GENEL - 12 Şubat 2020 Çarşamba 09:08

Üniversite ile Orman Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı

A
A
A
Üniversite ile Orman Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) arasında imzalanan protokol anlaşmasına istinaden, Bayburt Üniversitesi ile Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) arasında imzalanan protokol anlaşmasına istinaden, Bayburt Üniversitesi ile Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.


İşbirliği protokolü, Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Külliyesi rektörlük makamında Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun ile İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen tarafından imzalandı. Bayburt Üniversitesi ile Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında işbirliğine katkıda bulunmak amacıyla imzalanan protokole göre, tarafların sorumluluk alanlarındaki altyapı, personel, eğitim, Ar-Ge, etkinlik, öğrenci ile çiftçi eğimi ve tarımsal yayım hizmetleri konularında iş birliği içerisinde yürütülmesi belirtildi.


İş birliği protokolünde yöresel marka, coğrafi işaret veya tescil potansiyeline sahip ürünler için farkındalık oluşturacak tanıtım amaçlı ortak etkinliklerin düzenlenmesi yer aldı. Ayrıca Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde çalışan doktora derecesine sahip personelin il müdürlüğünün öncelik verdiği alanlardaki lisansüstü tezlerde Bayburt Üniversitesinin Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde eş danışman olarak görev alması ile Bayburt Üniversitesi öğrencilerinin mesleki uygulamalar, staj, bitirme projelerine yönelik de işbirliği yapılması kararlaştırıldı.


İşbirliği protokolünün hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen’e teşekkür etti.


İmza töreninde, Bayburt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vecihi Aksakal ile Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon Tarımsal Veriler Şube Müdürü Kürşad Yıldız da hazır bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Başkentli minikler trafik denetimine katıldı Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 28. dönem üyeleri, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Müdürlüğü ekiplerinin iş birliği ile gerçekleştirilen "Çocuk Polisler Trafiği Denetliyor" uygulamasına katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 28. dönem üyeleri, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda "Çocuk Polisler Trafiği Denetliyor" uygulamasına katıldı. Denetimler, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin eşliğinde gerçekleşti. Her yıl trafik kurallarına dikkat çekmek için gerçekleştirilen denetimde trafik polisleriyle buluşan çocuk polisler, görev paylaşımı sonrası gruplara ayrılarak trafik denetimine çıktı. Üniforma ve şapkalarıyla Kızılay’da uygulamalı denetim yapan küçük polisler, "Trafik kültürü, kanunlarla değil saygıyla gelişir", "Emniyet kemeri hayatla olan bağımızdır", "Hırsız malımızı, hız canımızı alır" ve "Yaşama hakkımı lastiklerinle çiğneyemezsin" gibi sloganlarla vatandaşlara önemli mesajlar verdiler. "Trafik kurallarına herkesin uyması gerekiyor" Trafik denetimi yapan Miray Eroğlu adlı çocuk, trafik kurallarının insanlar için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "Trafik kuralları olmasaydı kazalar olabilirdi. O yüzden trafik kurallarına herkesin uyması gerekiyor" dedi. Denetime çıkan çocuklardan Can Saykal ise, yayaların trafik kurallarına uyması ile ilgili bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Şu anda da araç sürücüleriyle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bu sayede biz trafik işaretlerini ve kurallarını daha iyi öğrenirken, büyüklerimize de bunu hatırlatıyoruz" diye konuştu.