- 10 Mayıs 2022 Salı 14:50

Engelli bireylerin gösterileri ayakta alkışlandı

A
A
A
Engelli bireylerin gösterileri ayakta alkışlandı

Bilecik’te Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen programda engelli bireylerin gösterileri ayakta alkışlandı.

Bilecik’te Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen programda engelli bireylerin gösterileri ayakta alkışlandı.


Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde Bilecik Özel Eğitim Okulları öğrencileri tarafından Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen programda öğrencilerin gösterileri ve hazırladıkları sergi büyük beğeni topladı. Programa Vali Dr. Kemal Kızılkaya, katılırken, renkli anların yaşandığı gösteriyi öğrencilerin arasında izledi.


Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, medeni bir toplum olmanın gereği olduğunu ifade eden Vali Kızılkaya, “Engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin yaşadıkları sorunlar tüm insanların sorunudur. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri için meslek edinip üretken hale gelmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması hepimizin ortak sorumluluğudur. Devletimiz engelli vatandaşlarımızın bakımı, sağlığı, eğitimi, istihdamı ve toplumsal hayata katılımını kolaylaştıracak önemli mevzuat düzenlemeleri yapmıştır. Onlara göstereceğimiz ilgi ve sorunlarına bulacağımız çözümler, insana ve topluma duyulan saygının ve çağdaş toplum olmanın gereğidir” ifadelerini kullandı.


Konuşmanın ardından Bilecik özel eğitim okulları öğrencileri tarafından hazırlanan birbirinden güzel gösteriler sahnelendi. Gösterilerin sonunda dev Türk bayrağı açılırken, katılımcılar öğrencileri ayakta alkışladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."