- 17 Aralık 2018 Pazartesi 12:09

4. dönem bedelli askerlik yükümlüleri düzenlenen törenle yemin etti

A
A
A
4. dönem bedelli askerlik yükümlüleri düzenlenen törenle yemin etti

4.

4. Dönem Bedelli Askerlik Yükümlüleri için 17. Komando Tugay Komutan Yardımcılığı’nda yemin ve terhis töreni düzenlendi.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bedelli askerlik yükümlüleri 21 günlük eğitimlerini tamamlayarak yemin etti.


Vali Ali Hamza Pehlivan askerlerin yemininin ardından yaptığı konuşmada Türk Milleti’nin tarih sahnesine çıktığı günden itibaren, adalet ve hürriyet için mücadele verdiğini kaydederek “Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz bu yüce millet tarih sahnesine çıktığı günden itibaren, dünyada iyiliklerin, güzelliklerin, hak ve adaletin hakim olması için mücadele etmiştir. Hiçbir zaman haksız yere saldıran emperyalist bir güç olmamıştır. Özellikle milli ve manevi değerler paydasında bu hasletlerin hem vatan sathında hem de dünyada yayılması için mücadele vermiştir. Ne zaman birliğine, dirliğine, beraberliğine ve hürriyetine kast edenler olduysa o şer güçler karşısında dimdik durmasını da bilmiştir. İki bin yıllık geçmişe sahip devlet geleneğimizde türlü zorluklara, düşmanlıklara karşı mücadeleler verdik. Bunun en büyük örneklerinden birisi Kurtuluş Savaşı yıllarıdır. O zaman ateş çemberi içerisinde olan Anadolu’muz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bütün fertleriyle çok üst düzey bir mücadele vererek bu toprakları işgalden kurtardı. Bugün geldiğimiz noktada geçmişte olduğu gibi iki ana başlıkta bu mücadelemize devam etmek durumundayız. Bunlardan birincisi akıl gücüyle mücadele diğeri de bilek gücüyle mücadeledir. Akıl gücüyle mücadeleye devam ederken tıpkı atalarımızın yapmış olduğu gibi bilek gücüyle mücadeleyi, bileğimizi güçlendirmeyi de ihmal etmemeliyiz. Çünkü dünyanın gerçekleri bunu gerektiriyor. Bir yandan bilim ve teknolojide ilerleyip eserler ortaya koyarken, ülkemizin muasır medeniyetler çıtasının da üstüne çıkma hedefi doğrultusunda adımlar atarken bir yandan da her an nöbete hazır olmak durumundayız. Bugün yemin eden gençlerimiz de inşallah bu ruhu, bu anlayışı yaşatacaktır. Bu gençlerimiz kısa bir süreliğine de olsa askerlik hizmetini yerine getirdi ve bu sayede Bayburt ilimizde misafir oldular. Biz hem asker kardeşlerimizi hem de siz kıymetli ailelerini Bayburt’ta misafir etmekten dolayı ziyadesiyle mutlu olduk” şeklinde konuştu.


Askerlik hizmetini yedek subay olarak yaptığını belirten Vali Pehlivan o günlerden bir anı olarak anne ve babasının askeri üniformasını baba evinde özenle muhafaza ettiğini ve bunun Türk Milleti’nin askerliğe verdiği önemi açıkça gösterdiğini dile getirdi.


Askerlik denildiğinde akla ilk gelen şeylerden birinin nöbet olduğunu belirten Vali Pehlivan sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz burada bu töreni yaparken Kahraman Mehmetçiğimiz sınır boylarında nöbetine devam ediyor. Şunu asla unutmayın sevgili gençler; vatan nöbeti hayatımızın her anında devam ettirmemiz gereken bir sorumluluktur. Askerde bu hizmet fiili olarak, üniforma giyerek yapılıyor fakat buradan ayrıldıktan sonra nöbet bitmiyor. İcra ettiğimiz meslekleri en iyi şekilde yaparak bu nöbeti devam ettirmeliyiz. Bu mücadele burada son bulmuyor tam tersine ömrümüzün sonuna kadar devam ediyor. İnşallah bu anlayışla, omuz omuza, birlik ve beraberlik içerisinde emin adımlarla yarınlara hep birlikte yürüyeceğiz. Kahraman Mehmetçiklerimizle ve onları yetiştiren ailelerle gurur duyuyoruz. Gençlerimize güveniyor ve geleceğe güvenle bakıyoruz. Bu vesileyle tezkerelerinizin siz değerli kardeşlerimize ve ailelerinize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize hayatınızda başarılar diliyorum.”


17. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Pürsünlü ise yemin törenini gururla ifa ettiklerini belirterek, “Unutulmayacak bir törene şahitlik ettik. Sizlerle birlikte bu törene Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen şanlı al bayrağımız, canlarını seve seve aziz vatan uğruna feda eden bütün şehitlerimiz ve bugün bize güzel ülkemizde özgürce yaşama hakkını bahşeden Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları şahittir. Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman Mehmetçikleri bu yeminle sizler; milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus Türk Ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır” diye konuştu.


