GENEL - 22 Eylül 2020 Salı 15:38

Hayvanları Koruma Derneği, toplanan köpekler takip edilmeli

A
A
A
Hayvanları Koruma Derneği, toplanan köpekler takip edilmeli

Bartın Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (BAHKOYDER) geçtiğimiz hafta Saltukova Belediyesine ait araçla uyuşturulmuş halde Arıönü mevkiine bırakılan ve olayın açığa çıkmasının ardından toplanan köpeklerin nerede ve ne durumda olduğunun araştırılıp takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Bartın Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (BAHKOYDER) geçtiğimiz hafta Saltukova Belediyesine ait araçla uyuşturulmuş halde Arıönü mevkiine bırakılan ve olayın açığa çıkmasının ardından toplanan köpeklerin nerede ve ne durumda olduğunun araştırılıp takip edilmesi gerektiğini söyledi.


BAHKOYDER Başkanı Özge Öztekin ve Başkan Yardımcısı Gökben Sakarya yaptıkları açıklamada Saltukova Belediyesine ait bir araçla Arıönü mevkiine uyuşturulmuş halde bırakılan köpeklerin olayın açığa çıkmasıyla toplandığı ifade edilirken toplanan bu köpeklerin şimdi nerede ve nasıl olduklarının yanıt bulması gereken önemli bir konu olduğu kaydedildi.


Toplanan köpekler ne durumda?


Başkan Öztekin yaptığı açıklamada, “İlimiz Arıönü köyüne uyuşturulmuş halde bırakılan köpekler sadece hayvan severlerin değil tüm kamuoyunun vicdanını sızlatmıştır. Tüm yönüyle kabul edilemez bir olaydır. Üstelik bu olayı bir belediyenin yapmış olması çok daha üzücü bir durum. BAHKOYDER olarak yaşanan bu üzücü hadisenin her anında ilgili birimler ve kuruluşlarla sürekli irtibat halinde olduk ve üzerimize düşen, yapmamız gereken her ne var ise göreve hazır olduğumuzu ilettik. İlgili kurum ve kuruluşlarca yapılan araştırmalar ve takipler sonucunda köpeklerin Saltukova Belediyesine ait bir araçla, üstelik uyuşturulmuş bir halde bırakıldıkları yerel ve ulusal basına yansıdı. Daha sonrasında köpeklerin bir kısmı daha doğrusu kaderlerine terk edildikleri bölgede bulunabilenler aynı belediye tarafından toplanıldı. Şu an bizim için en önemli konu, Saltukova’ya geri götürülen patili dostlarımızın güvende ve iyi olmalarıdır. Çünkü sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmek, her canlının olduğu gibi o köpeklerin de en doğal haklarıdır. Bu konuyla ilgili yetkili birimlerle irtibat halindeyiz ve patili dostlarımızın takipçisiyiz. Bir kamu kuruluşunun hayvanları yasal olmayan bir yöntemle ve vicdanlara da aykırı bir şekilde yer değiştirmesi çok yanlış. Söz konusu belediyeyi kınıyoruz. Ve benzer bir tablonun hiçbir yerde yeniden yaşanmamasını diliyoruz.” dedi.


