- 21 Haziran 2022 Salı 10:40

Bozüyük’te hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

A
A
A
Bozüyük’te hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde hac vazifesini yerine getirmek için başvuruda bulunan hacı adayları kutsal topraklara uğurladı.

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde hac vazifesini yerine getirmek için başvuruda bulunan hacı adayları kutsal topraklara uğurladı.


Bozüyük Cumhuriyet Meydanında düzenlenen ve 31 hacı adayının ve yakınlarının bulunduğu programda konuşan Bozüyük Müftüsü Muammer Ölmez “Kutsal topraklara yolculuklar başladı. İbrahim Aleyhisselamın insanları hacca çağırmasına ‘Lebbeyk’ nidasıyla diye cevap veren, sabır ve takva azığıyla heybelerini dolduran hacı adayları bu şuurla bu görevlerini ifa ederek Hacdan Peygamberimizin ’Mebrur bir haccın karşılığı ancak cennettir.’ müjdesine nail olarak dönecekler. Rabbimiz hac ibadetini yapan cümle müslümanların ibadetlerini kabul buyursun inşallah “ dedi.


Program, Bozüyük Müftüsü Muammer Ölmez tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Depremden etkilenen Yozgat’ta 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat’ın Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluşurken vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11 sıralarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntı, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halı köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardı. Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken geceyi dışarıda geçireceklerini ifade ettiler. Öte yandan Yozgat Valiliğince sarsıntıdan etkilenen Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi. Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, “Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.