- 11 Ekim 2018 Perşembe 13:00

Başkan Can elleriyle üniversite öğrencilerine çorba ikram etti

A
A
A
Başkan Can elleriyle üniversite öğrencilerine çorba ikram etti

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesi içinde bulunan Bilecik Belediyesi Öğrenci Otağında üniversite öğrencileri ile bir araya gelerek çorba ikramında bulundu.

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesi içinde bulunan Bilecik Belediyesi Öğrenci Otağında üniversite öğrencileri ile bir araya gelerek çorba ikramında bulundu.


Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesi içinde bulunan Bilecik Belediyesi Öğrenci Otağında belediye tarafından yıllardır gerçekleştirilen ücretsiz çay ve çorba ikramı bu yıl da devam ediyor. Belediye Başkanı Nihat Can ve Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Cihan Darcan öğrenci otağındaki öğrencilerle bir araya gelerek, çorba ikramında bulundu.



"Bilecik Belediyesi olarak, her zaman dediğimiz gibi öğrencilerimizin yanında yer alıyoruz"


Bilecik Belediyesinin her zaman eğitim ve gençliğin yanında yer aldığını ve imkanı ölçüsünde katkı sunmaya çalıştığını belirten Belediye Başkanı Nihat Can; "Üniversite Öğrenci Otağımızda yıllardır gerçekleştirdiğimiz ücretsiz çay ve çorba ikramı etkinliğinde gençlerimizle bir araya geldik. Yarınlarımızın umudu üniversite talebelerine çorba ve çay ikramında bulunduk, birlikte çay ve çorba içtik. Bilecik Belediyesi olarak, her zaman dediğimiz gibi öğrencilerimizin yanında yer alıyoruz. Belediyemiz imkanları doğrultusunda çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Onların gözlerindeki ışık ve enerji ile bizler de ilimizdeki çalışmalarımız için kendimizde güç ve kuvvet buluyoruz. Bu vesile ile bütün öğrencilerimize başarılar ve verimli bir dönem diliyorum’’ ifadelerini kullandı.


Öğrencilerde ziyaretten ve ikramdan duydukları memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Nihat Can’a teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.