GENEL - 20 Kasım 2018 Salı 14:26

Başkan Akın, aerobik gurubu ile kahvaltıda buluştu

A
A
A
Başkan Akın, aerobik gurubu ile kahvaltıda buluştu

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi aerobik gurubu ile düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi aerobik gurubu ile düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.


Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın düzenlenen kahvaltı programları ile vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Son olarak Gazhane Kültür Parkı’nda Bartın Belediyesi aerobik gurubu ile bir araya gelen Başkan Cemal Akın, kursiyerin sıkıntılarını ve belediyeden talep ettikleri çalışmaları dinledi. Programlarda katılımcılara teşekkür eden Başkan Cemal Akın, belediye çalışmaları ve projeler hakkında bilgiler verdi.


Kültürel ve sanatsal etkinliklere zenginlik katarak bu anlamda da Bartın halkına en güzel şekilde hizmet vermeye devam ettikleri söyledi.


Akın açıklamasında “ Bartın Belediyesi olarak ilimize 50 yıl 100 yıl hizmet verecek projeleri hayata geçiriyoruz. Bartın Irmağı’nın kanalizasyondan kurtulması, doğalgaz çalışması ile hava kirliliğinin azalması, alternatif su hattı ile su sıkıntının çözümü gibi birçok çalışmayı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca cadde ve sokaklarımızda yapmış olduğumuz düzenlemeler ile hem vatandaşlarımıza daha iyi ulaşım imkânı sağlıyor hem de şehrimize daha güzel bir görünüm kazandırıyoruz. Ayrıca halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek için belediyemize ait binaları yeniliyor, yeni araç ve ekipmanlar kazandırıyoruz. Bu çalışmalarımızın yanı sıra kültürel ve sosyal etkinliklere de çok büyük önem veriyoruz. Spor kulüplerimiz ve açmış olduğumuz çeşitli kurslar ile Kültürel ve sanatsal etkinliklere zenginlik katarak bu anlamda da Bartın halkına en güzel şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz. Bartın Belediyesi olarak halkımızın hayat kalitesini artırmak bizim en büyük vazifemiz. Bugüne kadar bu bilinçle hareket ettik ve bundan sonrada aynı anlayış içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak’ta “Hayalet Ağ” temizliği yapıldı Şırnak’ın Uludere ilçesinde barajlarda hayalet ağ temizliği yapıldı. Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Şırnak İli Hayalet Av Araçları ve İstilacı Türler Farkındalık Projesi” kapsamında Uludere ilçesinde öğrencilere eğitim varidi. Eğitimin ardından Uludere Barajı’nda hayalet ağ temizliği etkinliği yapıldı. Vali Cevdet Atay, barajlar ve suların ne kadar temiz tutulursa karşılığının o kadar hızlı alınacağını söyledi. Bütün meselenin insana dayandığını belirten Vali Atay, "İnsan, bir yerden karşılık alıyorsa orayı kollamak korumak zorundadır diye düşünüyorum. Şu an aramızda olan öğrencilerimiz bu bilinçle yetişecek, bizim avcılarımız bu bilinçte olacak, balık üreticilerimiz bu bilinçte olacak. Avladıktan sonra av malzemelerini oraya bırakmayacaklar. Bunlar canlılar için bir tehlike arz ediyor. Öncelikle üzerinde durmamız gereken balıkçılarımızın, avcılarımızın insanımızın bizi doyuran denizlere, barajlara sulara iyi bakmak ve kirletmemeleri. İnşallah gençlerimiz bu farkındalık projesinden örnek alırlar. Balıkçılarımız da aynı şekilde buna riayet ederler” dedi. İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin ise ilde 32 farklı balık türünün yaşadığını ifade etti. Sezgin, nesli tükenme tehlikesi altında olan Leopar Sazan’ının da Dicle Nehri’nde bulunmasıyla birlikte iç su balıkların biyo-çeşitliliğinin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla farkındalık eğitimleri düzenlendiğini, hayalet ağları ve av araçlarını sulardan temizlediklerini dile getirdi. Programa, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut ve İl Emniyet Müdürü Celal Dalman’da katıldı.