ulaşma konusundaki teşvikleri dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Eğitimlere katılarak iyi dileklerini ileten Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Pek çok anlamda ilkleri gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla her alanda iyileşme sağlıyor ve tüm bileşenlerimiz ile birlikte geleceğe yürüyoruz. Bölgemizden başlayarak ülkemizin gelişimine katkı sunmayı hedeflediğimiz bu süreçte büyüyor, gelişiyor ve ilerliyoruz. Bu noktada katkı sunan Bartın Üniversitesi ailesinin tüm bileşenlerine ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Personelimizin gelişimini destekleyen bu gibi etkinliklerin de devamı dileyerek, emek verenleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.