- 01 Haziran 2022 Çarşamba 21:53

Emniyet ekipleri muhtarlarla buluştu

A
A
A
Emniyet ekipleri muhtarlarla buluştu

Batman’da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından 2022 yılı 1.

Batman’da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından 2022 yılı 1. sorumluluk alanı huzur toplantısı yapıldı.



Toplum destekli polisliğin polis teşkilatı ile halk arasındaki ilişkiyi güçlendirdiğini aktaran Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Hakan Nakışyapar, “2022 yılı ilk 6 ayında 14 çalışmayla toplam 2 bin 122 öğrenciye bilgilendirme çalışması yapılmıştır. İlimizde birçok noktada stantlar kurarak, KADES uygulaması hakkında bilgilendirme faaliyetleri yapılmaktadır. Muhtarlarımız aracılığıyla vatandaşlarımız tarafından iletilen durumlar tarafımızca ilgili birimlere iletilmektedir. 2022 yılı ilk 5 ayı içerisinde gelen bildirimlerden 16 tanesi asayiş şube müdürlüğüne, 1 tanesi çocuk şube müdürlüğüne, 15 tanesi narkotik şube müdürlüğüne, 2 tanesi trafik tescil ve denetleme şube müdürlüğüne ve 14 tanesi belediyeye olmak üzere yönlendirilmeler yapılmıştır. 14 metruk bina için bildirim yapıldı. Yıkılması için işlem başlatılan metruk bina sayısı 11, belediyeden cevap beklenen bina sayısı 2 ve izole altına alınan bina sayısı 1’dir” dedi.



“Batman 37. sırada”


Yapılan uyuşturucu operasyonları ve en iyi narkotik polisi anne uygulaması hakkında bilgi veren Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Murat Dokumacı ise, “İlimiz narkotik maddeler yönünden hem hedef hem de geçiş güzergâhında. 2022 yılı uyuşturucu risk raporuna göre Batman, uyuşturucu kullanımında 81 arasında 37. sırada. Son 3 yılda uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik 543 operasyon yapılmış, 953 şüpheli yakalandı. Uyuşturucu madde kullanan şahıslara yönelik 2 bin 197 operasyon yapılmış 2 bin 953 kullanıcıya adli işlem yapılmıştır. Son üç yılda 3 ton 470 kilo kubar esrar, 48 kilo toz esrar, 154 kilo metamfetamin, 8 kilo eroin, 5 kilo bonzai ve 13 bin 333 adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir. En çok operasyon yapılan mahalleler arasında Bahçelievler, Kültür, Yeni Mahalle, İluh, Gültepe ve Seyitler Mahallesi yer alıyor. il merkezinde 264 metruk bina tespit edilmiş 242’si yıkılmış, 22’sinin belediyedeki işlemleri devam etmektedir. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede En İyi Narkotik Polisi Anne Projesiyle bugüne kadar 13 bin 348 anne ve anne adayına bilgilendirme yapıldı” şeklinde konuştu.