Tören eğitimler sırasında başarı gösteren askerlere başarı belgeleri ve hediyelerin takdimi ile dönem birincisi olan askerin yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından sona erdi.


Törene Vali Ali Hamza Pehlivan’ın yanısıra 17. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Pürsünlü, Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan,17. Komando Tugay Komutan Yardımcılığı Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Adalet Komisyonu Başkanı Menderes Akar, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç ve asker yakınları katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararlarına göre Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda açık bulunan Vergi Başmüfettişliklerine Furkan Fırat, Erhan Yaşaran, Hatice Senger Erdoğan, Levent Emre, Bayram Gülçiçek, Barış Gürsoy, Volkan Nurdağ ve Halime Eda Tandoğan atandı. Bakanlıkta açık bulunan Vergi Müfettişliklerine ise Sevil Toprak, Osman Neşet Tandoğan, Erol Cihan Dersinlioğlu ve yapılan yeterlilik sınavda başarı gösteren Vergi Müfettiş Yardımcıları Murat Dönmez, Güler Çelik, Harun Yartaş ve İbrahim Ayyıldız atandı. Atamalar 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 37’nci maddesi gereğince gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliklere ise 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Müfettişler Caner Atasever, Mahmut Kaynar ve Songül Afşar atandı. Tarım ve Orman Bakanlığında ayrıca 5’inci Bölge Müdürü Şahin Çılgın görevden alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığında ise açık olan Başmüfettişliklere 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Müfettişler Ercan Sarı, Atilla Özkan, Mustafa Yavuz Ülküm, Birol Baha Bağ, Burak Büyükkuzukıran, Fatih Tuna Tunasoylu, Enes Keten ve Emre İlhan atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ise görevden alındı. Karar ile birlikte 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan İş Müfettişliğine Yasin Zengin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliğe Müfettiş Eşref İmamoğlu atandı. Karara göre 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci maddesi gereğince Milli Eğitim Bakanlığı Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aydoğan ve Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü Trabzon Bölge Müdürü Enver Uzun ise görevden alındı.
Aksaray Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada Aksaray’da inşaat malzemesi deposunu soyan hırsızlar ile polis arasındaki kovalamaca film sahnelerini aratmadı. Elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar bir süre sonra motosikletin aküsünün bitmesiyle bu kez de yaya olarak kaçmaya başladı. Gecenin sessizliğini siren seslerine bıraktığı kovalamacada hırsız kardeşler yarım saat süren takip sonucu yakalanırken, nefes nefese kalan şüphelilerden biri yere yatırılıp ters kelepçe yapıldığı esnada polis memurlarına “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Olay, gece yarısı Tacin Mahallesi’nde bulunan bir inşaat malzemesi deposunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, depodan oksijen bariyerli yerden ısıtma borusu çalan 2 hırsız, çaldıkları boru paketlerini beraberinde getirdikleri 3 tekerlekli elektrikli motosiklete yükledi. Hırsızlık esnasında çevrede bulunan bir vatandaş durumu fark ederek hemen 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarında bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede belirtilen adrese intikal eden ekipler 2 şahsı depodan hırsızlık yaparken suçüstü kıstırdı. Polisleri görünce neye uğradıklarını şaşıran 2 hırsız deponun duvarından atlayarak bahçe dışındaki boruları yükledikleri elektrikli motosiklete binerek kaçmaya başladı. Şahısların kaçması üzerine polis ekipleri telsizden anons ederek diğer ekiplere kaçış istikameti hakkında bilgi verdi. Ekiplerin hırsızların peşine düşmesiyle gecenin sessizliği siren sesleriyle yankılandı. Polis ve hırsızlar arasında yaşanan kovalamaca ise film sahnelerini aratmadı. Bir süre elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar kaçarken çaldıkları boruları da motosikletin kasasından aşağıya attı. Polis ekiplerinin bölgeyi abluka aldığı kovalamacada motosikletin aküsünün bitmesi üzerine hırsızlar bu kez de motosikleti bırakıp yaya olarak kaçmaya başladı. Taşpazar Mahallesi’nde ara sokaklara ve apartmanların bahçesine girerek izlerini kaybettirmeye çalışan S.Ç. (21) ve U.Ç. (34) isimli 2 kardeş çok geçmeden yakalandı. Yüzüstü yere yatırılarak ters kelepçe yapılan nefes nefese kalan hırsızlardan S.Ç. ekiplerin ters kelepçe taktığı esnada “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Yüzüstü yatırılarak kelepçelenen 2 kardeş gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Şahıslar sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine götürülürken çaldığı yaklaşık 150 bin TL değerindeki malzemeler sahibine teslim edildi. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı.
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.