GENEL - 13 Şubat 2020 Perşembe 07:49

Başkan Pekmezci karla mücadele çalışmalarını sahada takip etti

A
A
A
Başkan Pekmezci karla mücadele çalışmalarını sahada takip etti

Bayburt’ta yoğun kar yağışının şehirde etkisini göstermesiyle birlikte Bayburt Belediyesi’ne bağlı Karla Mücadele Ekipleri vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bayburt’ta yoğun kar yağışının şehirde etkisini göstermesiyle birlikte Bayburt Belediyesi’ne bağlı Karla Mücadele Ekipleri vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Şehir merkezinde akşam saatlerinde kar yağışının devam etmesi ile beraber Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci çalışmaları yerinde inceleyerek görevli personelle ve vatandaşlarla sohbet etti. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Pekmezci, “Elimize ulaşan Meteoroloji İl Müdürlüğü’nün raporu doğrultusunda birimlerimizi bilgilendirerek karla mücadele ekiplerimizi araç ve gereçleriyle hazır hale getirdik. Şehrimizde vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için hazır bir şekilde beklemeye başladık. Kar yağışının etkisi göstermeye başlamasının ardından sahaya çıkan ekiplerimiz çalışmalarını yaklaşık 24 saattir devam ettiriyorlar. Çalışmaları bizzat yerinde takip ederek ekiplerimizle beraber bir bütün şekilde vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Şehir merkezimizde ana arterler, mahalle ve sokak bağlantılarıyla her hangi bir kapalı yol ağımız bulunmamaktadır. Kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından buzlanma ve don olaylarına mahal vermemek adına ekiplerimiz tuzlama ve karla mücadele çalışmalarını devam ettiriyorlar. Ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam edecekler. Sahadaki çalışmalarımızı takip ederek vatandaşlarımız ile sohbet ediyoruz. Kar berekettir diyoruz. Kar keyfini ara ara yaşayan vatandaşlarımıza da rastlıyoruz. Çalışmalarımız sizler için, mevlam kazasız belasız bir kış mevsimi geçirmemizi nasip etsin temennisinde bulunuyorum. "diye konuştu.


Başkan Pekmezci’ye incelemelerinde Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Türkmenli ve Fen İşleri Müdürü Kasım Çeker’de eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası koro yarışmasında, dereceye girenler ödüllerini aldı. Festival havasında geçen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Eyyübiye Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV iş birliği ile “Tek Ses İki Hareket” Projesi çerçevesinde düzenlenen valilik kupası 3. okullar arası koro yarışması bugün tamamlandı. 13 İlçede yapılan ve 100’lerce okulun katıldığı ortaokullar arası koro yarışmasında her ilçe kendi birincisini belirleyerek valilik kupası il yarışmasına gönderdi. İl yarışmasına katılan 13 ilçe birincisi bugün yapılan yarışmada tüm hünerlerini sergiledi. Yarışmada ilk, orta ve lise öğrencileri, ayrı ayrı kategorilerde yarıştı. Birinci olan okullara, 10 bin TL ve 10 çeşitli müzik atölyesi enstrümanları, 2’nci olan okullara 8 bin TL, 3’üncü olan okullara 6 bin TL ve mansiyon ödülü alan okullar ise 4 bin TL ödül kazandı. Ödül töreni sonrası konuşan Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kaya, “Hepimiz çok sevindik. 3 gün sonunda Şanlıurfa’mızın ilçelerinden, merkezinden yüzlerce okulumuz yarışmayı iştirak etti. Büyük bir coşkuyla ilk finalimizin sonuncusu ilkokullar kategorisini gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimiz çok mutlu, dereceye giremeyen çocuklarımıza da şunu söyleyeyim, bu bir yarışma, bir festival havasında geçti. Çok mutlu olduk, sevinçlerine ortak olduk. Eyyübiye Belediyesi olarak bu çocuklarımızın sevicine ortak olduğumuz için son derece mutluyuz. İnşallah bu yıl 3’üncüsünü yaptık 4 ve 5’incisini de seneye gerçekleştireceğiz. Katılım gösteren bütün okullarımızı tebrik ediyorum, öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum” dedi. Dereceye giren okul öğrencileri, mutlu olduklarını belirterek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.