GENEL - 14 Mart 2018 Çarşamba 17:22

Batman Belediyesi mısır ve simit arabalarını sahiplerine teslim etti

A
A
A
Batman Belediyesi mısır ve simit arabalarını sahiplerine teslim etti

Batman Belediyesi kent merkezinde simit ve mısır satarak geçimini sağlayanlara yönelik modern görünümlü mısır ve simit arabaları sahiplerine teslim etti.

Batman Belediyesi kent merkezinde simit ve mısır satarak geçimini sağlayanlara yönelik modern görünümlü mısır ve simit arabaları sahiplerine teslim etti.


Estetik ve görsel kirliliğin önüne geçmek amacıyla başlatılan proje kapsamında ayakkabı boyacılığı yapan kişilere boya sandığı tahsis eden Batman Belediyesi şimdi de simit ve mısır arabalarını hak sahiplerine hediye etti. Batman Belediyesi Sosyal ve Yardım İşler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında kent merkezinde simit ve mısır satarak geçimini sağlayanlara yönelik modern görünümlü ve üzerinde belediye logosunun bulunduğu seyyar mısır ve simit arabaları yapılan titiz araştırmanın sonucunda hak sahiplerine verildi.


Yapılan projelerle ilklere imza attıklarını ifade eden Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, "Yapmış olduğumuz bu projelerle oluşturduğumuz vatandaş memnuniyeti bizi her gün yeni yeniliklere yöneltmektedir. Bu durum ziyadesiyle bizleri memnun etmektedir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Karapınar’da mahalle muhtarları ile istişare toplantısı Konya’nın Karapınar ilçesinde Mahalle Muhtarları ile İstişare Toplantısı düzenlendi. Karapınar İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk ve Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal, 42 mahalle muhtarı ile Kültür Merkezinde bir araya geldi. Toplantıda, ilçenin genel durumu, sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. Muhtarların mahallelerindeki ihtiyaçları ve beklentileri dinlendi. Toplantıda ayrıca, ilçenin gelişimi ve halkın refahı için yapılacak çalışmalar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Belediye Başkanı İbrahim Önal, yeni dönemin hayırlı olmasını dileyerek, "5 yıl süre ile bizler belediye olarak sizler de mahalle muhtarı olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz muhtarları yönetim tarzı olarak önemsiyoruz. Çünkü mahallenin kılcal damarı gibi mahalledeki sorunu bizlere iletmesi gereken birinci kişi veya sorunun müzakeresi bakımından da gerçekten önemli bir konuma sahipsiniz. Bundan dolayı sizlerle ben ve daire müdürlerimiz olarak hep istişare içerisinde olup yapılacak olan projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunacağız” dedi. Her zaman muhtarların vatandaş ile devlet arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğünü ifade eden Kaymakam Öztürk, “Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğu anda ilk olarak başvuracakları kapı muhtarlarımızdır" ifadelerini kullandı. Toplantının ardından Kaymakam Öztürk ve Başkan Önal tarafından Muhtarlar Derneği’nin temin ettiği muhtarlık rozetlerini muhtarlara taktı.
Kayseri Başkan Büyükkılıç’tan sporseverlere müjde: Millet Bahçesi sabah 6’da kapılarını açıyor Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin yaz döneminde sabah saat 06.00’da kapılarını açacağı, gece 24.00’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacağı müjdesini verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yapımı tamamlanan 1 milyon 260 bin metrekarelik toplam alanda 1 milyon metrekare yeşil alanı ve spor aktiviteleri ile dikkat çeken Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında hizmete girmiş ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanmıştı. 1 milyon 260 bin metrekare alanıyla Türkiye’nin açılışı yapılmış en büyük millet bahçesi özelliğini taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, açıldığı ilk günden bu zamana kadar adeta dolup, taşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sporseverler için ideal bir mekân olan Millet Bahçesi’nde bir müjde vererek, yaz döneminde spor amaçlı gelecek vatandaşlar için sabah 06.00’dan itibaren Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin kapılarını açacağını, gece 24.00’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacağını söyledi. Sporseverler Ne Ararsa Burada Var Kayserililerin Millet Bahçesi’nde hem açık alanda hem de kapalı alanda spor yapma imkânı bulabildiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Kayserililerimiz ve sporseverler ne ararsa burada var. Sporseverlerimiz, futbol sahaları, tenis kortları, koşu parkuru, yürüyüş ve bisiklet yolları, açık alan fitnes grupları, BMX parkuru, kaykay pisti, yoga-plates alanlarından faydalanabilir. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi bizleri çok memnun etmektedir. Sabah sporu yapmak isteyen hemşehrilerimizi de düşünüyoruz ve sporu ve sporcuyu teşvik amacı ile Millet Bahçesi’nde yaz döneminde spor amaçlı gelecek vatandaşlarımız için sabah 06.00’dan itibaren kapılarını açıyoruz. Millet bahçemiz, sabah 06.00’dan gece 24.00’a kadar ziyaretçi ağırlayacak” diye konuştu. Büyükkılıç, 7’den 70’e her kesime hitap eden, şehrin merkezinde bulunmasından dolayı ulaşım kolaylığına da sahip konumu ile şehrin cazibe merkezi haline dönüşmüş olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin her geçen gün daha büyük kitlelere ev sahipliği yapmaya devam edeceğinin altını çizdi. Bu kapsamda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı, sporu ve sporcuyu teşvik amacı ile Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları ile sporcular ve sabah yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar için Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde kapılarını her gün sabah 06.00 ila gece 24.00 arasında açık tutacak. Yürüyüş yapmak, spor yapmak isteyen vatandaşlara hizmet vermeye bütün parklarda ve mesire alanlarında devam edecek olan Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı, gece saatlerinde bakım ilaçlama gübreleme sulama ve temizlik çalışmaları yoğun halde yapmaya devam edecek.
