KÜLTÜR SANAT - 31 Mayıs 2021 Pazartesi 12:35

Bingöl’de Ceza İnfaz Kurumları için kitap bağış kampanyası

A
A
A
Bingöl’de Ceza İnfaz Kurumları için kitap bağış kampanyası

Bingöl’deki Ceza İnfaz Kurumları için kitap bağış kampanyasına start verildi.

Bingöl’deki Ceza İnfaz Kurumları için kitap bağış kampanyasına start verildi.


Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı İş Birliğiyle Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri için “Bir Kitap Bir Umut” kitap bağış kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda Bingöl Adliyesi içinde kurulan standa ilk kitap bağışlarını Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Uslu, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Taş, Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Tahsin Yağcı ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Kasım Barman yaptı.


Açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Uslu,"Bugüne kadar yapılan doktrinel ve bilimsel araştırmalar göstermiştir ki, eğitim-öğrenim düzeyi ile okuma alışkanlığı, bireyin toplumsal beklentilere uygun davranış sergilemelerinde önemli bir etmen olduğu gibi, sosyalleşip topluma yeniden kazandırılmalarında da etkili olmaktadır. Türk Ceza Adalet sisteminde de benimsendiği üzere, suç ve suçlularla mücadelede esas olan iki kriter, yeniden suç işlenmesinin önlenmesi ve hükümlünün topluma yeniden kazandırılmasıdır. Bu amaç doğrultusunda Ceza İnfaz Kurumlarımızda, hükümlülere yönelik verilen sosyalleştirme programlarının yanı sıra, eğitim öğretim programları ile de topluma yeniden kazandırılmaları hedeflenmektedir. Kitap okumaya yönlendirme ve kitap okuma programları ile ceza infaz kurumlarımızda bulunan hükümlülerimizin bilinçlenmeleri, kaliteli zaman geçirmeleri ve cezasının infazından sonra topluma yeniden bilinçli bir birey olarak kazandırılmaları sağlanmaktadır. Hali hazırda ülkemiz genelindeki tüm Ceza İnfaz Kurumlarında kütüphane hizmeti verilmektedir. En son 2020 yılı verilerine göre, hükümlü ve tutuklularca Ceza İnfaz Kurumu Kütüphanelerinden yaklaşık 1 milyon adet kitap ödünç alınmıştır. Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri için kitap bağış kampanyası süreci başlatılmıştır. Kampanyaya katılmak isteyen bağışçılarımız kurulacak olan bağış standına kitaplarını teslim edebilirler. Unutulmamalıdır ki, bağışlanan her kitap, bir umut olabilir”dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da etkili olan yağmur nedeniyle bir apartmanın istinat duvarı çöktü Ankara’da gün boyunca etkili olan yağmurun ardından bir binanın istinat duvarında çökme meydana geldi. Edinilen bilgilere olay Yıldıztepe Mahallesi’ndeki Tarık Apartmanı’nda meydana geldi. Gün boyunca etkili olan yağışın ardından bir inşaat alanındaki istinat duvarında çökme meydana geldi. Duvarın çöktüğünü gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı olayda, ekiplerin incelemesi sürüyor. Çökme sonrasında binada oturan Hasan Battal, tedbir alınmadığını belirterek, "Geçen hafta tedbirsizlikler dolayı binamız yıkılıyordu. Bugün yine aynı şekilde içiniz rahat olsun dediler. Bir saat sonra yağan yağmurdan dolayı göçtü. Erciyes İnşaat adlı firmanın tedbirsizliğinden dolayı kayma yaşıyoruz. 4 bloğu da boşalttılar. 100 daire yaşıyor burada. Çok büyük bir tedbirsizlik var daha önce uyarmamıza rağmen bizle geniş geniş konuştular. Şu an bunun sıkıntısını yaşıyoruz" dedi. Bayram öncesinde yaşadıklarının zor olduğunu belirten Hacer Çakmak ise, "Burada bin kişi oturmasına rağmen kaç kere uyardık beton atmadılar. Can güvenliğimiz hiçe sayıldı. Şu yağmurdu bu insanlar dışarıda çoluğuyla çocuğuyla rezil olduk. Girin oturun diyorlar nasıl güvenip oturacağım. İçeride otururken deprem gibi sallandık" şeklinde konuştu.