İdari bir süreç söz konusu


Başkan Yardımcısı Gökben Sakarya’da vicdanları yaralayan olayın sorumlusu belediye hakkında gerekli idari işlemlerin yapılacağına inandıklarını söyleyerek, “Konuyla ilgili idari bir süreç söz konusu. Bu süreçte ilgili belediyeye yasalar önünde mutlaka bir yaptırım uygulanacaktır. Tabii ki bizim yaptırımdan daha çok önemsediğimiz şey uyuşturulup kaderlerine terk edildikten sonra olayın ortaya çıkmasıyla tek tek toplanan o canların nerede ve hangi şartlarda yaşamlarını sürdürdükleridir.” ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Jeoloji Kurultayı’nın altın sponsoru oldu Ankara Büyükşehir Belediyesi, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası’nın düzenlediği ve bu yıl 76’ncısı gerçekleşen Jeoloji Kurultayı’na altın sponsor oldu. Bu yılki ana teması “Afet Dirençli Kentler” olarak belirlenen kurultayda ulusal ve uluslararası pek çok firmanın yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi de yer aldı. Kurultaya olan desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi adına Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel’e plaket verildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası’nın düzenlediği ve bu yıl 76’ncısı gerçekleşen Jeoloji Kurultayı’na altın sponsor olarak katıldı. Ankara Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Kültür Sitesi’nde (MTA) düzenlenen kurultayın açılış törenine; Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş’in yanı sıra TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alan, Maden Tetkik Arama Genel Müdür Yardımcısı Haşim Ağrılı, AFAD Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, TÜRKİYE Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve çok sayıda davetli katıldı. Ana Tema: Afet Dirençli Kentler Bu yılki ana teması “Afet Dirençli Kentler” olarak belirlenen kurultayda ulusal ve uluslararası pek çok firmanın yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi de yer aldı. Kurultaya olan desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi adına Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel’e plaket verildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Jeoloji Kurultayı’na bu yıl da sponsor olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyleyen Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel şu ifadeleri kullandı: “Bu yıl 76’ncısı düzenlenen Türkiye Jeoloji Kurultayı’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yerimizi aldık. Afet Dirençli Kentler temalı Jeoloji Kurultayı’nda bizler de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak tüm hazırlıklarımızı yapmış, tüm önlemlerimizi almış afetlere karşı hazır halde dirençli şehirler oluşturma anlamında da çalışmalarımızı yapmış bulunmaktayız ve Türkiye Jeoloji Mühendisleri odası ile ortak çalışmalarımızı da sürdürmekteyiz” Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, Afet Dirençli Kentsel Altyapı Sistemleri oturumunun moderatörlüğünü üstlenirken, kurultayda kurulan stantta VR gözlükle deprem simülasyonu oynatıldı.
Kayseri Kayseri Serbest Bölge, hizmetlerle yeni yatırımcıların gözdesi oldu Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; yeni yatırım ve projelerle gücüne güç katan Kayseri Serbest Bölge’de hayata geçirilen projeler hakkında Bölge’de faaliyet gösteren firmalara tanıtım toplantısı ve görsel sunum yaptı sonrasında sahada devam eden çalışmaları inceledi. Serbest Bölge’nin daha cazip hale gelmesi için yatırımlara devam edeceklerini hatırlatan Başkan Palancıoğlu; “Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı olarak Sanayi Odası Başkanımız, Ticaret Odası Başkanımız ve yönetim kurulumuz ile birlikte Kayseri Serbest Bölge’de muazzam çalışmalar yapıyoruz. Altyapı çalışmaları ve üst yapı çalışmaları sanayiciler için son derece önemli. Kayseri Serbest Bölgemiz yeni yatırımlar, projeler ve sanayicilerimizin desteği ile büyümeye devam edecek. Serbest Bölge’de alt yapıya önem verdik. Doğalgaz, yağmur suyu hattı, içme suyu hattı, kanalizasyon, atık su arıtma tesisinin büyümesi gibi çalışmalar yaptık. Serbest Bölge tarihinde yapılmış en büyük iş olarak Bölge’nin tüm yollarını açtık. 50.000 kamyonu geçen malzeme getirerek, Serbest Bölge’de imar planında bulunan tüm 20-30 metre genişliğindeki yolları doldurduk ve bütün yollar açılmış oldu. Şuanda 300 bin metrekare alanda kilitli parke yol yapıyoruz. Yeni peyzaj çalışması yapacağız. Arıtma tesisimiz bitti, trafolar bitti. Yani burada yapılacakken büyük işleri bitirmiş olduk. 8 megavatlık GES kurduk artık gelir de elde etmeye başladık. 45 bin metrekare kiralanabilir hangarlar yaptık. Gümrük giriş kapısını tamamen yeniledik daha nitelikli ve işlevsel, Kayseri’ye yakışır hale getirdik. Serbest Bölge yaptığımız yeni çalışmalarla çok daha cazip hale geldi. Ayrıca daha nitelikli firmaların yatırım yaptığı yer oldu. 40 civarında bitmiş veya üretime geçmek üzere olan firma var. Bu da Kayseri’ye büyük bir katma değer. Hem istihdam hem yatırım açısından çok büyük bir yatırım demek. Şuanda yeşil üretime geçiyoruz. Burayı yeşil serbest bölge yaparsak, çok daha iyi bir konuma gelecek. Kayseri Ticaret ve Sanayi Oda Başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve sanayicilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Mersin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden bebekli ailelere destek Mersin Büyükşehir Belediyesi, ’Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Paketi’ ile bebekli ailelere destek veriyor. Hamile Bakım Sütü projesiyle hamilelik süresince gebe kadınlara destek olan Büyükşehir Belediyesi, bebekler dünyaya gözlerini açtığında da Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Paketi ile aile bütçelerine katkı sunmaya devam ediyor. 2023 yılının Ocak ayında başlayan proje kapsamında 3 bin 500’ün üzerinde yeni doğan paketi ailelere teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü’nde proje sorumlusu olarak görev yapan Selime Canlı, geçen yıl ocak ayında başlayan dağıtımların aktif bir şekilde devam etiğini belirtti. Bir bebeğin ihtiyaç duyabileceği her ürünün paket içerisinde yer aldığını ifade eden Canlı, "Paket içerisinde; bir adet bebek bezi, bir paket alt açma bezi, bir zıbın takımı, bir biberon, bir adet ateş ölçer, bir paket ıslak mendil, bebek şampuanı, bebek havlusu ve bir paket sabun tozu içeren çantasıyla birlikte bir bebeğin ihtiyacı olan her şey mevcut. Projemizden tüm ilçelerimizde ikamet eden, 0-1 aylık bebeği olan bütün vatandaşlarımız faydalanabilmektedir" dedi. Başvuruların TEKSİN uygulaması üzerinden yapılabildiğini belirten Canlı, başvuru formunda ailelerin kendilerine en yakın mahalle mutfaklarını seçebileceklerini de kaydederek, “Teslimatlarımız mahalle mutfaklarından da yapılmaktadır. Vatandaşlarımız, sisteme girmiş oldukları iletişim numarasını tarafımıza teslimat tarihi ve saatini içeren bilgi mesajı gönderdiğinde paketlerini kimlikleriyle birlikte teslim alabilmektedirler” diye konuştu. Tarsus’un Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşayan Esma Başkan da bebeği için teslim edilen ‘Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Paketi’nden dolayı memnun olduğunu söyledi. Bebek ihtiyaç paketinin içeriğinin oldukça zengin olduğunu vurgulayan Başkan, "Gerekli her şeyi göndermişler. Teşekkür ediyoruz" dedi.