GENEL - 28 Temmuz 2019 Pazar 00:05

Şehit aileleri ve gaziler, Vali Pehlivan’a uğurlama ziyaretinde bulundu

A
A
A
Şehit aileleri ve gaziler, Vali Pehlivan’a uğurlama ziyaretinde bulundu

Şehit aileleri ve gaziler, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Şırnak Valisi olarak atanan Vali Ali Hamza Pehlivan’ı ziyaret etti.

Şehit aileleri ve gaziler, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Şırnak Valisi olarak atanan Vali Ali Hamza Pehlivan’ı ziyaret etti.


Şehit yakınları ve gaziler, göreve başladığı ilk günden itibaren her zaman yanlarında olduğunu ifade ettikleri Vali Pehlivan’a ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi ve dualarını eksik etmeyeceklerini belirttiler.


Vali Pehlivan, Valilik Toplantı Salonu’nda bir araya geldiği şehit aileleri ve gazilere ziyaretlerinden ötürü müteşekkir olduğunu belirtti. Bayburt’taki görevine şehit ailesi ziyaret ederek onların duasıyla başladığını ve bundan şeref duyduğunu ifade eden Vali Pehlivan, “Sizlerin duası bizlere inşallah güç verecektir. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizle bir arada olmak bizim için her zaman şeref, onur ve güç kaynağıdır. ” dedi.


