GENEL - 09 Şubat 2020 Pazar 09:17

Bayburt’ta kar ve tipi 187 köy yolunu ulaşıma kapadı

A
A
A
Bayburt’ta kar ve tipi 187 köy yolunu ulaşıma kapadı

Bayburt’ta etkili olan kar ve tipi nedeniyle 187 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bayburt’ta etkili olan kar ve tipi nedeniyle 187 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi, belediye ve karayolları ekipleri yolları açmak için tüm ekipleriyle seferber oldu.


Bayburt’ta dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı kentte hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi geçtiği Bayburt’ta 187 köy yolunun tamamı kapandı.


Bayburt İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürürken, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için 15 ekip çalışma yürütüyor.


Bayburt Belediyesi ekipleri de kent merkezinde kar ve buzla mücadele çalışması yürütürken Karayolları ekipleri de şehirlerarası yollarda kar temizleme ve genişletme çalışması yapıyor.


Ekipler öncelikle acil durum gerektiren yolların açılması için çaba sarf ediyor. Herhangi bir aksaklık yaşanmaması durumunda gün içerisinde peyderpey köy yolları ulaşıma açılacak.



Çığ uyarısı


Öte yandan, Doğu Karadeniz Bölgesinde havanın çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunmakta olduğu belirtilerek, “Muhtemel buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarısında bulunuldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Motokuryenin ölüme neden olan firari sürücü her yerde aranıyor Denizli’de siparişi teslim etmeye giderken, hatalı sollama yapan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden motokuryenin ölümüne neden olan sürücü her yerde aranıyor. Kazanın ardından olay yerinden kaçan ve kısa bir süre sonra yakalanan araç sahibi kadının, kaza anında yolcu konumunda bulunduğu öğrenildi. Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Kınıklı Mahallesi Üniversite Caddesi’nde meydana gelen kazada; bir dönercide çalışan 25 yaşındaki motokurye Aziz Soysaç, saat 01.00 sıralarında gelen paket siparişini yerine ulaştırmak için 20 ALJ 110 plakalı motosikletiyle yola çıktı. Aziz Soysaç, kullandığı motosikletle seyir halindeyken Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliye Camisi yakınlarında karşı yönden gelen ve hatalı sollama yaptığı ileri sürülen 34 CNM 885 plakalı Opel marka otomobille kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle savrularak otomobilin ön camını parçalayan Aziz Soysaç ağır yaralanırken; paramparça olan motosikletinin parçaları ise 50 metrelik bir bölgeye saçıldı. Kazanın ihbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Durumu ağır olan Aziz Soysaç, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Pamukkale Üniversite Hastanesi’ne kaldırıldı. Motokurye, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ekmek parası için çalışan motokurye Aziz Soysaç’ın ölümüne neden olan sürücü, kazanın ardından olay yerinde firar etti. Bölgeden yaya olarak uzaklaşan, araçta telefonu ve ruhsatı bulunan Nevin G. ise ekiplerin çevrede yaptığı araştırma sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Araç sahibi Nevin G.’nin kaza anında araçta yolcu konumunda bulunduğu ifade edildi.
Adana Büryan iftarda hem gözü hem de mideyi doyuruyor Ramazan ayında Adanalılar iftarı büryan ile açarken, yanında 10 çeşit salata ile servis edilen büryan hem gözü hem de mideyi doyuruyor. Mübarek Ramazan ayında Adanalılar iftarda Siirt’in tescilli lezzeti büryan kebabı ile iftarını açıyor. Kentin tek büryancısında yoğunluk yaşanırken büryan, mevsim, soğan, ezme, kaşık ve tablacı salatasının yanı sıra kaşarlı mantar, cacık, humus, pişmiş soğan, biber, domates, fındık lahmacun, fındık pide, çiğ köfte gibi ürün ve mezelerle servis ediliyor. Yanında 10 çeşit mezeyle sunulan büryan, iftarda hem gözü hem de mideyi doyuruyor. “İnsanlar orucunu büryan ile açıyor” İhlas Haber Ajansı’na konuşan büryancı Cihangir Korkmaz, “Büryan, kuzunun kendinden yağlı haliyle 3 saat tandırda pişirilerek satışa sunuluyor. Şu anda çok fazla talep var. Lezzetimizi beğenip tadanlar sürekli tekrardan geliyor. Ramazan ayının gelmesiyle de insanlar orucunu büryan ile açıyor. Büryan iftarda hiç şişkinlik yapmıyor. Büryanın içerisinde yağı var ancak yanındaki mezeler de hep yeşillik” dedi. “Çok yoğunuz” Sosyal medya kullanımının büryana talebi arttırdığını vurgulayan Korkmaz, “İnsanlar sosyal medyadan gün içerisinde sürekli paylaşımlarımızı görüyor ve akşam iftar saatinde büryan yemek için geliyorlar. Çok ciddi bir yoğunluk var iftar saatinde. Herkese yetişmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. “Hem göz hem de mide doyuyor” Ailesiyle birlikte büryan yemeye gelen Sinan Atlas, “Ailemizle birlikte bugün orucumuzu büryan ile açtık. Gerçekten çok güzel bir yemek. Masaya oturduğumuzda karnımızdan önce gözümüz doyuyor” diye konuştu.
Denizli Motokuryenin ölüme neden olan firari sürücü her yerde aranıyor Denizli’de siparişi teslim etmeye giderken, hatalı sollama yapan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden motokuryenin ölümüne neden olan sürücü her yerde aranıyor. Kazanın ardından olay yerinden kaçan ve kısa bir süre sonra yakalanan araç sahibi kadının, kaza anında yolcu konumunda bulunduğu öğrenildi. Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Kınıklı Mahallesi Üniversite Caddesinde meydana gelen kazada; bir dönercide çalışan 25 yaşındaki motokurye Aziz Soysaç, saat 01.00 sıralarında gelen paket siparişini yerine ulaştırmak için 20 ALJ 110 plakalı motosikletiyle yola çıktı. Aziz Soysaç, kullandığı motosikletle seyir halindeyken Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliye Camisi yakınlarında karşı yönden gelen ve hatalı sollama yaptığı ileri sürülen 34 CNM 885 plakalı Opel marka otomobille kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle savrularak otomobilin ön camını parçalayan Aziz Soysaç, ağır yaralanırken; paramparça olan motosikletinin parçaları ise 50 metrelik bir bölgeye saçıldı. Kazanın ihbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Durumu ağır olan Aziz Soysaç, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Pamukkale Üniversite Hastanesi’ne kaldırıldı. Motokurye, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ekmek parası için çalışan motokurye Aziz Soysaç’ın ölümüne neden olan sürücü, kazanın ardından olay yerinde firar etti. Bölgeden yaya olarak uzaklaşan, araçta telefonu ve ruhsatı bulunan Nevin G. ise ekiplerin çevrede yaptığı araştırma sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Araç sahibi Nevin G.’nin kaza anında araçta yolcu konumunda bulunduğu ifade edildi. (MB-