GENEL - 13 Mart 2019 Çarşamba 13:45

İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı düzenlendi

A
A
A
İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programı düzenlendi

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Milli Marş” kabul edilişinin 98.

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Milli Marş” kabul edilişinin 98. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Şair Zihni Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.


Programa Vali Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Mete Memiş, Vali Yardımcıları Ayhan Yazgan ile Coşkun Öztürk, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarla devam etti. Programda Milli İrade Anadolu Lisesi öğrencilerinin İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından “Milli Marş” olarak kabulünü konu edinen tiyatro gösterimi izleyicilerden büyük alkış aldı. İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmiş şiirlerinin solo ve koro halinde seslendirilmesiyle program sona erdi.


Program sonunda İstiklal Marşı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa ile Belediye Başkanı Mete Memiş tarafından verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin, "Atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü nedeniyle Meclis Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Müfredatla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin bir soruyu cevaplayan Tekin, Talim ve Terbiye Kurulunun ön incelemeleri yaptığını; süreç biter bitmez askıya çıkarılacağını belirtti. “2 kat fazla müfredat yüklüyoruz çocuklara” Müfredatla ilgili çalışmaların gelecek hafta tamamlanacağını dile getiren Tekin, şunları kaydetti: "OECD’nin yaptığı derecelendirme mekanizmaları var. Kamuoyunun bizimle yarıştırdığı ülkelerdeki müfredat yoğunluğu ile bizimkini karşılaştırdık. Oradaki yoğunluğa yaklaştırmaya çalıştık. O ülkelerden yaklaşık 2 kat fazla müfredat yüklüyoruz çocuklara. Birincisi, çocuklara daha fazla müfredat yüklüyoruz, ikincisi ise orada olduğu gibi beceri temelli değil, bilgi, kazanım temelli veriyoruz. Bahsettiğimiz ülkelerde çocukların aldıkları eğitimi gündelik yaşam becerilerine dönüştürüp dönüştüremediği ölçülürken biz normal bilgi olarak veriyoruz. Halbuki bahsedilen sınavlarda bunlar ölçülüyor. Hem müfredat olarak daha fazla hem de farklı bir mantıkla verdiğiniz zaman rekabet edemiyorsunuz." Müfredatı seyrelteceklerini vurgulayan Tekin, "Halbuki biraz bunu seyreltsek, çocuklarımızın kapasitelerine uygun, öğretmenlerimizin süresinde yetiştirebileceği hale getirebilsek hem çocuklarımız daha rahat öğrenecek hem de sistem rahatlayacak hem öğretmen arkadaşlarımız koştura koştura müfredatı yetiştirmek için çaba harcamak zorunda kalmayacak. Dolayısıyla ortalama yüzde 35 bandında bir seyreltme var" diye konuştu. Bakan Tekin, öğretmen atama rakamlarına ilişkin bir başka soruya ise "Öğretmen atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" cevabını verdi.
Ankara Bakan Uraloğlu: “Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı, bununla ilgili bir kanuni düzenleme de gerekecek” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı. Bununla ilgili bir kanuni düzenleme de gerekecek. Görüşmelerimiz hala devem ediyor. Yürürlükte olan bir reklam yasağı var. Devamı da gündemimizde” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisinde düzenlenen resepsiyona katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Uraloğlu, sosyal medya platformu X’in Türkiye’de temsilcilik açmaması halinde yeni yaptırımlara maruz kalabileceğini söyledi. “İki aylık bir zaman diliminde de dörtlü bakanlar zirvesi yapacağız” Kalkınma Yolu Projesi hakkında da bilgi veren Uraloğlu, “Kalkınma Yolu Projesi’ni biz şu ana kadar iki götürüyorduk Irak ve Türkiye olarak. Son birkaç günlük gayretimizle dörtlü mutabakat imzaladık. Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’ı da işin içerisine kattık. Çünkü hem bu işin finansmanında hem yük temininde hem de işletilmesi konusunda katkısı olacaktır. Bu çok ciddi bir aşama ve iki aylık bir zaman diliminde de dörtlü bakanlar zirvesi yapacağız. Ama bizim zaten haftalık gerek Irak’la gerekse Türkiye’de genel müdür seviyesinde sürekli görüşüyoruz. Projede Türkiye’nin güneyi Irak’ın kuzeyindeki projeyle ilgili tamamlanmamış bir kesim var. Orası tamamlandığında finansman modeline kadar konuştuk. Bu sene orada başlamayla ilgili bir vaziyet alalım istiyoruz” ifadelerine yer verdi. Kalkınma Yolu ile ilgili ofislerin yakın zamanda açılacağını belirten Uraloğlu, TCDD bünyesinde bir firma kurulabileceğini de söyledi. “Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı. Bununla ilgili bir kanuni düzenleme de gerekecek” Sosyal medya platformu “X” Türkiye’de temsilcilik açması yönünde uyarılmış ve temsilcilik açılana kadar platforma Türkiye’de reklam yasağı getirilmişti. Bu konudaki gelişmenin ve ek yaptırım olarak bant daraltma cezasının verilip verilmeyeceği konusundaki soru üzerine Uraloğlu, “Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı. Bununla ilgili bir kanuni düzenleme de gerekecek. Görüşmelerimiz hala devem ediyor. Yürürlükte olan bir reklam yasağı var. Devamında bu dediğiniz de (bant daraltma) gündemimizde” diye konuştu.
Ankara Ziraat Türkiye Kupası: MKE Ankaragücü: 0 - Beşiktaş: 0 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında MKE Ankaragücü, sahasında Beşiktaş ile karşı karşıya geliyor. Mücadelenin ilk yarısı 0-0’lık eşitlikle geçildi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 15. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Bassogog’un içeriye çevirdiği meşin yuvarlağı Ali Sowe arka direkte tamamlayarak ağlarla buluşturdu. VAR’dan gelen karar sonrası gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 26. dakikada yaptığı baskı sonrası topu kazanan ve ceza sahasına giren Ali Sowe’nin şutu üstten auta gitti. 35. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Bassagog’un yaptığı şut sonrası meşin yuvarlak, sağ direğin dibinden az farkla auta çıktı. 39. dakikada ceza sahası çizgisi üstünde topla buluşan Tolga Ciğerci’nin çektiği şut sonrası top direkten auta çıktı. 40. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Morutan’ın pası sonrası ceza sahası yayında topla buluşan Efkan Bekiroğlu’nun şutunu kaleci Mert Günok çıkardı. Hakemler: Ümit Öztürk, Abdullah Bora Özkara, Mehmet Kısal MKE Ankaragücü: Bahadır Güngördü, Kitsiou, Atakan Çankaya, Radakovic, Mujakic, Tolga Ciğerci, Efkan Bekiroğlu, Bassogog, Morutan, Flips, Ali Sowe Yedekler: Ertaç Özbir, Chatzigiovanis, Pedrinho, Rodrigues, Saponara, Kaan Güneren, Arda Ünyay, Macheda, Kazımcan Karataş, Mert Çetin Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Umut Meraş, Al-Musrati, Gedson Fernandes, Rachid Ghezzal, Ernest Muçi, Milot Rashica, Muleka Yedekler: Ersin Destanoğlu, Tayyip Sanuç, Omar Colley, Salih Uçan, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Chamberlain, Demir Ege Tıknaz, Masuaku Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe Sarı kart: Tolga Ciğerci (MKE Ankaragücü)