GENEL - 17 Nisan 2019 Çarşamba 11:14

Kar yağışı ve buzlanma Kop ile Sakaltutan’da ulaşımı aksattı

A
A
A
Kar yağışı ve buzlanma Kop ile Sakaltutan’da ulaşımı aksattı

Nisan ayında etkili olan kar yağışı ve ardından oluşan buzlanma Bayburt-Erzurum güzergahındaki Kop Dağında ve Erzincan Sakaltutan’da ulaşımda aksamalara neden oldu.

Nisan ayında etkili olan kar yağışı ve ardından oluşan buzlanma Bayburt-Erzurum güzergahındaki Kop Dağında ve Erzincan Sakaltutan’da ulaşımda aksamalara neden oldu. Ağır tonajlı araçlar yolda kaldı, bazı otomobiller yoldan çıkarak maddi hasarlı trafik kazalarına neden oldu.


Bayburt ve Erzincan’ın yüksek kesimlerinde gece saatlerinde başlayarak sabah saatlerine kadar etkisini sürdüren kar yağışı, kışlık lastiklerini çıkarıp yaz lastiklerini araçlarına takan sürücülere zor anlar yaşattı. Bayburt-Erzurum güzergahındaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi’nde kar ve buzlanma sonucu bazı araçlar kaydı. Bölgede ağır tonajlı tırların yanı sıra çok sayıda araç da kayarak ulaşımda aksamaya neden oldu.


Bayburt-Erzurum karayolu, Kop Dağı Geçidi, buzlanma nedeniyle tedbir amacıyla zaman zaman ulaşıma kapatıldı.


Bayburt ve Aşkale Bölge Trafik ekipleri, her iki yönde de tedbir aldı.


Erzincan güzergahında da Sakaltutan, Sansa ve Tepebaşı mevkiinde kar ve buzlanma dolayısıyla ulaşımda aksamalar yaşandı. Karayolları ekipleri Erzincan-Erzurum karayolunda kar küreme ve tuzlama çalışması yaparak yolu açık tutmaya çalıştı.


Erzincan’ın yüksek kesimlerindeki kar yağışının devam ettiği, ekiplerin de tedbirlerinin sürdüğü belirtildi.


Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Ağrı ve Iğdır çevrelerinde öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.


Sıcaklığın mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyredeceği bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum ve Kars’ta sıfır, Ardahan’da 1 ve Erzincan’da 5 derece ölçüldü.


Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları da; Ergan’da 180, Palandöken’de 128, Konaklı’da 100 ve Sarıkamış’ta 67 santimetre olarak kaydedildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi