GENEL - 30 Aralık 2019 Pazartesi 13:18

İtfaiyenin 2019 mesaisi yoğun geçti

A
A
A
İtfaiyenin 2019 mesaisi yoğun geçti

Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin 2019 yılı çalışma programı yoğun geçti.

Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin 2019 yılı çalışma programı yoğun geçti. Ev, iş yeri, araç, baca, orman ve ot yangını, trafik kazası, intihar girişimi, evde ve asansörde mahsur kalan vatandaşlar, hayvan kurtarma, suda boğulma ve eğitim programları gibi birçok alanda çalışma yapan ekipler yoğun mesai yaptı.


Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 2019 yılında yoğun mesai yaptı. İtfaiye erleri, 2019 yılı Ocak ayı itibariyle 240 ev, iş yeri, araç, baca, orman ve ot gibi yangın Olaylarına müdahale etti. Sıkışmalı trafik kazalarında da görev alan ekipler, 20 sıkışmalı trafik kazasına müdahale etti. İtfaiye erleri tarafından ayrıca 4 adet intihar girişimine müdahale, 7 adet Asansörde mahsur kalma olayına müdahale, 48 mahsur kalmış ya da sıkışmış hayvan kurtarma çalışması, 25 evde mahsur kalan vatandaş kurtarma çalışması yapıldı. Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Cankurtaran ekipleri, yaz sezonunda İnkumu tatil beldesinde titizlikle çalışma yürüttü. 465 suda boğulma tehlikesi geçiren vatandaşı kurtaran cankurtaranlar, yaz sezonunu can kaybı yaşanmadan tamamladı. Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından anaokulu, ilk ve ortaöğretim okulları ile kamu kurumlarına, yangına sebebiyet verecek hareketlerin önlenmesi, yangın anında yapılması gerekenler ve yangınla ilgili bilinmesi gereken çeşitli konularda eğitimler verildi. Bu kapsamda 3 kamu kurumuna, 3 ilk ve ortaöğretim okulu öğrencilerine ve 7 Anaokulu öğrencilerine eğitim verildi. Ayrıca, İtfaiye Müdürlüğü hizmet binasını ziyaret eden anaokulu öğrencilerine erken yaşta bilinçlendirme amaçlı itfaiye erlerinin araç gereç ve giyim kuşam tanıtımı yapılarak detaylı bilgilendirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “İtfaiye Müdürlüğümüzde görevli müdürümüz başta olmak üzere itfaiye erlerimize başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Yıl boyunca herhangi bir aksaklığa mahal vermeden, zamanında olaylara müdahale ile başarılı işler yaptılar. Yangına müdahale, trafik kazalarına müdahale, kurtarma operasyonları ve bilgilendirme eğitimleri gibi birçok dalda faaliyet gösteren Müdürlük personelimize işlerinde kolaylıklar diler, yeni yılda da aynı özveri ve başarı ile çalışmalarını rica ederim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı Edirne’de daha önce darp ettiği doktora yönelik sosyal medya hesabı üzerinden tehdit paylaşımları gerekçesiyle ikinci kez tutuklanan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edirne’de arp ettiği doktoru sosyal medya hesabı üzerinden tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan Volkan Kuşçu isimli sanığın yargılanmasına başlandı. Edirne Adliyesi 5. Asliye Caza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, asistan doktor B.B.Ö’nün annesi ve tutuklu sanık Volkan Kuşçu katıldı. Sanık Volkan Kuşçu savunmasında, annesini kaybetmenin verdiği bir anlık öfkeyle doktoru darp ettiğini ve yaşanan olaydan pişmanlık duyduğunu ifade etti. Tahliyesinin ardından sosyal medya hesabında bir filmden kesit paylaştığını ifade eden Sanık Kuşçu, paylaşımıyla kimseyi tehdit etmediğini iddia etti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde kanser tedavisi gören ve hastalığına yenik düşen Nazife Kuşçu, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Annesinin ölüm haberini veren asistan doktor B.B.Ö., hastanın oğlu Volkan Kuşçu tarafından darp edilmişti. Asistan doktor B.B.Ö.’nün "Beyaz kod" bildiriminin ardından Volkan Kuşçu polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Yapılan ölçümde 1.30 promil alkollü olduğu belirlenen Kuşçu’ya ev hapsi cezası verilmiş, yapılan itiraz üzerine daha sonra tutuklanmıştı. İlk duruşmada tahliye edilen Volkan Kuşçu’nun daha sonra darp ettiği doktora yönelik sosyal medya üzerinden ’Ne olursa olsun, cezaevine giren insan bir süre sonra katile dönüşür’ repliğinin geçtiği bir dizi sahnesini anlatan tehdit paylaşımları yaptığı gerekçesiyle dava açılmış ve tekrar tutuklanmıştı. Kuşçu hakkında darp davasının yanı sıra tehditle ilgili açılan ikinci davanın ilk duruşması Edirne 5’inci Asliye Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya doktor B.B.Ö. katılmazken avukatları ile B.B.Ö’nün annesi, yakınları avukatlar ve çok sayıda meslektaşı ile sanık Volkan Kuşçu katıldı. Kuşçu, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 1 gün imza verme zorunluluğu ile adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilerek, duruşma ileri bir tarihine ertelendi.