GENEL - 09 Temmuz 2019 Salı 11:01

Vali Pehlivan, Bayburt Ziraat Odası Başkanlığı Meclis Toplantısına katıldı

A
A
A
Vali Pehlivan, Bayburt Ziraat Odası Başkanlığı Meclis Toplantısına katıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Ziraat Odası Başkanlığı’nı ziyaret ederek Aylık Meclis Toplantısına katıldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Ziraat Odası Başkanlığı’nı ziyaret ederek Aylık Meclis Toplantısına katıldı.


Başkanlığın Velişaban Mahallesi Yavuz Selim Caddesi’nde bulunan merkezinde gerçekleştirilen meclis toplantısında meclis üyeleri ile sohbet eden Vali Pehlivan, Başkan Abuzer Yıldırımtepe’den çalışmaları hakkında bilgiler aldı.


Vali Pehlivan, Oda Başkanlığı için Şubat ayında gerçekleştirilen Genel Kurulda yeniden başkan olarak seçilen Yıldırımtepe ve yönetim kurulu üyelerini tebrik etti. Başkan Yıldırımtepe’nin görev başındaki dördüncü dönemi olduğuna işaret eden Vali Pehlivan, “Bu noktalara gelmek emek ve tecrübe ile oluyor. Verilen emeği, edinilen birikimi çiftçilerimiz de takdir ediyor demekki delegelerimiz aracılığıyla güven tazelemiş oldunuz. Bundan dolayı bir kere daha sizleri kutluyorum. Yeni döneminizin hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum.” dedi.


Vali Pehlivan, Bayburt’un doğası, coğrafi yapısı, mera ve toprak yapısı, organik tarım ve hayvancılığa çok elverişli olduğunu belirterek, “İmkânlar açısından artılarımızın dezavantajlarımızdan çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bu imkânların hem devlet yatırımları ve teşvikleri anlamında hem de çiftçilerimizin bilinçli hareket etmesi bağlamında her geçen gün daha iyiye gittiğini hep birlikte müşahede ediyoruz. Son yıllarda ilimizde büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısında, tarımsal üretimde, arıcılıkta yukarıya doğru bir gidiş söz konusu. Sebzecilikte ve seracılıkta da adımlar atılıyor. Toplu ahır projeleri hayata geçiriliyor. Devletimiz bu teşvikleri devam ettiriyor. Doğrudan gelir destekleri olsun, yatırım yapmak isteyen çiftçilerimize hibe destekleri olsun, yeni doğan buzağılardan suni tohumlamaya kadar birçok parasal destekleme uygulamalarına devam ediliyor. Vatandaşlarımızın da özveri ve gayretiyle işler çok daha iyi noktalara doğru ilerliyor.” şeklinde konuştu.


Tarım alanında kaydedilen ilerlemenin Ziraat Odası Başkanlığı ve ilgili kamu kurumları arasında sağlanan işbirliği ile pekiştirildiğine dikkat çeken Vali Pehlivan şu şekilde konuştu: “Tarım ve Orman Müdürlüğü’müz ile Ziraat Odası Başkanlığı’mızın çok güzel bir uyumu var. Bunun yakın iletişim,karşılıklı işbirliği ve koordinasyon ile sağlandığını görüyoruz. İki sene içerisinde çiftçilerimize yönelik olarak 400’ün üzerinde eğitim programı düzenledik. Hanımlara yönelik sağlıklı üretimi teşvik etmek anlamında ‘Sütten Ağzımız Yanmasın’ projesi hayata geçirildi. Arkadaşlarımız köy köy mahalle mahalle gezerek gerekli konuları çiftçilerimize anlattılar. Amacımız çağın standartlarına uygun, sağlıklı koşullarda, teknolojik yöntemlerle verimlilik esaslı tarımsal ve hayvansal üretimi teşvik etmek. Bu da bilgi ile ya da var olan bilgilerin geliştirilmesi ile oluyor. Bunu sağlamak adına bu eğitimler verilmeye devam edecek.”


Tarım ve hayvancılık alanında sağlanan üretim artışının meyvelerini toplamaya başladıklarını kaydeden Vali Pehlivan, “Buzağı ölümlerine karşı vermiş olduğumuz mücadelenin hayvan sayısının artışından katkısı çok fazla. En az 6 bin buzağıyı yaşama kazandırdık. Bu rakam 10 milyon liranın üzerinde bir tasarruf sağlandığı anlamına geliyor. Bunu çiftçilerimizle, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızla hep birlikte yaptık. İnşallah daha iyileri olacak. Bunların yanında her şeyden önemlisi birlik ve beraberlik ortamının sağlanması. Bu ortam hepimize olumlu şekilde yansıyor. İlimiz nüfusu ile oranladığınız zaman odanın 14 bin üye sayısı gerçekten çok önemli bir rakam. Çiftçilerimiz arasındaki bu birliktelik ve kurumunuza bu birlikteliğin yansıtılmış olması bizleri de gerçekten ziyadesiyle memnun ediyor.” İfadelerini kullandı.


Vali Pehlivan, Ziraat Odası Başkanlığı ile tarım ve hayvancılık alanında yakın işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.


Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe ise Bayburt Ziraat Odası’nın 1963 yılında kurulduğunu belirterek iki şube ile çalışmalarına devam ettiğini bildirdi. Odanın 14 bin kayıtlı üye sayısı ile ildeki en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu belirten Başkan Yıldırımtepe, “Meclis toplantımıza katıldığınız için teşekkür ederiz. Sizleri Bayburt Ziraat Odası’nda görmek bizler için mutluluk verici. Daha önce sizi Çiftçi Dostu Vali olarak ilan etmiştik. Bu Bayburtlu çiftçiye, köylüye verdiğiniz değerin sonucudur. Bayburt’ta hayvancılık biraz daha ön planda. Hayvan sayımızı son 10 yılda 55 binden 100 bine kadar çıkardık. Son yıllarda yapılan ahırlarla çiftçiler artık daha modern imkânlarla hayvancılık yapıyor. Küçükbaş 60 bin hayvanımız var. Göletlerimiz tam anlamıyla çalışmaya başladığında Bayburt’ta sulama sıkıntısının kalmayacağını ön görmekteyiz. Meralarımız çok güçlü. Hayvancılığı daha da geliştirebiliriz.” şeklinde konuştu.


Başkan Yıldırımtepe, tarım ve hayvancılık alanında yaşanan problemler hakkında Vali Pehlivan’a bilgiler vererek talep ve önerilerini dile getirdi.


Toplantıya Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Adalet Komisyonu Başkanı Menderes Akar, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, KOSGEB İl Müdürü Mete Emir, Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulkadir Karabulut ile meclis üyeleri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.
İstanbul İstanbul’da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı İstanbul’da yüzlerce taksici Sarıyer’de gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanikyürek için bir araya geldi. İstanbul’un çeşitli noktalarında bir araya gelen taksicilerin katılımıyla, yol kenarında ölüme terk edilen Yaşar Yanıkyürek’in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı gasilhanesine getirildi. İstanbul’da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer’de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. İstanbul’un farklı noktalarında toplanan taksiciler bir araya gelerek Yaşar Yanıkyürek’in cenazesinin Zincirlikuyu Mezarlığı’na getirilmesine eşlik etti. Farklı noktalarda toplanan taksiciler Beyoğlu’nda bir araya gelerek konvoy halinde Zincirlikuyu Mezarlığı’na hareket etti. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı. Zincirlikuyu Mezarlığı önünde toplanan taksiciler burada basın açıklaması yaptı. Konuyla ilgili konuşan İstanbul Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Deniz Dündar, “Bugün 14.30 sularında Anadolu Yakası’ndan aldığı yolcu ile Avrupa Yakası Sarıyer Tarabya, bizim Madenler dediğimiz bölgede yabancı yolcusu tarafından katledilen Yaşar Yanıkyürek abi için bütün meslektaşları olarak, arkadaşları olarak buradayız. Cenazemizi yalnız bırakmadık. Bu bizim ilk cenazemiz değil, görünene göre son cenazemiz de olmayacak. İki üç ay önce İzmir’de Oğuz Erge kardeşimiz, yaklaşık 9-10 ay önce Yıldıztabya, Gaziosmanpaşa’da Samet Kubiloğlu kardeşimiz, ondan 1 sene öncesine kadar Aydın Altun abimiz, bu ne ilk ne de son. Biz bir an önce yetkililerden taksicilerin can ve mal güvenliği için ivedi bir şekilde çalışma yapmalarını arzu ediyoruz. Bugün Yaşar abi için buradayız, cenazemizi gasilhaneye teslim ettik. Yarın Feriköy Mezarlığında öğle namazına müteakip defnedip son görevimizi yerine getireceğiz ama bunun son olup olmadığını bilmiyoruz. Ne yazık ki evden helalleşerek çıkıyoruz. Bir an önce yetkililerden, kabinli araç ya da başka bir çözüm bekliyoruz. Buna yetkililer, İstanbul’da taksiyi yönlendiren UKOME kurulu karar verecek. Bizler dernekler olarak, daha önce büyükşehir belediyesine bunun müracaatını yaptık. Bu ilk değil son değil. Biz helalleşerek çalışmak istemiyoruz. Bizler huzur, güven içinde çalışmak istiyoruz. Bizler STK’lar olarak sizler için her şeyi yapıyoruz. Bu işin hızlanması için sizlerin de bir an önce müracaatta bulunmanız gerekmektedir. Lütfen bizim sesimizi artık duyun. Lütfen bizi ciddiye alın" ifadelerini kullandı. "Azrailimizi yanımızda taşıyoruz" Ölümlerin artık son bulması için yetkililerin önlem almasını isteyen ve evden helalleşerek çıkıyoruz diye belirten Deniz Dündar, "Bugün bu, yarın bir başkası, kimi taşıdığımızı bilmiyoruz. Azrailini yanında taşıyan bir meslek grubu haline geldik. Bütün yetkililere, özellikle taksici dostu cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; Sayın Cumhurbaşkanım lütfen bu çığlığımızı, bu haykırışımızı duyun” şeklinde konuştu.