Toplantıya, Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Hakan Nakışyapar, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü Süleyman Şahin, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Süleyman Şahin, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Hüseyin Ertuğrul Kafkas, Asayiş Şube Müdürü Vekili Emniyet Amiri Salih Öksüz, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Fatih Karadeniz, İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Fatih Mehmet Ersoy ve merkeze bağlı 49 mahalle muhtarı katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tuzla Belediyesi’nden Kurban Bayramı’nda dayanışma köprüsü Tuzla Belediyesi, Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal destek çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri, vatandaşların bağışladığı kurban etlerini adreslerinden teslim alarak aynı gün içerisinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tuzla Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Yusuf Kara, Kurban Bayramı’nın paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendiren önemli zamanlardan biri olduğunu belirtti. Kara, "Tuzla Belediyesi olarak bu bayramda da ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanındayız. Kurban Bayramı; paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin yaşandığı en güzel zamanlardan biridir. Tuzla’da komşularımızın bağışladığı kurban etlerini adreslerinden alıyor, aynı gün içinde ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıyoruz. Büyüyen bu dayanışma, birlik olmanın en güzel örneklerinden biridir. Çünkü Tuzla’ya değer" ifadelerini kullandı. Belediye yetkilileri, bayram boyunca sürdürülen organizasyon sayesinde hem bağışların hızlı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını hem de toplumsal dayanışmanın güçlendiğini belirtti. 2025 yılında gerçekleştirilen sosyal destek faaliyetlerinde toplam 3 ton kurban eti dağıtımı yapıldığını vurgulayan belediye yetkilileri, bu yıl da aynı hassasiyetle çalışmaların sürdüğünü belirtti. Kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar, 444 0 906 numaralı telefonu arayarak ekiplerin bağışlarını adreslerinden teslim almasını sağlayabiliyor. Ayrıca bağış yapmak isteyenler, bayram boyunca 09.00 - 17.00 saatleri arasında Tuzla Belediyesi Aşevi’ne bizzat başvuruda bulunabiliyor.
Samsun OMÜ akademi dünyası ile ABD’de buluşuyor: NAFSA 2026 heyecanı başladı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), yükseköğretimin küresel ölçekteki en büyük buluşma noktası olan NAFSA 2026 Annual Conference& Expo’da yerini aldı. ABD’nin Florida eyaletindeki Orlando şehrinde Orange County Convention Center’da 29 Mayıs’a kadar sürecek olan fuarda OMÜ, uluslararasılaşma vizyonu çerçevesinde temaslarına başlıyor. ABD’nin Florida eyaletindeki Orlando şehrinde dünyanın dört bir yanından binlerce yükseköğretim temsilcisini buluşturan NAFSA 2026 Annual Conference& Expo’da OMÜ, Türkiye Ulusal Ajansı koordinasyonundaki "Study in Türkiye" pavilyonunda uluslararası öğrenciler ve akademisyenlerle bir araya geliyor. Fuar süresince üniversitenin akademik imkânları, araştırma kapasitesi ve kampüs yaşamı küresel bir vitrine çıkıyor. OMÜ heyetinden yoğun görüşme trafiği Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni temsilen fuara katılan Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın başkanlığındaki heyet, organizasyonun ilk gününden itibaren yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştiriyor. Heyette yer alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Begüm Korunur Engiz, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aycan ve Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Tütüncü, farklı coğrafyalardan üniversitelerle yeni ortaklık zeminleri arıyor. Hedef küresel ağları genişletmek "Global by Design" temasıyla düzenlenen fuarda OMÜ, yeni öğrenci ve öğretim üyesi değişim anlaşmaları, uluslararası ortak araştırma projeleri, çift diploma programları ve stratejik eğitim ortaklıkları kurmayı hedefliyor. Geleceğin eğitimi Orlando’da tasarlanıyor İnovasyon ve sürdürülebilir eğitim stratejilerinin konuşulduğu NAFSA 2026’da OMÜ heyeti, küresel eğitim trendlerini yerinde takip ederek üniversitenin uluslararası standartlardaki gelişimine katkı sunacak veriler toplamaya devam edecek.
Mersin Mersin Büyükşehir Belediyesinin kesimhaneleri vatandaşlardan tam not aldı Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca ücretsiz mezbaha ve mobil kesim üniteleriyle vatandaşlara hijyenik ve güvenli kurban kesim hizmeti sunarken, profesyonel ekiplerin çalışması vatandaşlardan tam not aldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca mezbaha ve mobil kesim üniteleriyle vatandaşlara ücretsiz, hijyenik, güvenli ve düzenli kesim hizmeti sundu. Sabahın erken saatlerinden itibaren görev başında olan ekipler, profesyonel hizmet anlayışıyla hem çevre temizliğini korudu hem de vatandaşların kurban ibadetlerini sağlıklı şartlarda yerine getirmesine katkı sağladı. Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı, Kurban Bayramı süresince işletme onaylı mezbahalar ve mobil kesim ünitelerinde yoğun mesai yaptı. Kurban Bayramı’nın ilk günü, bayram namazının ardından başlayan kesim işlemlerinde vatandaşlara hijyenik, güvenli ve sistemli bir hizmet sunuldu. Büyükşehir Belediyesinin sunduğu hizmetten memnun kalan vatandaşlar, kesimhanelerdeki düzen, temizlik ve profesyonel çalışma anlayışından dolayı yetkililere teşekkür etti. "Daha temiz bir Mersin için hep beraber el ele verelim" Veteriner İşleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, bayramın ilk günü sabah saat 05.00 itibarıyla tüm ekiplerin görev başında olduğunu belirterek, kesimlerin bayram namazının ardından saat 06.30’da başladığını söyledi. Saat 09.00 itibarıyla Büyükşehir Belediyesinin kesimhanelerine bin 913 küçükbaş ve 39 büyükbaş hayvanın getirildiğini aktaran Gökçek, "Vatandaşlarımız buraya kurbanlarını getirdiler, sıralarını aldılar, saat 06.30 itibariyle de kesimlere başladık. Daha sonra kurban karkaslarını dört parça halinde ambalajlayarak teslim ettik" dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak yalnızca kurban kesim hizmeti sunmadıklarını, aynı zamanda çevre ve doğa bilincini de artırmayı amaçladıklarını vurgulayan Gökçek, "Tertemiz Mersin’imizde kurbanlar kesildikten sonra birtakım atıklar meydana çıkıyor ve bu atıklar da şehir merkezinde kötü görüntülere, kokulara ve haşere üremesine sebep oluyor. Bu açıdan vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Lütfen kurbanlarını kesimhanelerimizde ve kesim yerlerimizde yaptırsınlar. Daha temiz bir Mersin için hep beraber el ele verelim" ifadelerini kullandı. 3 gün boyunca kesim hizmetinin sunulacağını söyleyen Gökçek, tüm vatandaşların Kurban bayramını kutladı.