EKONOMİ - 30 Eylül 2020 Çarşamba 13:31

Pandemiye rağmen istihdamı ikiye katlayarak ihracatı arttırmayı hedefliyorlar

A
A
A
Pandemiye rağmen istihdamı ikiye katlayarak ihracatı arttırmayı hedefliyorlar

Bartın’dan 28 ülkeye ihracat yapan tekstil fabrikası pandemiye rağmen istihdam sayısını iki katına çıkararak ihracat kapasitesini artıracak.

Bartın’dan 28 ülkeye ihracat yapan tekstil fabrikası pandemiye rağmen istihdam sayısını iki katına çıkararak ihracat kapasitesini artıracak.


Bartın’da 2003’ten bu yana üretim ve ihracat faaliyetlerini sürdüren tekstil fabrikası korona virüs pandemisine karşın yeni yatırımlarla ihracat kapasitesini artıracak ve istihdam sayısını da ikiye katlayacak.


Bartın Organize Sanayi Bölgesinde 2003 yılında kurulan, birçok Avrupa ülkesine ihracat yapan fabrika yeni yatırımlarla büyümeye devam ederken istihdam sayısını da artırmayı hedefliyor. Mevcut 650 çalışanı olan fabrika yakın süreçte yapacağı yatırımlarla çalışan sayısını kademeli olarak bin 200 kişiye çıkararak ihracat kapasitesini de yükseltecek.


Tekstil alanında kalifiyeli personellerin doğrudan işe alındığı fabrikada sektör tecrübesi olmayanların ise İŞKUR’un kurs programlarıyla eğitilip iş başı yaptırılması planlanıyor. İstihdama ve ihracata büyük katkı sunan AYTİM Tekstil Fabrikasının Sorumlu Müdürü Hüsnü Aydın, Avrupa’da 28 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade ederken fabrikadaki büyüme ile Bartın’daki istihdam olanağının da artacağını söyledi.



Avrupa’da 28 ülkeye ihracat yapıyoruz


Aydın açıklamasında, “Şu anda 650 çalışanımız var. Çalışan sayımızı ilk etapta 750-800’e daha sonra ise bin ve bin 200’e çıkartmayı hedefliyoruz. Yetişmiş personelleri, dışarıdaki yetişmiş insanları tecrübeli olanları direk başlatıyoruz. Tecrübeli olmayanları da İŞKUR üzerinden kurs açıp o şekilde yetiştirip istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Avrupa’da 28 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracatımızı daha da büyütüp hem Bartın’a hem de ülkemize katkı sağlayacak şekilde destek olmak istiyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.