EĞİTİM - 04 Eylül 2020 Cuma 11:58

Bingöl’de EBA Destek Noktaları, öğrencilere destek oldu

A
A
A
Bingöl’de EBA Destek Noktaları, öğrencilere destek oldu

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl’de de kurulan EBA destek noktaları sayesinde imkanı bulunmayan öğrenciler uzaktan eğitim desteği almaya başladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl’de de kurulan EBA destek noktaları sayesinde imkanı bulunmayan öğrenciler uzaktan eğitim desteği almaya başladı. Kentte 53 EBA destek noktasında 593 bilgisayarla eğitime destek verildiği aktarıldı.


2020-2021 Eğitim Öğretim yılının uzaktan eğitim ile açılmasıyla birlikte ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de EBA Destek Noktaları çalışması yapıldı. Evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrencilerin EBA’ya erişimini sağlamak için kentteki 53 okulda destek noktaları oluşturuldu. Yapılan bu çalışmayla, evlerinden EBA’ya giriş imkanı olmayan öğrenciler evlerine en yakın okullarda, okul idarelerinin hazırladığı program dahilinde uzaktan eğitimlerine devam etmeleri sağlanacağı aktarıldı.


Merkez Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan EBA destek noktasını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, öğrencilerin gruplar halinde korona virüs (Covid-19) tedbirlerine uyarak okula alındığını söyledi. EBA’ya erişimi olmayan öğrenciler için bu çalışmanın yapıldığını anımsatan Güney, “Evinde bilgisayarı, internet bağlantıları olmayan yavrularımıza erişmek, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve eğitim çeşitliliğini arttırmak amacıyla okul idaremiz tarafından öğrencilerimiz tespit ediliyor ve okullarda oluşturduğumuz bu mekanlarda uzaktan eğitim ve EBA’dan istifade etme şansları buluyorlar. Bu mekanların tamamı mahalli ve yerli imkanlarla düzenlediğimiz yerler. Buralarda her gün yeterince öğrencimiz maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak istifade ediyorlar. Burada yine her gün bir öğretmenimiz görev alıyor. Yoğunluğu önlemek adına yavrularımızı gruplar halinde buraya alıyoruz ve buradaki imkanlardan istifade etmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında ilimizde 53 EBA noktası oluşturduk. 53 noktada 593 bilgisayarımızı öğrencilerimizin hizmetine sunduk” dedi.


Pandeminin kendilerini çok etkilediğini dile getiren öğrencilerden Deniz Pişkin ise “8 ay kadar bir süredir okullardan uzağız. Pandemi sürecindeydik ve bizi çok etkiledi. okulumuza gelemiyorduk, dersleri EBA’dan takip ediyorduk yine bayağı bir öğrenci giriş yapamıyordu. Evinden interneti, televizyonu olmayanlar için destek sınıfları kuruldu. Grup olarak gelip burada EBA’ya girecekler ve derslerini takip edecekler” şeklinde konuştu.


