POLİTİKA - 26 Nisan 2022 Salı 11:36

Tunç : "Arşivler açık, bütün dünyanın görüşüne sunmuşuz ama arşive bakan yok"

A
A
A
Tunç : "Arşivler açık, bütün dünyanın görüşüne sunmuşuz ama arşive bakan yok"

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye üzerine plan kuranların olduğunu söyleyerek, “Bir milletvekili çıkıyor atalarımızın soykırım yaptığını iddia edebiliyor, maalesef.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın milletvekili Yılmaz Tunç, Türkiye üzerine plan kuranların olduğunu söyleyerek, “Bir milletvekili çıkıyor atalarımızın soykırım yaptığını iddia edebiliyor, maalesef. Onlara destek olanlar elbette ki var, bir yerlerden cesaret alıyorlar ama bizim atalarımız ve bizim tarihimizde soykırım yoktur” dedi.


TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç, Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa beldesinde toplu iftar yemeğin katıldı. Tunç burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin arşivlerinin açık olduğunu ama arşive bakmaktan korkanların olduğunu söyledi.


Tunç, konuşmasında, “ Tüm dünyayı kasıp kavuran pandeminin etkisi ile ortaya çıkan bir küresel enflasyon var. İnşallah ülkemiz insanını bu küresel enflasyonun etkilerine daha fazla maruz kalmadan bu süreci de hep birlikte el birliğiyle atlatacağız. Ülkemizin üzerinde planlar kuranlar ve terörü destekleyenler var. Bir milletvekili çıkıyor atalarımızın soykırım yaptığını iddia edebiliyor maalesef. Onlara destek olanlar elbette ki var ve bir yerlerden cesaret alıyorlar. Ama bizim atalarımız bizim tarihimizde soykırım yoktur. Onu iddia edenler kendi tarihlerini bakmaları gerekir. Bizim tarihimiz tertemiz bir tarihtir. Arşivler açık, bütün dünyanın görüşüne sunmuşuz ama arşive bakan yok. Çünkü arşivden korkuyorlar. Arşive ve tarihe baktıkları zaman Türkiye’nin tarihi atalarımızın Osmanlı’nın Selçuklu’nun tarihi zerre kadar bir kara leke yok. Ama onlar aynaya baktıklarında kara lekeleri görürler. Onların yakın tarihine baktığımızda Avrupa’nın orta yerinde Bosna da soykırım yaptılar. Ama maalesef dünyanın sesi çıkmamıştı. Bütün bu iftiralara karşı göğsümüzü geriyoruz ve başımız dik bir şekilde dünyada hakkaniyeti, adaleti savunmaya devam ediyoruz. İnşallah milletimizin de refahını artıracak her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz" dedi.


İftar yemeğine Bartın Valisi Sinan Güner, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez ile kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı. 13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı. Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi. Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.