Vali Pehlivan konuklarından tek tek helallik isteyerek ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40 yaşında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. yılını düzenlediği bir dizi etkinlikle hizmet binasında Birlik Başkanları, yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda ihracatçı ve Birlik personellerinin katılımıyla kutladı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin’in de konuk olduğu kutlama akşamında Ekonomide Güncel Gelişmeler konulu söyleşi düzenlendi. İhracatçılar tarafından yoğun ilgiyle takip edilen etkinlikte dünün bugünün ve yarınının ekonomik şartları masaya yatırıldı. Söyleşinin ardından düzenlenen törende, GAİB ailesi kırkıncı yıl pastasını keserek hatıra fotoğrafı çektirdi. Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği YK Başkanı ve Koordinatör Başkan Fikret Kileci, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği YK Başkanı Celal Kadooğlu, Halı İhracatçıları Birliği YK Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği YK Başkanı Mehmet Çıkmaz Birlik personellerini temsilen GAİB Genel Sekreteri Bülent Kayalı’ya hediye takdim ettiler. Günün anlam ve önemine binaen söz alan GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, “Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. 40 yıldır aralıksız biçimde faaliyetlerine devam eden GAİB’in bugününü üyelerimizle yönetimimizle personelimizle kutlamak çok özel. Nice 40 yıllara GAİB” dedi. GAİB faaliyetlerine 20 Nisan 1984 tarihinde Güneydoğu Canlı Hayvan ve Hayvan Ürünleri İhracatçıları Birliğinin kurulması ile başlamıştır. 1986 yılında kurulan Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, 1989 yılında kurulan Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ve 2009 yılında kurulan Halı İhracatçıları Birliğiyle Türkiye ihracatının yüzde 5’ten fazlasına imza atan GAİB 17 bini aşkın üyesiyle 190’dan fazla ülkeye ihracat yapan geniş bir aileye sahip. GAİB aynı zamanda ihracatını gerçekleştirdiği geniş ürün yelpazesiyle birçok alanda stratejik ürünün uluslararası trafiğinde önemli bir konuma sahip durumda. Makine halısı, dokunmamış kumaş, un, makarna, ayçiçek yağı gibi ürünlerde dünyada önemli bir aktördür. 2022 yılında 13 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirerek ülke ekonomisine en fazla katkı yapan birlikler arasında yer alan GAİB, 2023 yılı başında meydana gelen yıkıcı depremlere rağmen 11 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirerek olağanüstü zamanlarda dahi üretim ve ihracat kapasitesini korumayı başardı. Gerçekleştirdiği heyet programları, tasarım yarışmaları, projeler ve eğitim faaliyetleri ile üyelerine 1984’ten beri aralıksız hizmet sunan Gaziantep merkezli GAİB, merkeze bağlı olarak, Kahramanmaraş, Mardin, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Cizre ve Gaziantep Serbest Bölgesi’nde de irtibat bürolarına sahiptir.
İzmir 17 ülkeden ithalatçılarla yeni işbirliklerine imza Türk Doğal Taş sektörü, 17 ülkeden ithalatçılarla yeni işbirliklerine imza atarak, 500’e yakın ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. Ege Maden İhracatçıları Birliği, Batı Akdeniz İhracatçı Birlikleri Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda 17-18 Nisan 2024 tarihlerinde Marble İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı ile eş zamanlı olarak organize ettiği Doğal Taş Alım Heyeti’nde 500’e yakın ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, "Maden sektörü olarak 2023 yılında 5,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. İhracatımızın üçte birine denk gelen 1,9 milyar dolarlık bölümü doğal taş ihracatı olarak gerçekleşti. Ege Maden İhracatçıları Birliği olarak ise üyelerimizle 1,06 milyar dolar maden ihracatı yaptık. Birliğimiz ihracatının yarıdan fazlasını doğal taş oluşturdu. EMİB olarak amacımız 2024 yılında ihracatımızı 1 milyar 250 milyon dolara taşımak" dedi. Başkan Alimoğlu, "Marble Alım Heyeti Organizasyonumuza katılan 17 ülkeye Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Fas, Fransa, Güney Kore, İspanya, İtalya, Katar, Kuveyt, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Umman, Ürdün, Suudi Arabistan’a 2023 yılında yaklaşık 400 milyon dolar doğal taş ihracatı gerçekleştirdik. İki gün boyunca 17 ülkeden gelen 40 yabancı firma 44 ihracatçı firmamız ile 500’e yakın ikili iş görüşmesi yaptı. Bu 17 ülkeye ihracatımızı 500 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Başarılı bir fuar geçiriyoruz. Yıl sonunda doğal taş ihracat rakamlarımıza da yansıyacaktır" diye konuştu.
Afyon Afyonkarahisar’da sığınmacıların kaçak iş yerleri kapatıldı Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent genelinde yaptıkları denetimde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini kapattı. Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın bizzat katıldığı denetimlerde kaçak olarak işletildiği tespit edilen dükkânlar mühürlendi. Zabıta Müdürlüğü ekiplerince 5 farklı noktada tespit edilen iş yerlerinin faaliyetleri durduruldu. Erenler Mahallesi’nde spor salonu, Cumhuriyet Mahallesi’nde tatlıcı, Dumlupınar, Sahipata ve Marulcu Mahallelerinde bakkal olarak iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacıların işyerleri Başkan Köksal’ın talimatlarıyla kapatıldı. “Afyon’dan ayrılmaları için ne gerekiyorsa yapacağım” Başkan Köksal, denetimlerinden ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: “Bugün Zabıta ekiplerimizle birlikte şehrimizde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait iş yerlerinin faaliyetlerine son verdik. Erenler Mahallesi’nde Spor Salonu, Cumhuriyet Mahallesi’nde tatlıcı, Dumlupınar, Sahipata ve Marulcu Mahallelerinde bakkal dükkanı olan iş yerlerini mühürledik. Söz verdiğim gibi Afyonkarahisar’da Suriyeli mülteciler olmak üzere tüm mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağım, şehrimizden ayrılmaları için ne gerekiyorsa yapacağım. Amasız, fakatsız, lakinsiz göndereceğiz Afyonkarahisar’dan.”
Balıkesir ’Berzeg Sendromu’ mahalleyi boşalttı Balıkesir’de 309 gün önce evinden ayrılarak ormana yürüyüşe giden ve bir daha kendisinden haber alınamayan Ekonomist Korhan Bergez olayı tedirginliğe yol açtı. Hayatından endişe edilen Berzeg’in başına ne geldiği muammasını korurken, olayın meydana geldiği Gönen’in Armutlu kırsal mahallesi adeta hayalet şehre döndü. Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu kırsal mahallesinde yürüyüş yapmak için köpeği Tina ile birlikte evinden ayrılan Ekonomist Korhan Berzeg’den bir daha haber alınamadı. Korhan Berzeg’in kaybolmasının üzerinden tam 309 geçti ancak hala hiçbir haber yok. Onlarca kuyu tarandı, Gönen Çayı’nda aramalar yapıldı, 250 kilometrelik çevrede sayısız kez aramalar gerçekleştirildi ancak bir sonuç alınamadı. Korhan Berzeg, 17 Haziran 2023’te Gönen ilçesinin Armutlu Mahallesi’ndeki yazlık evinden köpeği Tina ile beraber yürüyüş yapmak için ayrılmıştı. Korhan Berzeg ve köpeği Tina çıktıkları yürüyüşten geri dönmeyince, eşi Angela Berzeg kayıp ihbarında bulunmuş ve Bölgede, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ile gönüllü arama ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra iz takip ve kadavra köpekleriyle arama çalışmalarına başlanmıştı. Korhan Berzeg, Dron ve İHA’larla 250 kilometrekarelik alanda, 5 kez havadan ve karadan aranmış ancak bulunamadı. Korhan Berzeg’in bulmak için başlatılan arama çalışmaları 179 gün önce sonlandırılmıştı. Korhan Berzeg’in kaybolmasının üzerinden ise tam 309 gün geçmesine rağmen kaybolma gizemi hala çözülebilmiş değil. Armutlu Kırsal Mahallesi’nde yaşayanlar da bu durum nedeniyle tedirgin. Güvenlik endişesi yaşayan bazı mahalle sakinleri evlerinden çıkmaya dahi çekinirken deyim yerindeyse mahalle terkedilmiş gibi görünüyor. Bu belirsizlik ve endişe atmosferi, insanların günlük hayatını önemli ölçüde etkilemiş durumda. Mahalle Muhtarı Hamit Erman konu ile ilgili, “Aramalar bitti, gelen giden yok. Biz de öyle bekliyoruz. Köylerde nüfus kalmadı, köyler boşaldı” dedi.