Aksaray Vali ve belediye başkanı çocuklarla halat çekti, kazanan vali oldu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde coşkulu bir program düzenleyen Aksaray Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Parkında çocuklara yönelik gerçekleştirdiği etkinliklerle unutulmaz bir gün 23 Nisan yaşattı. Vali Kumbuzoğlu ve Başkan Dinçer çocuklarla birlikte halat çekme yarışmasına katılırken etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Aksaray Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde şehirde geniş çaplı bir program düzenledi. Recep Tayyip Erdoğan Parkında çocuklara özel olarak düzenlenen programda çocukların eğlenmesine yönelik birçok parkur oluşturuldu. Protokol üyeleri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda gönüllerince eğlenen çocuklar unutulmaz bir 23 Nisan yaşadı. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer de çocukların eğlencesine eşlik etti. Başkan Dinçer ve Vali Kumbuzoğlu çocuklarla birlikte halat çekme yarışmasına katılırken, etkinlikteki gösteri ve eğlenceler renkli görüntülere sahne oldu. “Çok neşeli, mutlu ve heyecanlı geçti” Etkinlik alanında mikrofonu eline alarak çocukların yanına giden Vali Kumbuzoğlu tüm çocukların bayramını kutlarken, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 104 yılını kutluyoruz tüm Aksaraylılarımız, çocuklarımız ile birlikte. Bu yıl ilk defa Recep Tayyip Erdoğan Parkımızda yaptığımız etkinlik alanımızda icra ediyoruz. Çok neşeli, mutlu ve heyecanlı geçti. Gerçekten tüm gençlerimiz, çocuklarımız buradalar aileleriyle birlikte. Hava şartlarımız çok iyi, eğlenceli bir şekilde 23 Nisan’ımızı kutluyoruz. Tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi.
Kayseri Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yeniden vatandaşların güvenoyunu alarak Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilirken, şehrin tüm kesimlerinden hayırlı olsun ziyaretine gelen yöneticiler, görevliler ve vatandaşları makamında konuk etmeyi sürdürüyor. Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı’nda kamu yöneticileri ile sivil toplum teşkilatı temsilcileri ve vatandaşları makamında ağırlıyor. Bu kapsamda Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Yıldırım ve heyeti, Alperen Ocakları İl Başkanı Mustafa Dirimen ve parti teşkilatı üyeleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sibel Livdumlu, İller Bankası Bölge Müdürü Sönmez Ata, Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış ve yönetimi, Oto Galericiler Sitesi Başkanı Metin Tuzcuoğlu ve oda yönetimi, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Mustafa Çetinkaya ve heyeti, SGK İl Müdürü Mustafa Türkoğlu, Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Tapu Kadastro Bölge Müdürü Çetinkaya’dan Büyükkılıç’a ilk kadastro belgesi ve mühür hediyesi Gerçekleşen ziyarette Tapu Kadastro Bölge Müdürü Mustafa Çetinkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı yeniden belediye başkanı olarak seçilmesinde dolayı tebrik ederek Büyükkılıç’a, milattan önce 7. yüzyıldan kalma alım satım sözleşmesinin, Mardin ve Irak’tan çıkarılan ilk kadastro belgesinin replikası ile Osmanlı zamanında önemli işlerde 3 devlet görevlisinin bir araya gelerek 3 parçadan oluşan mührün her bir parçasını birleştirerek mühür vurulduğu bilgisini vererek 3 parçadan oluşan mührün replikasını hediye etti. Başkan Büyükkılıç, ziyaret ve enteresan hediyelerden duyduğu memnuniyetini dile getirerek teşekkürlerini iletti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sibel Livdumlu da Başkan Büyükkılıç’a tebriklerini iletirken, Büyükşehir Kütüphanesi envanterine eklenmek üzere 2 ciltlik ‘Türklerde Çevre ve Şehircilik’ adlı kitabı hediye etti. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Yıldırım ise Başkan Büyükkılıç’a yeniden belediye başkanı seçilmesinden dolayı tebriklerini ileterek, kurum bakımındaki çocuklar tarafından hazırlanan tabloyu hediye etti. Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış ve yönetimi ile Oto Galericiler Sitesi Başkanı Metin Tuzcuoğlu ve oda yönetimi de Başkan Büyükkılıç’a tebriklerini ileterek, başarılı ve bereketli bir 5 yıl temennisinde bulundu. Alperen Ocakları İl Başkanı Mustafa Dirimen ve parti teşkilatı üyeleri, İller Bankası Bölge Müdürü Sönmez Ata ve SGK İl Müdürü Mustafa Türkoğlu da Büyükkılıç’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Ziyaretçiler ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.