EBA destek noktalarından yararlanan öğrencilerden Rojin Budak da, “Pandemiden dolayı birçok arkadaşımız derslerden geride kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı bu süreçte EBA destek noktaları oluşturdu. Öğrencilerin birçoğu zorlanıyor dersleri takip etmek için, internet imkanları olmadığı için. Biz de şu an okula geliyoruz ama birçok arkadaşımızı göremiyoruz. Yine bu süreçte milli eğitim müdürümüz imkanı olmayan köydeki okullara internet götürdü, evlere televizyon götürdü. Teşekkür ediyoruz bunun için. İnşallah bu süreçte de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hedeflerimiz var, hayallerimiz var, hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Berat Özdemir: “Kupayı gerçekten Trabzon’a getirmek istiyoruz; getireceğiz de inşallah” Trabzonspor’un başarılı futbolcusu Berat Özdemir, kupayı Trabzon’a getirmek istediklerini belirterek, rövanş maçında bu istek ve arzuyu sahada göstermek istediklerini dile getirdi. Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Trabzonspor, sahasında karşılaştığı Fatih Karagümrük’ü 3-2 mağlup etti. Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan bordo-mavili takımın başarılı futbolcusu Berat Özdemir, ikinci yarıda 10 kişi ile gerçek bir takım olduklarını ve o yolda ilerlediklerini gösterdiklerini söyledi. Özdemir, “İlk yarı kendi oyunumuzu kabul ettirmemize rağmen 2-1 önde kapatmayı bildik. İkinci yarıda 10 kişiyle gerçek bir takım olduğumuzu o yolda ilerlediğimizi gösterdik. Herkes yanındaki arkadaşı için fedakârca mücadele etti. 3. golü bulduk, gol yememize rağmen kazanmayı bildik. Avantajlıyız. Rövanşta bu istek ve arzuyu sahada göstermek istiyoruz” dedi. “Her geçen hafta üzerine koymaya çalışıyorum” Performansında her hafta üzerine koymaya çalıştığını kaydeden Özdemir, “Takım arkadaşlarıma her geçen gün daha fazla yardımcı olmaya çalışıyorum. Onlara beni gazlıyorlar. Thomas ve Pepe olsun tecrübelerini bize aktarıyorlar. Her geçen hafta üzerine koymaya çalışıyorum. Hocalarımızın verdiği taktikleri sahaya yansıtmaya çalışıyorum. Umarım sonuç alıyoruzdur” şeklinde konuştu. “Uzun süredir üçüncülük ve Türkiye kupası hedefimiz var” Kupayı Trabzon’a getirmek istediklerini vurgulayan Özdemir, “Uzun süredir üçüncülük ve Türkiye kupası hedefimiz var. Hep birlikte bu iki hedefe kenetlenmiş durumdayız. Kupayı gerçekten Trabzon’a getirmek istiyoruz. Getireceğiz de inşallah” diye konuştu. “Seneye ne olacak bakalım hayırlısı diyelim” Trabzonspor’da sezon sonu kiralık sözleşmesi sona erecek Berat Özdemir kariyeri ile ilgili soruya, “Kiralık veya burada bonserviste bulunmam gerçekten benim için önemli değil. Trabzonspor arması ve forması ile sahada olduğum sürece elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Seneye ne olacak bakalım hayırlısı diyelim” ifadelerini kullandı.
Trabzon Tolunay Kafkas: "Turu ikinci maça taşıdık" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, turu ikinci maça taşıdıklarını söyledi. Ziraat Türkiye Yarı Final ilk maçında deplasmanda Trabzonspor’a 3-2 mağlup olan Fatih Karagümrük’te Teknik Direktör Tolunay Kafkas, oyuna çok iyi başladıklarını belirterek, "Çok iyi başladığımız bir maç oldu. Set oyununu takım gole kadar çok iyi oynadı. Eşitliği yakalayana kadar maç planının olduğu iyi bir Fatih Karagümrük vardı. Çok kötü gol yedik. Golleri biz kendimiz yedik. Toparlamaya çalıştık ama set oyunuyla ilgili sıkıntılarımız oldu. Çalıştığımızın dışına çıktık. Görüntü hiç istemediğim, iyi olmayan bir görüntüye döndü. Sonuç beraberlikle de bitebilirdi. Kazanabilirdik de. Trabzonspor’u tebrik ediyorum ama biz turu ikinci maça taşıdık. Ligde maç kazanırsak, kupa maçını da iyi seviyede çıkartacağımıza iniyorum" dedi. Maçın hakemiyle ilgili olarak ise Kafkas, "Ben hakemlerle ilgili fazla konuşmuyorum ama bazı şeyleri de yanlış anlıyorlar. İyi şeyler hissettirmiyorlar. Yumruk atan oyuncuyu görmezden gelip sırtını dönüyorsan, takımın büyüklüğüne ve küçüklüğüne göre hareket ediyorsanız bu bize iyi şeyler his ettirmiyor. Zor bir sezon geçiyor hepimiz için çok şey gördüm 40 yıl içeresinde ama bu sezonki gibi görmedim. Bir an önce bitmesinde bütün takımlar için bir hayır var diyorum" ifadelerini kullandı.