SAĞLIK - 23 Ocak 2020 Perşembe 10:49

Uyuşturucu ile mücadele toplantısı yapıldı

A
A
A
Uyuşturucu ile mücadele toplantısı yapıldı

Uyuşturucu ve her türlü bağımlılıkla top yekun mücadele etmek, bu konuda kurumlar arası koordinasyonu sağlamak amacıyla; İçişleri Bakanlığınca 81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleştirilen “Uyuşturucu ile Mücadele Değerlendirme Toplantısı’nda Batman’ın Kozluk ilçesinde yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.

Uyuşturucu ve her türlü bağımlılıkla top yekun mücadele etmek, bu konuda kurumlar arası koordinasyonu sağlamak amacıyla; İçişleri Bakanlığınca 81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleştirilen “Uyuşturucu ile Mücadele Değerlendirme Toplantısı’nda Batman’ın Kozluk ilçesinde yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.


Kaymakamlık toplantı salonunda, Kaymakam Osman Bilici başkanlığında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Selim Kasacı, İlçe Müftüsü Hasan Serçe ve daire amirleri katıldı. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün uyuşturucu ve her türlü bağımlılıkla mücadele yöntemlerini içeren sunumu ile başlayan toplantı, Kaymakam Osman Bilici’nin konuşmaları ve uyuşturucu ile mücadelede ilçede yapılan çalışmaları değerlendirmeleri ile devam etti.



"Uyuşturucu aklı ve iradeyi çalıştıramaz hale getirir"


Uyuşturucunun aklı ve iradeyi çalıştıramaz hale getirdiğini, toplumu derinden etkileyen sosyal bir sorun ve ülkenin kanayan yarası olduğunu belirten Kaymakam Bilici; "Umut bağladığımız gençlerimizin uyuşturucu madde bağımlılığından dolayı göz göre göre hayatlar kararıyor, müptelası oldukları uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin kurbanı oluyorlar. Terör kadar büyük bela haline gelen bu bağımlılığın binlerce gencimizi kıskacına aldığını görüyoruz. Milletimizin ve ailelerimizin akıl ve mantığıyla hareket eden berrak ve uyuşmamış beyinlere ihtiyaç vardır. Uyuşturucu madde ve her bağımlılıkla mücadelede bütün kurumlarımıza ve ailelerimize büyük görevler düşmektedir. Paydaş kurumlarımızın kurumlarına ait uyuşturucu ve her türlü bağımlılıkla mücadele eylem planı hazırlayıp ona göre çalışmalar yapmaları gerekmektedir. Her türlü bağımlılığa karşı mücadelenin kararlılıkla devam edecektir ve bu konuda ilçede paydaş kurumlarımızca kapsamlı çalışmaların koordinasyon halinde devam edecektir" dedi.


Toplantı, kurum yöneticilerinin uyuşturucu ve her türlü bağımlılıkla mücadelede kendi görev ve sorumluluk alanlarıyla ilgili yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi vermeleriyle sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yumaklı TZOB’da istişare toplantısına katıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde (TZOB) istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısına katıldı. Bakan Yumaklı, TZOB heyetiyle istişare toplantısında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarımsal üretimin daha ileriye taşınmasında meslek örgütleriyle iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Toplantıda TZOB heyetinin görüş ve önerilerini dinleyerek gerekli adımları atacaklarının altını çizen Yumaklı, her türlü öneriye açık olduklarını ifade etti. TZOB Genel Başkanı Bayraktar da verimli bir toplantı gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “Bakanımız ve 4 bakan yardımcımızla yaptığımız istişare toplantısı çiftçilerimiz adına umut vericidir. Bakanlığımızla birlikte Birliğimizin görüş alışverişinde bulunması, sorunların masaya yatırılıp çözüm bulunması adına yapılan bu toplantının çiftçilerimiz için bir kazanım olmasını diliyorum” dedi. Gıda sektöründe yaşanan sorunları takip ettiklerini söyleyen Bayraktar, “Gıdanın üretiminden sofraya ulaşmasına dek yaşanan pek çok sorun var. Ama bizler sektör paydaşları olarak bu sorunları en aza indirmek ve çiftçilerimizin hak ettikleri kazancı elde etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Gıda milliyetçiliğinin gündemden düşmediği bugünlerde üreticilerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından gıdada kalıntının önlenmesine ilişkin hazırlanan projenin de sunumu yapıldı. TZOB’daki toplantıda Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Ebubekir Gizligider, Dr. Ahmet Bağcı ve Abdulkadir Polat da hazır bulunurken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden ise Başkanvekili Ahmet Bahadır Sezgin, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hepokur, Hüseyin Darcan, Arslan Soydan, Eyyup Elmalı, Yunus Kılınç, Mehmet Baştuğ, Ahmet Eyyüpoğlu ve Genel Sekreter Hasan Hüseyin Coşkun yer aldı.