GENEL - 24 Mayıs 2019 Cuma 16:57

350 metrelik bayrak göndere çekildi

A
A
A
350 metrelik bayrak göndere çekildi

Bingöl’de 33 şehidin yıl dönümünde Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne Türkiye’nin 5’inci, bölgenin en büyük bayrağı göndere çekildi.

Bingöl’de 33 şehidin yıl dönümünde Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne Türkiye’nin 5’inci, bölgenin en büyük bayrağı göndere çekildi.


Bingöl-Elazığ karayolunda 1993 yılında 33 şehidin verilmesinin yıl dönümünde, iş adamı Ahmet Kızılboğa tarafından 350 metrekare büyüklüğünde Türk Bayrağı hazırlatıldı. Bayrağın, Türkiye’nin 5’inci, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun en büyüğü olduğu belirtildi. Bayrak, Bingöl-Muş Karayolu Simani Mahallesi’nde bulunan polis Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde göndere çekildi. Bayrak törenine özel harekat timleri, vatandaşlar ve kurum amirleri katıldı.


Kendi imkanlarıyla bayrağı yaptırdığını aktaran iş adamı Kızılboğa, Türk Bayrağı’nın Türkiye’de 5’inci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da da en büyük bayrak olma özelliğini taşıdığını söyledi.


Göndere çekilen Türk Bayrağını şehitlere, gazilere, askerlere ve polislere armağan ettiğini ifade eden Kızılboğa, “Bu benim ikinci projem. İlkini kendi köyümde yapmış ve şehitlere armağan etmiştim. Bayrağımız 350 metrekare büyüklüğünde, bayrak direği de 70 metre yüksekliğindedir. Türkiye’nin en büyük 5’inci bayrağı, Doğu ve Güneydoğu’nun da en büyük bayrağı olarak kayıtlara geçti. Bayrağımız öncelikle şehitlerimize, gazilerimize, asker ve polislerimize bir armağandır” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.