GENEL - 18 Aralık 2019 Çarşamba 14:06

Batman’da güvenlik korucularına hizmet içi seminer eğitimi verildi

A
A
A
Batman’da güvenlik korucularına hizmet içi seminer eğitimi verildi

Batman Valiliği tarafından kentte görev yapan güvenlik korucularına yönelik hizmet içi eğitim semineri verildi.

Batman Valiliği tarafından kentte görev yapan güvenlik korucularına yönelik hizmet içi eğitim semineri verildi.


Batman Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Batman Valisi Hulusi Şahin, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Güvenlik Korucuları Daire Başkan Vekili Mithat Can Kutluca, Güvenlik Korucuları Şube Müdürü vekili Meltem Tekinkuruoğlu ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın ile çok sayıda korucu katıldı.


Burada konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, terör örgütüne karşı verilen mücadelenin hak, hukuk ve batıla karşı yapılan bir mücadele olduğunu söyledi. Vali Şahin, "Bu mücadelede korucularımız doğru yerde hakkın, hukukun, devletin, vatanın, bayrağın tarafında yer aldılar ve yılardır hiç yılmadan boyun eğmeden dimdik memleketin her köşesinde dağında tepesinde aslanlar gibi mücadele veriyorlar. Mereto dağının bir köyüne doğru giderken gördüğüm ay yıldızlı bayraktan gurur duyuyorum ve gözlerim yaşarıyor. Biliyorum ki o bayrağı diken korucudur ya da korucu ailesidir ve o bayrağın orada dalgalanmasının da ana teminatı siz kıymetli korucularımızsınız. Bugünkü hizmet içi eğitimde sizin duygularınızı daha da sağlamlaştırmak, görev bilincinizi daha da geliştirmek, bu kutlu hizmet sırasında yardımcı olacak manevi doneleri sizinle paylaşabilmektir. Örgüt biterse korucular işsiz kalır, örgüt çekilirse korucuları devlet işten atar diye söylemler var, böyle bir şeyin olması mümkün mü? Bir kere suç biter mi terör biter başka bir dert başlar bizim her zaman jandarmamıza, polisimize, askerimize devlet olmanın gereği olarak ihtiyacımız var. İnşallah bu terör örgütünü bitireceğiz çok kısa bir zaman kaldı. Cumhurbaşkanımızın başkomutanlığında İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu büyük mücadelesi ile beraber onun liderliğinde biz çok kısa süre içerisinde örgütü bitireceğiz. Ondan sonrada siz değerli korucularımız yeni görevlerle yeni unvanlarla devam edeceğiz" dedi.


Daha sonra İller İdaresi Genel Müdürlüğü Güvenlik Korucuları Daire Başkan Vekili Mithat Can Kutluca, Güvenlik Korucuları Şube Müdür Vekili Meltem Tekinkuruoğlu ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın birer konuşma yaptı.


Program, güvenlik korucularının sorun ve taleplerinin dinlenmesi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Babasıyla aynı adı taşıdığı için muhtarlığı düşmüştü, YSK kararını verdi Kocaeli’de muhtarlık yarışını kazanan Hasan Erdöl, babası ile aynı adı taşıdığı ve seçmeni yanılttığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından seçimler iptal edilmişti. Yüksek Seçim Kurulu, karara verilen itiraz üzerine Erdöl’e mazbata verilmesine karar verdi. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi’nde 50 yaşındaki Hasan Erdöl, İzmit’e bağlı Arpalık İhsaniye Mahallesi’nde 3 aday arasından 113 oy alarak muhtar seçildi. Erdöl’ün muhtarlığı İl Seçim Kurulu’na yapılan itiraz üzerine düştü. Hasan Erdöl’ün babası ile aynı adı taşıdığı, seçmenin kendisine değil babasına oy verdiği belirtilen itiraz dilekçesi üzerine İl Seçim Kurulu, seçimleri 2 Haziran’da tekrarlama kararı aldı. Hasan Erdöl, babasının seçim kampanyalarında yer almadığını, kendini muhtar adayı olarak tanıtmadığını söyleyerek, İl Seçim Kurulu’nun kararını Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyarak itirazda bulundu. Hasan Erdöl’e mazbata verilmesine karar verildi Hasan Erdöl’ün Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz sonrasında karar çıktı. Yüksek Seçim Kurulu kararında, "Seçmen O.K. tarafından Kocaeli İl Seçim Kuruluna yapılan itiraz da muhtar adayı Hasan Erdöl’ün isminin babasıyla aynı olduğu, bu durumun seçmeni yanılttığı belirtilmiş olsa da köy yerinde herkesin birbirini tanıdığı, babasının kendi adına herhangi bir seçim çalışması yapmadığı, ayrıca adı geçenin muhtar adaylığını basın aracılığıyla da duyurduğu dosya içeriğinden anlaşılmaktadır" denilerek, Hasan Erdöl’e mazbatasının verilmesine karar verdi.